Известни личности отслабват благодарение на гъбите

Известни личности отслабват благодарение на гъбитеПовече хора са склонни да избягват гъбите в менюто си, но изглежда ежедневната консумация на този зеленчук помага за отслабване.

Кели Озбърн е отслабнала именно с гъбената диета. Тя намали размера на дрехите с няколко пъти през последната година. Сантиметри в ханша, бедрата и талията е стопила и Кейти Пери, която също е привърженичка на гъбената диета.

Най-голямото предимство на този режим, че намалява обиколката на всички части от тялото, но не и на гърдите. Звучи прекалено хубаво, но е истина. Планът е прост, само трябва да хапвате гъби всеки ден в продължение на 14 дни. Препоръчително е, но не е задължително да ги консумирате сурови, за да извлечете най-много от полезните им съставки.

Други интересни приложения на гъбите и благоприятното им въздействие върху човешкия организъм:

Най-полезното вещества в състава на гъби е, е бета глюканът. Бета-глюканите са природни полизахариди. Те са изключително важни за имунната система на човека. Учените дори смятат, че благодарение на обилното присъствие на гъби в постните менюта на хората от древността, те са успявали да поддържат добра имунна система.

Гъбите се използват и за медицински цели в така наречената фунготерапия. Медицината е наясно с важността на пеницилина и други антибиотици, съдържащи се в гъбата, за лечението на инфекциозни заболявания.

Противовъзпалително и упоително действие има и чаят от гъби, широко използван в източната медицина.

В народната медицина пък различни видове гъби се използват при лечение на заболявания на нервната система, алкохолизъм, тумори.