Диетата "Дълго дишане"

Диетата Имаме изненада за всички, които не могат да спазват диети. Нова техника за сваляне на излишните килограми се превърна в хит в Япония.

Бившият актьор Мики Риосуке стопил 12 кг и 12 см от талията си за седем седмици благодарение на диетата си "Дълго дишане". 55-годишният Риосуке заяви, че последователите на диетата трябва да отделят само две минути на ден, съсредоточавайки се върху дълго вдишване и след това агресивно издишване.

Методът е измислен случайно, докато японецът практикувал дихателни техники, за да намали болките си в гърба. В резултат на откритието той създал диетата "Дълго дишане", при която човек трябва да заеме определена позиция преди да вдиша за три секунди и след това силно да издиша за седем секунди.

Риосуке твърди, че хората, които практикуват тази дихателна техника между две и пет минути на ден, ще усетят бързо благоприятните последици. Диетата може да се практикува по два начина. При първия стягате задните си части, като същевременно изнасяте единия крак напред и поставяте по-голямата част от тежестта на тялото върху другия крак. В тази позиция вдишвате за три секунди, вдигайки ръце над главата си. След това издишвате, стягайки всичките си мускули за седем секунди.

При втория начин заставате в изправено положение, като стягате задните си части и поставяте едната си ръка на стомаха, а другата - в долната част на гърба. След това вдишвате за три секунди и издишвате за седем секунди, като през цялото време държите ръката си върху стомаха.

Смята се, че диетата увеличава мускулната сила и засилва метаболизма, като увеличава нивата на кислород в кръвта. Мнозина експерти обаче смятат, че практикуването й само за две минути на ден е недостатъчно за значително сваляне на килограми. Но от опит глава не боли.

Източник:БГНЕС