Обувките на платформа са считани за най-безвкусните обувки

Считани за най-безвкусни обувки са...Известните личности зададоха модата на обувките на платформа, която завладя света през последните няколко години. И все пак стилистите отхвърлиха платформите като моден хит, а проучванията показват, че мъжете изпитват силна апатия към този тип обувки на половинките си.

Проучване на онлайн магазин за обувки показва, че платформите са най-малко привлекателната тенденция в очите на мъжете. Това мнение споделят 59% от представителите на силния пол. 79% от господата се заглеждат в това какво носи тяхната партньорка. Едва 12% от анкетираните мъже споделят, че не се интересуват от обувките на жените си или им прави впечатление само на специални поводи. Летните ботуши са следващите обувки, които силният пол не понася (67%), след тях се нареждат гумените обувки.

Около 41% от мъжете хвалят вкуса на половинката си, казвайки, че партньорката им има добро чувство за стил. 59% от анкетираните не харесват избора на обувки на приятелката си. На въпроса "действително ли обувките могат да направят жената по-привлекателна" 93% от мъжете отговарят с "да".

Източник: БГНЕС