С(т)илни усещания. Гримът на Лято 2013

Светлана Видинска

Каквото и да казват, най-добрият грим за лятото са слънчевият тен, лепнещият сок от череши по устните и парченцата морска сол, залепнали по миглите. Но ако нямате време за тези простички удоволствия, нищо не пречи да хвърлите поглед на модните тенденции за Лято 2013. Защото и те повече от всякога приличат на бягство към природата. Кожата е гладка и чиста, в центъра на вниманието са дългите и изящно извити мигли, както и плътните вежди. Червилото е на втори план и някои стилисти напълно са забравили за него, затова пък в моментите, когато излиза на сцената е ярко и освежително, преливащо от цвят и жизненост като тропически плод.

Christian Dior
Лятото е блясък, забавление и емоции, пъстри и искрящи като паунова опашка, напомнят от щаба на Раф Симънс. Плътните сенки в ментови и небесносини нюанси покриват целия клепач - чак до външния ъгъл на веждата, приличайки на парче от карнавална маска. За това допринася веселият разноцветен блясък на десетки декоративни кристалчета.

С(т)илни усещания. Гримът на Лято 2013

 

Giorgio Armani
Италианският шик се постига с гъсти мигли, фино очертана очна линия и пастелни сенки в ледени нюанси. По традиция останалата част от грима е неутрална. Лекият блясък на устните е в пълен синхрон с хладната прелест на мъгливо-синкавите сенки. Оказва се, че студеното може да бъде горещо!

С(т)илни усещания. Гримът на Лято 2013

 

Marc Jacobs
Черен молив и спирала - това е всичко, което ви трябва, за да се превъплътите в модната муза от 60-те Еди Седжуик. Изрусената до бяло коса, силно подчертани мигли и клепачи и едва-едва докоснати вежди за кой ли път се прераждат в лятната мода, внасяйки динамичен и различен усет за стил.

С(т)илни усещания. Гримът на Лято 2013

 

Chanel
Металносивите сенки са ненадминати в създаването на обсебващо и неподдаващо се на описание гръндж-настроение. В лагера на Лагерфелд те вървят ръка за ръка с натрапчиво подчертани клепачи и няколко пласта черна спирала. Акцентът на очите е толкова категоричен, че скулите и устните остават чисто "голи".

С(т)илни усещания. Гримът на Лято 2013

 

Gucci
Миглите – тъмни и извити, смело подчертани, но най-вече изкуствени са кралете на Лято 2013. Чувствено обвити с туш, ресниците в кукленски стил контрастират на бледата кожа и нежнорозови устни. Поредното намигане към 60-те е заредено с вечно актуална доза кокетство.

С(т)илни усещания. Гримът на Лято 2013

 

Jason Wu
Алените устни са символ на страстта, особено когато са докоснати от цели два нюанса на червилото. Преливащият ефект създава усещане за повече сочност в най-изкусителния мейкъп. В търсене на хармония, клепачите са покрити с фин и деликатен слой златисти сенки.

С(т)илни усещания. Гримът на Лято 2013

 

Missoni
Ако е червило, да е коралово! Та нали този цвят изпълва със свежи вибрации всичките ни плажни мечти. Кораловите устни са толкова смели и изразителни, че просто не допускат присъствието на повече грим. В несесера има място само за едно червило... и колкото искате летни фантазии.

С(т)илни усещания. Гримът на Лято 2013


Снимки: Style.com