3-часова диета за здравословно отслабване

3-часова диета за здравословно отслабванеЕксперти твърдят, че най-лесно ще загубите излишните си килограми, като хапвате често и по-малко. Идеалният вариант е да се храните на всеки три часа. Диетата има три основни правила:

Диетата е измислена от Джордж Крус през 2000-та година. Крус е бил с наднормено тегло и след това отслабнал. Той няма някакъв сертификат или диплома за завършен курс по здравословно хранене и отслабване, но сам обявява себе си за експерт по диетите.

Тричасовата диета подкрепя философията, че времето на приемане на храната е много по-важно от самото съдържание и калории. Крус твърди, че метаболизмът може да бъде значително подобрен, ако ядем на всеки три часа.

1. Закусва се най-много един час след ставане от леглото.

След първата хапка, се отброяват три часа до следващата.

Не трябва да се забравя, че последното хранене трябва да бъде три часа преди лягане.

Какво може да се яде по време на диетата

Сред позволените хранителни продукти са плодове и зеленчуци, по-малко месо, умерен прием на въглехидрати. Важно е да се знае, че е добре да се пият най-малко по осем чаши вода на ден, като на всяка чаша кафе трябва да погълнете минимум две чаши вода. Бързата храна и алкохолът са забранени.

Хранителният режим няма да ни лиши от въглехидрати и протеини. Храната, която поемаме трябва да съдържа балансирано количество от тях, плюс малко количество мазнини. Крус обяснява, че спазването на диетата ще увенчае търпеливите и прилежни последователи със загуба на 0,9 кг на седмица.

Минималното време за провеждане на диетата е 28 дни. За по-видим резултати може да продължите с режима след 28-я ден.

Тази диета не включва упражнения, което я прави подходяща за хора с артрит или намалена мобилност.