35% от жените имат повече от 20 чифта обувки в гардероба си

Веселка Петрова

35% от жените имат повече от 20 чифта обувки в гардероба сиНово британско проучване сочи, че 35% от представителките на нежния пол притежават повече от 20 чифта обувки. Е, явно "дрешникът за обувки" не е запазена марка само на Кари Брадшоу!

Но кой модел се оказва най-често срещан в гардероба на дамите? Високи токчета? Ниски токчета? Платформа? Кецове? НЕ! Ugg ботушите се оказват най-честият избор на анкетираните дами – цели 26% от тях признават, че редовно носят такива. Явно, тези дами са привърженички на удобството и бързото придвижване с лекота.

Едва 4% от дамите притежават чифт обувки с червена подметка на Кристиан Лубутен. Вярно, много шик и привличащи погледа, но далеч не най-подходящия избор за забързаното ежедневие в големия град.

35% от жените имат повече от 20 чифта обувки в гардероба си

В анкетата са участвали 6 750 жени, като 14% са горди притежателки на повече от 50 чифта обувки, а 4% - на повече от 100. Е, определено им трябват специални "дрешници"!

Оказва се, че изборът на модел обувки до голяма степен се определя от заплатата и заеманото място в йерархичната стълбица. Жените, които изкарват повече по-често предпочитат да носят обувки с висок ток на работното си място. Това чисто психологически ги кара да се чувстват на висота в собствените си очи и им вдъхва увереност при впускането в бизнес начинания. Дамите с по-ниска заплата (71% от анкетираните) споделят, че рядко или никога не носят токчета в офиса.

А какъв е вашият избор? :)

Източник: БГНЕС