Модни тенденции Пролет-Лято 2013: Нисък ток с висок рейтинг

Светлана Видинска

Тази пролет ниският ток е с висок рейтинг! Кажете чао на убийствено красивите, но неудобни стилети и стъпете здраво на земята. Или поне на 7 см от нея. Това е максималната височина на най-актуалните обувни творения. От Никълъс Киркууд до Валентино тенденцията е една и съща: приземяване! И защо не? Ниските обувки се вписват повече от елегантно в стила Първа дама - попитайте Мишел Обама или принцеса Кейт. През новия сезон всички погледи са насочени към моделите с остър връх и каишка около глезена. Защото са класика, шик, пролетта ги обича - обичайте ги и вие!

Бяло
Кожените обувки в снежни или перлени оттенъци греят с пълен блясък, особено в комбинация със сияйни метални елементи (Valentino). Кой ще отрече, че са идеалната половинка на фаталните роклички от коприна, дантела и изрязана бродерия?

Обувки лято 2013Обувки лято 2013

Черно
Diane Von Fursternberg избира черния лак за чифт обувки, в които се отразяват светлините на големия град. Цветът на нощта не напуска модния подиум, дори когато говорим за пролетни и летни модели.

Обувки лято 2013Обувки лято 2013

Колор-блок
По всичко личи, че играта на контрасти още дълго ще ни държи в еуфория. Не кой да е, а Nicholas Kirkwood комбинира пепел от рози със сигнално зелено, за да създаде непоправимо весела и свежа обувка.

Обувки лято 2013Обувки лято 2013

Телесно
Меките и едва загатнати nude оттенъци са великолепен избор за обувките, встъпващи в ролята на елегантно и ефектно продължение на крака. Michael Kors съчетава острия връх с преплетени каишки за романтични танци в духа на Джинджър Роджърс.

Обувки лято 2013Обувки лято 2013

Ярко
Любимите обувки на пролетта искрят в цветовете на дъгата след топъл порой – от жълто и цикламено до неоново синьо. Признайте си, ще устоите ли на изкушението от наситенорозов велур с марката Donna Karan?

Обувки лято 2013Обувки лято 2013

Метал
Металните отблясъци свалят слънцето в краката ви, поне така е при Jimmy Choo и Chloe. Сребристи или златисти, огледално гладки или имитиращи змийска кожа, точно тези обувки са орисани да бъдат аксесоар № 1.

Обувки лято 2013Обувки лято 2013

Принтове
Ако имате високи изисквания към ниските обувки, не се колебайте да изберете модели с всевъзможни рисунки и декорации. От артистични и раздвижени точки до бледи и изящни, напомнящи фина бродерия цветя (Stella McCartney).

Обувки лято 2013Обувки лято 2013

Оказва се, че магията на пролетта може да се крие в чифт обувки. Вашият!

Снимки: net-a-porter.com, shopbop.com, my-wardrobe.com