Блясъкът на Оскарите 2013

Бояна Димова

Холивуд заблестя под знака на 85-ите награди “Оскар”. Знаменитостите отново показаха много стил с изисканите тоалети на световните дизайнери. Тази година церемонията премина в игра с цветовете.

Много от звездите на вечерта имаха безупречен външен вид - включително Кристин Ченоует. Тя изглеждаше прекрасно в нейната черно-бяла рокля на Тони Уорд. Джесика Частейн пристигна на червения килим с Armani Privé - рокля в меден цвят, която изглеждаше покрита с нежни бели линии.

Номинираната за Оскар актриса Дженифър Лоурънс се беше преобразила с елегантна мека розова рокля стигаща до земята. Истинска принцеса.

Jessica-ChastainJenifer-Lawrence

Редица други звезди предизвикаха фурор с появата си на червения килим, включително Рийз Уидърспун, Наоми Уотс, Чарлийз Терон и други. Рийз Уидърспуун, която беше и водеща бе заложила на тъмно-синя рокля с черни елементи, модел на Луис Вутон.

Reese-WitherspoonNaomi-Watts

Всепризнатата звезда Ан Хатауей, номинирана за поддържаща женска роля в "Клетниците", се появи в светлорозова изчистена дълга до земята рокля. Модните критици негодуват около избора на аксесоар, тъй като роклята бе с високо деколте и нямаше нужда от допълнение. Актрисата трябвало да бъде с рокля на Валентино, но в последния момент преди церемонията за наградите "Оскар" сменила роклята му с модел на Прада. Хатауей обясни, че направила това, за да избегне "среща" на два подобни тоалета на червения килим. Тя се извини на любимата си модна къща "Валентино" за това, че не облякла рок-лята, която е било планирано. Вероятно роклята на италианския дизайнер щяла да прилича на тази на Аманда Сийфрайд, която се появи на събитието с подобен модел в бледо лилаво, но на Александър Маккуин. След като на 23-ти вечерта звездата от "Клетниците" разбрала какъв ще бъде тоалетът на колежката й, била принудена да го смени с бледо розова рокля Прада.

Друга запомняща се визия на наградите бе на певицата, изпяла саундтрака към филма "Skyfall" Adele, която направи интересен избор - красива черна рокля от Jenny Packham.

Adele Anne-Hathaway

Нека не забравяме и мъжката част от призьорите. Актьорите Брадли Купър и Самюъл Л. Джаксън бяха сред най-стилните господа. Джаксън бе заложил на дръзко вишнево сако, което предизвика фурор сред по-младите му колеги.

Bradley-Cooper Samuel-Jackson