ВНИМАНИЕ мъже - 9 причини да носите костюм

Веселка Петрова

Костюмът говори за авторитета, длъжността и статуса на човек в обществото. А също така му помага да дооформи своята идентичност и да добави класа към излъчването и стила си. Независимо дали го очаква корпоративен бизнес обяд или високорисково обществено начинание – костюмът се е превърнал в неразделна част от гардероба на всеки джентълмен.

Но не се бъркайте – носенето на костюм не е само за богатите и сериозните. Младите господа, които се грижат добре за външния си вид и които ги е грижа как изглеждат в очите на другите, често носят костюми по поръчка, които да подчертаят най-силните страни на тяхната индивидуалност и да усилят харизмата им. Така че не се учудвайте, когато попаднете на млади красиви мъже на 20 или 30 години, носещи шикозни костюми в нощен клуб или на среща.

Мъжки костюм Richmart

Главното заключение е, че костюмите са за онези мъже, които се обличат, за да впечатляват. Така че господа, ако се каните да направите преобразяване на гардероба си, попълнете го с ушити по мярка костюми, които най-добре ще подчертаят личния ви стил.

Костюмите символизират стил и изтънченост, затова не е чудно, че са носени от различни хора – от президенти и корпоративни адвокати до публични личности и знаменитости.

Мъжки костюм Richmart

А ето ги и деветте най-съществени причини защо носенето на костюм никога не излиза от мода:

  • Излъчва посланието: „Може да ми се доверите“ - мъж, който носи подходящ костюм има много по-голяма вероятност да бъде забелязан, чут и последван, от друг, облечен неофициално. Костюмът придава авторитет и увеличава в съзнанието на хората стабилността и надеждността на човека, който го носи.
  • Повдига самочувствието – не е ли страхотно да се погледнеш в огледалото и да се почувстваш абсолютно добре в кожата си точно по начина, по който изглеждаш? Костюмът по поръчка пробужда увереността на мъжа и добавя замах в изразяването на индивидуалността.
  • Впечатлява жените – да, господа, жените обичат добре поддържани мъже, а какъв по-добър начин да направиш страхотно първо впечатление, от това да облечеш класически бизнес костюм? Късметът ви с дамите ще ви следва, на където и да се отправите.
  • Подходящ е за всички сезони и поводи – независимо дали е лято или зима, дали си на сватба или си излязъл за вечер с приятели, винаги можеш да облечеш костюм по мярка, отговарящ на времето и мястото. Шивачите, работещи по поръчка, могат да ви предложат купища материи и дизайни, от които да си изберете, така че едновременно да се чувствате удобно и да останете стилни по всяко време и на всяко място.
  • Свидетелства за власт и влияние – мъжът, облечен в костюм, се възприема като влиятелен, могъщ и сериозен от околните.
  • Има ги в най-разнообразни стилове – ако си мислите, че носенето на костюм ще ограничи възможностите ви за избор на визия – ще останете много изненадани! От бизнес до модни костюми и от такива за официални поводи до ежедневни – може да избирате от стотици модели, цветове и десени – подбирайки ги така, че да пасват на вашата фигура и желания.
  • Печелят уважение – и това не е мит! Знаете ли кое е общото между всички уважавани личности около вас? Независимо дали са горещи кино звезди или собствения ви шеф – всички те носят КОСТЮМИ. Когато започнете да носите най-подходящите за вас костюми, с радост ще забележите как клиентите ви се отнасят с вас в сравнение с вашите колеги, които не носят костюм, или пък как получавате най-добрата маса за обяд в изискан ресторант.
  • Придава вид: „Държа нещата под контрол“ - мъж, облечен с подходящия костюм, оставя впечатление, че може да се справи във всяка ситуация.
  • Вечен е – някога да сте виждали бизнес костюм, който да е демоде? НИКОГА! Кройките и дизайните оцеляват през поколенията и могат да бъдат носени от баща и син – с леки промени тук-там, разбира се.

Мъжки костюм Richmart

Мъжки костюм Richmart

И запомнете – само защото носите костюм, не означава, че сте изгубили собствения си  почерк. Всичко, което трябва да направите е да си намерите добър шивач, правещ костюми по поръчка, който може да ви моделира и ушие „най-добрия“ костюм, който ви пасва идеално.

А ако графикът ви е прекалено натоварен и нямате време да търсите шивач, ние ви препоръчваме да изберете българската фирма за костюми по поръчка Ричмарт.

Мъжки костюм Richmart

Мъжки костюм Richmart

Снимки:
Мъжки костюми с марка Richmart