Модни тенденции Пролет 2013: Воден свят

Светлана Видинска

Какво е пролетта, ако не щастливо очакване на лятото? Неистовият копнеж по морето (или поне близкия басейн) е оцветил в лазурно синьо най-атрактивните пролетни колекции 2013. 

Proenza Schouler
Ако сте от хората, които носят морето навсякъде със себе си, най-новите творения на Маккълоу и Ернандес ще ви бъдат точно по мярка. Например рокля с фото принтове, в които безгрижни летовници се препичат, плуват и строят пясъчни замъци на окъпан от слънце плаж. Строгата кройка е в пълен противовес на примамливите оттенъци в синьозелено и оранжево. Небрежната прическа със странична опашка и почти липсващ грим допълват усещането за безметежна почивка някъде накрай света.

Модни тенденции Пролет 2013: Воден святМодни тенденции Пролет 2013: Воден свят

Donna Karan
65-годишната дизайнерка вдига поглед от препълнения плаж, за да го насочи към дивата и непреходна прелест на океана. Ефирна рокля с А-кройка, вдъхновена от морската пяна гали окото с меки седефени отблясъци.  А далеч по-провокативен модел от лазерно рязана дантела имитира нежно полюшваща се плетеница от корали. Цикламените сенки и спирала са  единственият ярък акцент във водовъртежа от рокли в перлени нюанси.

Donna KaranDonna Karan

Michael Kors
Поемете си дълбоко въздух и се гмурнете в басейна, трептящ от слънчеви отражения. Точно тази гледка е вдъхновила Корс за семплия топ с високо деколте и стесняващ се панталон, от които просто лъха аромат на хлор. Ослепително бели обувки с остри върхове са най-удачната компания за впечатляващия костюм, който няма нужда нито от аксесоари, нито от ярко червило или кой знае каква прическа. 

Michael Kors Tracy Reeds

Tracy Reeds
Тъмносините дълбини на морското дъно са повече от подходящ мотив за удобна и комфортна макси рокля. Плетената жилетка предизвиква асоциации с простичкото, но улавящо сетивата макраме на рибарските мрежи. Усещането за лято се подчертава и от изрязаните сандали, готови за дълги разходки по крайбрежните алеи.

Charlotte Ronson Charlotte Ronson
Лятно небе, осеяно с лекокрили облаци, пясъчни дюни и прохладни вълни – всичко това е събрано в къс и доста секси пеплум.

Най-актуалният силует за Сезон 2013 се пръска по шевовете от курортно настроение. Какво повече ви трябва, освен обемиста чанта на весели синьо-бели райета, за да поемете по пътищата, които водят към морето!

Снимки:

1. - 2. Модели на Proenza Schouler
3. - 4. Модели на Donna Karan
5. Модел на Michael Kors
6. Модел на Tracy Reeds
7. Модел на Charlotte Ronson
Фото: Style.com