Знаете ли кой пръст от ръката е свързан със сърцето ?

Красимира Стоянова

Анонимният, магически пръст, пръстът за пръстена - така наричат четвъртия пръст на ръката още от древността.

Отдавна хората са забелязали връзката между дължината на този пръст и някои качества. В последно време има и научни доказателства за това.

В контраст с разума и дисциплината на средния пръст и волята за власт на показалеца, безименният е пръстът на естетиката, на оценяването, на красивото. Той е показател за нашата креативност и артистичност. Той олицетворява нашия подтик да направим себе си и света по-красиви. Характеристиките му включват изкуство, музика, слава, хармония и афинитет към науката.

Дължина на безименния пръстТой няма име, защото е свързан с божественото. А всяко свещено нещо трябва да бъде скрито, мистично, неназовано. На много езици това е анонимният пръст.

А, защо магически? В него е скрита магия. Погледнете ръката си. Сравнете дължината на показалеца и безименния пръст. Ако показалецът ви е по-дълъг - вие сте жена. Представителите на мъжкия пол, по правило, имат по-дълъг безименен пръст от показалеца, което говори за високо съдържание на тестостерон в организма им. При жените по-често се случва дължината да е приблизително еднаква. Ако е така и при мъжете това е показател за проблеми с либидото.

Още в древността анатомите са открили нерв, който е свързан директно със сърцето. Така ние го свързваме с нашите чувства на обич и любов. Ето защо сме решили на него да слагаме пръстен, подарен от любим човек - за да е близо до сърцето ни. Това е знак за обвързване и обещание за вечна вярност.

Безименен пръст с пръстен

Ако пръстенът е закупен от този, който го носи, това показва, че човекът обича себе си и се цени, както и че вярва в таланта си.

Тези, които носят пръстен на безименния пръст, подчертават страстта си към красотата и изисканите вещи. Те са естети, обичат удоволствията и жадуват за богатство и слава. Уверените в себе си хора предпочитат малки, семпли пръстени, а на тези, които са по-емоционални и импулсивни, ще подхожда по-голямо украшение.

Хората винаги търсят знак за скрития смисъл на нещата, които ни обединяват с мистичното и божественото. А как мислите вие ?