Всеки камък си има тайна

Светлана Видинска

Всеки камък си има тайна(Полу)скъпоценният камък е повече от страхотна идея за подарък. Независимо дали е под формата на бижу или талисман - със сигурност ще зарадва получателя си. Но всеки камък носи определена енергия и настроение. Затова не е без значение какво ще изберете!

Ахатът символизира сила, успех и енергия. И до такава степен се вярва, че носи здраве и дълголетие, че на болните слагали ахат в ръката - за по-бързо оздравяване.

Аквамаринът е камък на влюбените, но не го подарявайте на съпрузи – единият може да „залитне” настрани. Енергията на аквамарина облекчава болката в зъбите, корема и черния дроб. От край време този камък е талисман на моряците.

Диамантът е символ на твърдост и храброст. Носи щастие и предпазва от уроки, дава самочувствие и отблъсква гнева. А на жените обещава плодовитост и леко раждане.

Аметистът е символ на хуманност и смирение и се подарява на любим човек! Освен това предпазва от пиянство. Но ако се носи постоянно, силата на камъка отслабва.

Всеки камък си има тайнаТюркоазът е камъкът на щастието, но само за тези, които имат добри помисли. На злодеите носи нещастие.

Хиацинтът е мощен магически символ, известен още като камък на куртизантките. Носели са го магьосниците, за да се предпазват от зли духове. Камъкът възпрепятства зачатието и способства прекъсването на бременността.

Гранатът символизира здраве, преданост и постоянство. Съхранява приятелството и верността, носи щастие.

Перлата е символ на чистотата и нежността, а съпрузите дарява с щастлива любов!

Смарагдът е талисман на майката. Този камък укрепва паметта и помага за развиването на всевъзможни таланти. Дарява веселие и душевна хармония. Но „действа” само в ръцете на добър човек.

Лунният камък помага най-много на родените в полунощ или понеделник (деня на луната). Способства за преодоляване на препятствия в любовен план и взимане на важни решения.

Ониксът е камък на лидерите. Помага да придобиваш власт над хората и предугаждаш действията на противниците. Също така защитава притежателя си от нападения.

Всеки камък си има тайна

Рубинът символизира страстната любов. Добрия човек прави още по-добър, а лошият още по-зъл. Ако камъкът потъмнее, опасност грози притежателя му.

Всеки камък си има тайнаСапфирът носи верност и скромност и предпазва от предателства. Това е „духовен” камък, затова следва да се подарява на хора, които водят чист и безгреховен живот.

Топазът овладява гнева и е символ на приятелството. Вярвало се е, че лекува епилепсия. Защитава от безсъние и уроки.

Турмалинът е талисман на художниците - носи вдъхновение. 

Цирконият пък е камък на мъдростта. Подобрява паметта и умствените способности, а притежателят му се стреми към нови знания.

Кехлибарът защитава от уроки, лекува заболявания на кожата и гърлото, безсъние. А новороденото дарява със сила и здраве.

Ясписът е загадъчен камък, даряващ с ясновидски способности и изключителна мъдрост.

Направете правилния избор и нека вашият подарък донесе много щастие и късмет!

Всеки камък си има тайна

Снимки: Corbis