3 тенденции при грима за декември

Светлана Видинска

Emily BluntРозово червило или златисти сенки – кой е вашият начин да стоплите декември? Неоновите устни са родени за усмивка, а златото кара очите да блестят повече от всякога.

Изберете своя beauty тренд, за да превърнете срещата с Новата 2013 в нещо повече от празник.

Розов неон

Тази зима на мода е не само червеното червило, но и ярко розовото с намек за неон. Неудържимо жизненият цвят моментално обсебва погледите, превръщайки се в акцент №1 на макиажа.

Най-актуалният вариант е матовото червило, защото изглежда дори още по-фосфоресциращо, отколкото версията с гланц. Прелестният оттенък подчертава порцелановата кожа като тази на Емили Блънт, но не по-малко ефектна е комбинацията с тъмния тен на Риана и Никол Шерцингер или огненочервената грива на Джесика Честейн.

Jessica ChastainNicole Scherzinger

Златен поглед

В месеца на изобилието разкошният оттенък на златото е повече от модерен. Нанесени  на правилните места - средата на клепача и вътрешния ъгъл на окото, златистите сенки изпълват погледа с магнетизъм независимо дали говорим за топло кафяви или ледено сини очи. Нищо чудно, че точно тази деликатна и изненадващо чувствена палитра хвърля искри в есенно-зимните колекции 2012 на Dior, Ralph Lauren, Barbara Bui и Valentino. А съчетанието с неутрален лак за нокти е нещо като признак за изтънчен вкус.

Barbara BuiDior

DiorValentino

Руж

Независимо дали избирате розовото настроение на червилото или златистата страст на сенките, няма да сбъркате, ако добавите лек руж. Просто за романтика, а и защото напомня за целувка от зимата след дълга разходка в снега. Всъщност най-подходящ за дневния мейкъп е бледорозовият руж. И нека червилото бъде в тон, а веждите и ноктите – в сдържани цветове. Защото елегантният грим няма никакво намерение да слиза от сцената – нито тази, нито следващата година.

D&GRalph Lauren

Снимки:

1. Emily Blunt. Фото: imabeautygeek.com

2. Jessica Chastain. Фото: ninemsn.com.au

3. Nicole Scherzinger. Фото: WENN.com

4. Barbara Bui

5. - 6. Dior

7. Valentino

8. D&G

9. Ralph Lauren

Фото 4. - 9. Style.com