Модни тенденции зима 2013

Виолета Медарова

Едно от основните  правила за нас жените е да изглеждаме добре. Затова е добре да бъдем в крак с модата дори и в студените дни. Нека да си припомним кои са модните тенденции за новия сезон и да вземем добри идеи, с които можем да разнообразим гардероба си.

За зимата на 2013 особено стилна и елегантна е военната мода или т.н милитъри стил. Дизайнерите показват много поли, панталони, костюми и палта, наподобяващи войнишки шинел. По подиумите бяха представени елегантни ежедневни рокли със златни копчета, дълги палта с двуредно закопчаване и др. Този стил е подходящ както за ежедневието така и за работа. Представените модели са на Burberry Prorsum.

BurberryBurberry

BurberryBurberry

За дамите, които предпочитат елегантния стил дизайнерите предлагат рокли от трико с флорални принтове, които винаги са на мода.  Удобни и елегантни рокли от трико можете да намерите в електронния магазин на българската марка Daphne.

DaphneDaphne

Друга модна тенденция през този сезон е кожата. В своите ревюта дизайнерите показват много кожа - от якета до елегантни рокли и поли. В  новите колекции черната кожа доминира, но и останалите цветове също са представени в широка и дори дръзка гама  - от типично есенните тъмни тонове - кафяво, вишнево, тъмносиньо и др., до някои ярки нюанси като жълто, оранжево, яркочервено. Този стил е особено подходящ  за есента и зимата, тъй като топли и предпазва от студ и вятър.

КожаКожа

За  зима 2013 много модерни и атрактивни са и бродериите. Много от дизайнерите показаха прекрасни дрехи, извезани с красиви бродерии и орнаменти в злато, сребро, мъниста и др. Тази тенденция е подходяща за вечерния гардероб на дамите, както и за почитателките на модата в стил Арт.

Плетивата са практичен избор за ежедневието през студените месеци. В новите колекции има плетени рокли, пуловери и жилетки, отново в тъмни тонове и ярки нюанси.

ПлетиваПлетива

Брокатът също е много модерен този сезон. Със своята лъскава материя той напомня очарованието на Ориента. Брокатът внася повече разкош във вечерната мода за новия сезон и придава особен блясък на ежедневните облекла.

Това са някои от стиловете и материите, модерни през зимата на 2012/2013. А сега мили дами Вие сте ход!