Какво разкрива обувката...

Светлана Видинска

Пепеляшка се познава по пантофката. А истинската бизнесдама – по любимата й обувка. Не е все едно дали ходи на работа по  маратонки или с 12-сантиметров ток. Според психолозите обувката може да разкрие много за характера на хладнокръвната и решителна делова дама. Нека видим дали е така:

Спортен тип обувки носят инициативните и темпераментни жени, привърженици на всичко ново и модерно; не търпят празни приказки, от партньорите си изискват бърза реакция, маниакално ценят времето – за тях от значение е всяка минута.

Класическа обувка на среден ток е изборът на контактните и интелигентни дами. Мъжете ги харесват, защото в ожесточени спорове винаги държат неутралитет. С тях трябва да се разговаря директно и без заобиколки, защото никакви препятствия не могат да ги отклонят от предначертания път.

Какво разкрива обувкатаКакво разкрива обувката

Мокасини избират ненатрапчивите и леко комплексирани дами, които обаче са надарени с голяма проницателност. Те са изпълнителни и много работливи. Но тъкмо защото са тихи и наблюдателни могат да влязат в ролята на троянски кон –няма да имат никакви скрупули, ако е в интерес на фирмата.

Обувки от животинска кожа (питон, крокодил) харесват властните натури. Те са доста самоуверени, но имат склонност към снобизъм, не се доверяват на никого и не коментират решенията и постъпките си. Доста са избухливи и могат да бъдат мнителни, което доста дразни бизнес партньорите им.

Лакирани обувки с панделка. Тази жена има нужда от комплименти както цветето от светлина и вода. Тя е напориста, предприемчива и инициативна, но държи да бъде център на внимание. Почитателката на лакираните обувки влага доза флирт в работата си, което всъщност доста й помага да се придвижва напред.

Какво разкрива обувката

Какво разкрива обувката

Какво разкрива обувкатаКожени обувки с декорация носят амбициозните дами с добър вкус. Кокетни и непостоянни, имат склонността да се вторачват в дребните детайли, пренебрегвайки основното. С тях обаче е удоволствие не само да правиш бизнес, но и да отишеш на вечеря или концерт.

Балеринката е доста нетипичен избор за бизнес дамата, но всъщност означава изтънченост и елегантност. Тази жена има нужда от мъжка подкрепа, за да развива бизнеса си. Тя никога не може да бъде напълно самостоятелна, но за сметка на това работи с изключителен финес.

А коя е вашата любима обувка?

Снимки: Corbis