5 фешън урока от Мишел Обама

Светлана Видинска

Тя е секси, апетитна, леко закръглена, лъчезарна и пленителна, с една дума родена, за да бъде първа дама. Мишел Обама има (най-малко) още един мандат, за да властва като кралица на модата. На светлинни години от слабите, фини и изтънчени фешън икони на 21-и век, нежната половинка на американския президент Барак Обама е еталон за стил. И определено има на какво да ни научи!

Покажете най-доброто от себе си
48-годишната Мишел Обама има чудесни ръце и крака, затова не се поколебава да ги извади на показ. В нейна запазена марка се превърнаха дългите вечерни рокли с презрамки, акцентиращи върху стегнатите мускули на ръцете й. Първата дама комбинира ниския ток с класическа пола, едва покриваща коляното – по този начин издължава фигурата и подчертава красотата на глезените, без да разкрива твърде много.

5 фешън урока от Мишел Обама

5 фешън урока от Мишел Обама

Аксесоари, аксесоари, аксесоари
Главозамайващата вечерна рокля или елегантния добре скроен костюм са перфектен избор за една лейди, но това е само началото. Мишел Обама подчертава своя стил с помощта на най-различни аксесоари. Тя често носи капковидни обици, куп гривни и колиета в леко фънки стил, които са доста далеч от традиционното колие от перли. Брошката – любимото бижу на всяка президентша, често каца на блузата или сакото й, но не както традицията повелява - на ревера. Мишел носи брошките близо до деколтето или висящи от обикновена огърлица. Тя има слабост към коланите, които акцентират талията й и добавят изненадващ шик към най-семплото облекло.

5 фешън урока от Мишел Обама

Най-си(л)ният цвят
Първата дама умее да се възползва от цветовете, които й подхождат като на никоя друга. Многобройните дълбоки и спокойни, както и искрящи и сияйни оттенъци на синьото са нейна и само нейна територия. Ето защо г-жа О. носи синьо по време на важни публични изяви като официална вечеря с британския премиер или късното шоу на Дейвид Летерман. Като се има предвид, че синьото излъчва спокойствие и магнетизъм, изборът й е напълно оправдан.

5 фешън урока от Мишел Обама

Правилните обувки
Мишел Обама сигурно копнее за докосващи небето токове на Louboutin точно толкова, колкото всяка останала жена на планетата. Но с ръст от 182 см. първата лейди е висока почти колкото именития си съпруг Барак. Ето защо предпочита скъсени токове и дори балерини през деня. Затова пък залага на ослепителни и интересни цветове, принтове и бродерии, превръщащи ниската обувка в уникално творение, не падащо по-долу от чифт Мanolo Blahnik.

5 фешън урока от Мишел Обама

Усещане за стил
Госпожа Обама е клиент на най-големите дизайнери... и на най-дребните търговци. Тя е забелязвана с марки от сорта на J. Crew, Talbots и облекла от веригата Target толкова често, колкото и с уникални, неповторими творения на висшата мода. Мишел често слага колан, който струва повече от останалата част от тоалета й, или носи пуловер, свален от закачалката на масова верига в комбинация с ултраскъпа, фантастична пола. Ето защо талантът й да съчетава необикновени и обикновени облекла, аксесоари и бижута е урок по стил номер 1 за всички (първи) дами по света!

5 фешън урока от Мишел Обама

5 фешън урока от Мишел Обама