Мъжът се познава по цвета на дрехата

Светлана Видинска

Мъжът се познава по цвета на дрехата То се знае: по дрехите посрещат. Разбра се, взимат се под внимание и други разни подробности, като например жестове, походка, прическа и още  друго, за което се сетите, но спор няма: гардеробът е голям издайник за хората, особено при мъжете. Не е нужно да си голям психолог, за да направиш  почти точна преценка с какъв човек си имаш работа по начина, по който се облича и особено цветовата гама. Днес на практика няма забранени цветове и това доста разкрепостява мъжете, но все пак се вгледайте в цвета, който преобладава в гардероба на даден човек.

Черно. Бъдете готови да се срещнете с властен мъж, който уважава първо собствения си  авторитет. Такъв човек е доста уверен в собствените си сили и почти не пристъпва принципите си. Смята се, че това е цветът и на интелектуалците.

Бяло. За повечето хора белият цвят се асоцира с чистота и безопасност. Не рядко обаче има и доза лекомислие. Между другото, това е цветът на хората, чийто живот е свързан с творчество.

Сиво. Много практичен цвят на практичните хора. Човек, който обожава сивия цвят цени не само своето време, но и този на другите. Може и да не е много педантичен, но пък е с независим характер, особено ако към сивото обича да носи по някой сребърен аксесоар.

Мъжът се познава по цвета на дрехатаМъжът се познава по цвета на дрехата

Червено. Вратовръзка или сако, човек, който облича себе си така изобщо не се страхува да прилича вниманието – напротив, търси го, защото мрази покоя и скуката. Монотонността на делника го изнервя. Той може да бъде и съвсем непредсказуем.

Синьо и гълъбово. Тук вече спокойно можем да разпознаем човек, който се стреми към  вътрешен мир и спокойствие. Достатъчно предан, достатъчно зрял и каквото и да ви се случва, винаги може да разчитате на неговата лоялност. Просто той си е такъв - лъчезарен и  достоен.

Зелено. Внимание, това е цветът на консерваторите. Освен това те обичат да подчертават с дебела линия своята сила и мъжественост, но също така и щедрост. Все пак най-лошата им черта е ревността. Понякога и завистта.

Жълто. Ако той се появи в жълто сако, пред себе си имате стопроцентов оптимист – готов да ви разсмее и да направи живота по-интересен. Ако някой е по-забавен от него, то това е човек, който пък си умира по оранжевия цвят. Та дори да е само тениска.

Виолетово. Цветът на кралете. Кралските особи имат навика да не забелязват кой кръжи около тях, но така е с височайшите. Може би все пак трябва добре да си помислите преди да влезете с отношения с подобен монарх – заслужава ли си.

Мъжът се познава по цвета на дрехатаМъжът се познава по цвета на дрехата

Ако цветовете можеха да говорят, първата щриха към портрета на един мъж вече е нанесена. Остава да довършите портрета сами.

Мъжът се познава по цвета на дрехата