Нова серия за възстановяване на здравословния баланс на скалпа

През този месец Eucerin® представя на българския пазар нова серия продукти шампоани и тоници без отмиване DermoCapillaire, които са разработени, за да въздействат навременно срещу най-често срещаните проблеми със скалпа, като пърхот, сухота, сърбеж и повишена чувствителност. Тъй като качеството на косата в голяма степен зависи от състоянието на скалпа, Eucerin® DermoCapillaire е серия, която се грижи не само за него, но и за косата.

Новата серия продукти за коса от Eucerin® комбинира шампоан за специфично състояние на скалпа с тоник, който не се отмива. Тя се състои от Eucerin® DermoCapillaire pH5 шампоан за чувствителен скалп, Eucerin® DermoCapillaire шампоан за свръхчувствителен скалп, Eucerin® DermoCapillaire успокояващи шампоан и интензивен тоник с Уреа и Eucerin® DermoCapillaire Anti-Dandruff против пърхот.

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Шампоаните са разработени с активни съставки, които подсилват ефекта на интензивните тоници за таргетирано действие при специфични проблеми на скалпа. Освен това те съдържат и изключително меки сърфактанти и подхранващи вещества, които почистват косата и и придават обем, блясък и еластичност.

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Интензивните тоници без изплакване с ефективната активна съставка Локохалкон А намаляват микровъзпаленията и създават идеална среда за растежа на здрава коса. Те съдържат специфични съставки, които помагат при проблеми на скалпа като сърбеж, сухота и пърхот.

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Новата серия продукти за коса от Eucerin® съчетава шампоан за специфично състояние на скалпа с тоник, който не се отмива. Тази комбинация успешно третира проблема на скалпа, докато се грижи за косата, осигурявайки сигурна защита до следващото измиване.

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Стрес за скалпа
Кожата на скалпа  е много нежна. Обикновено тя е изложена на външни влияния като замърсяване, прах, горещ въздух от сешоар. Освен това фактори каро стрес, недоспиване и неправилно хранене също оказват негативно влияние върху състоянието на скалпа. Стефани Конзелман: „Стресът създава свободни радикали, които активират естествените защитни механизми в тялото. Имунната система произвежда протеини като цитокин например, които предизвикват възпаления.”

Възпалението е реакция на имунната система. „Когато нивата на стреса се задържат високи за дълго време, цитокините постоянно атакуват клетките и така възникват микровъзпаления. Те са един от основните фактори за най-често срещаните проблеми със скалпа. В крайна сметка това се отразява и на състоянието на косата,” казва Стефани Конзелман.

Микровъзпаленията не са „микропроблем”
„Микровъзпаленията могат да предизвикат редица симптоми, като остър сърбеж и сухота на скалпа. Симптомите са различни в зависимост от степента на микровъзпаленията и от индивидуалната предразположеност на всеки човек,” отбелязва Стефани Конземлан. „Възпалението води до намаляване на размера на космените фоликули, като в крайни случаи може да се достигне и до пълното им унищожаване. Тогава говорим за изтъняване на косата и косопад.”

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Основата за здрав скалп
Изследователските екипи на Eucerin® проведоха задълбочени изследвания и успяха да открият активна съставка, която прекъсва процеса на възпаление и създава оптимални условия за здравословен растеж на косъма. „От всички тествани субстанции, Ликохалкон А (естествен извлек от корена на  Женско биле) показа най-добри противовъзпалителни свойства. Целенасочени инвитро проучвания доказаха, че Ликохалкон А потиска оксидативните реакции и ефективно намалява синтеза на медиаторите на възпаление като цитокини, левкотриени и простагландини.”
На базата на тези открития беше разработена и серията Eucerin® DermoCapillaireново поколение продукти, които решават проблемите на косата и скалпа в две стъпки.

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Стъпка 1: Шампоаните са разработени с активни съставки, които подсилват ефекта на интензивните тоници за таргетирано действие при специфични проблеми на скалпа. Освен това те съдържат и изключително меки сърфактанти и подхранващи вещества, които почистват косата и и придават обем, блясък и еластичност.

Стъпка 2: Интензивните тоници без отмиване с ефективната активна съставка Локохалкон А намаляват микровъзпаленията и създават идеална среда за растежа на здрава коса. Те съдържат и специфични съставки, които помагат при проблеми на скалпа като чувствителност, сърбеж, сухота и пърхот.

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Серията
Пърхот: Eucerin® DermoCapillaire Anti-Dandruff
Пърхотът често е резултат от раздразнение и възпаления на скалпа и може да бъде причинен от различни фактори, например микроорганизми като дрождите Malassezia globosa. Активността на мастните жлези е ключов фактор за развитието на дрождите, които, заедно с ускорено отделяне на мъртви клетки от скалпа, формират люспички. Типичните симптоми на пърхота са сърбеж и видими люспички. Обикновено се срещат два типа пърхот – сух и мазен.

Новите противопърхотни шампоан и тоник Eucerin® DermoCapillaire намаляват пърхота чрез целенасоченото действие на ексклузивна комбинация от активни съставки. Продуктите са без алкални сърфактанти, не съдържат силикони, парабени и оцветители.

Ликохалкон А в интензивния противопърхотен тоник Eucerin® DermoCapillaire премахва микровъзпаленията, които допринасят за формирането на пърхот.
Полидоканолът, активна съставка в противопърхотните шампоани и тоника, успокоява скалпа и моментално облекчава сърбежа и чувството за изпънатост. В същото време комбинацията от пироктин-оламин и климбазол намалява броя на дрождите Malassezia.

Eucerin® DermoCapillaire интензивен тоник против пърхот
100 мл, препоръчителна цена 29.60лв

Eucerin® DermoCapillaire гел-шампоан против мазен пърхот
250 мл, препоръчителна цена 19.80лв

Eucerin® DermoCapillaire крем-шампоан против сух пърхот
250 мл, препоръчителна цена 19.80лв

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Сух/сърбящ скалп: Eucerin® DermoCapillaire успокояващи шампоан и интензивен тоник с Урея.
Външни и вътрешни фактори водят до дехидратацията на скалпа и нарушаването на бариерната му функция. При загубата на влага скалпът става изпънат и сърбящ. Новите успокояващи шампоан и интензивен тоник с Урея Eucerin® DermoCapillaire успокояват сухия, сърбящ скалп с целенасоченото действие на ексклузивна комбинация от активни съставки. И двата продукта са без алкални сърфактанти, не съдържат силикон, оцветители, парабенни и аромати.

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Ликохалкон А в успокояващия интензивен тоник Eucerin® DermoCapillaire премахва микровъзпаленията, които правят скалпа склонен към допълнително раздразнение.
Полидоканол, активната съставка в успокояващите шампоан и интензивен тоник Eucerin® DermoCapillaire успокоява скалпа и моментално премахва усещането за изпънатост и сърбеж. Урея осигурява дълготрайна хидратация.

Eucerin® DermoCapillaire успокояващ интензивен тоник с Урея
100 мл, препоръчителна цена 29.60лв

Eucerin® DermoCapillaire успокояващ шампоан с Урея
250 мл, препоръчителна цена 19.80лв 

EUCERIN® DERMOCAPILLAIRE

Свръхчувствителен скалп.: Eucerin® DermoCapillaire шампоан за свръхчувствителен скалп
Има множество вътрешни и външни фактори, някои заболявания, лекарства и алергии, които могат да предизвикат повишена чувствителност на скалпа. Обикновено в тези случаи скалпът се описва като свръхреактивен, нетолерантен и леснораздразним, а най-честите симптоми са усещане за изпънатост, парене, сърбеж и зачервяване.

Новият шампоан за свръхчувствителен скалп Eucerin® DermoCapillaire съдържа нова, изключително мека почистваща система. Активният Бизаболол успокоява скалпа. Формулата без алкални сърфактанти предпазва скалпа от изсушаване и раздразнения. Не съдържа силикон, парабени, оцветители и аромати и е подходящ за всекидневна употреба.

Eucerin® DermoCapillaire шампоан за свръхчувствителен скалп
250 мл, препоръчителна цена 18.80лв

Чувствителен скалп: Eucerin® DermoCapillaire pH5 шампоан за чувствителен скалп
За ежедневна грижа при чувствителен скалп, изложен на многобройни дразнения, Eucerin предлага DermoCapillaire pH5 шампоан за чувствителен скалп. Той има нежно почистващо действие, което предпазва от раздразнения и подсилва бариерната функция на кожата. Активният pH5 цитратен буфер стабилизира нивото на pH на скалпа и защитава киселинния му слой. Шампоанът е без алкални сърфактанти, не съдържа силикон, парабени и оцветители и е подходящ за ежедневна употреба.

Eucerin® DermoCapillaire pH5 шампоан за чувствителен скалп.
250 мл, препоръчителна цена 18.80лв