Летният грим: 7 ярки вдъхновения

Светлана Видинска

Един от най-добрите начини да изразите себе си през лятото е яркият и колоритен грим. Смелите цветове са олицетворение на екзотиката и мечтата за приключения. Свежите неони подчертават слънчевия тен и искрят ослепително в летните нощи. Има много начини да се възползвате от модната палитра, ето 7 от най-ефектните:

Летният грим: 7 ярки вдъхновения Цветна очна линия

Подчертайте и издължете клепача с изящна очна линия в зелено, синьо, лила или бордо.  Тази техника отваря погледа по възможно най-добрия начин. Гелообразната очна линия е в лимитирани цветове, така че може да използвате сухи сенки, които да нанасяте с навлажнен апликатор. Комбинирайте с лек руж и телесно или матово червило.


Летният грим: 7 ярки вдъхновения Червено червило

Огнените устни са създадени за целувки! Червилото с цвета на страстта е по-модерно от всякога. Важно е какъв оттенък ще изберете. На по-тъмната кожа отиват морковено оранжево и керемидено, а порцелановият тен обича плодови нюанси като малина и череша.

Най-добрият приятел на червеното червило е неутралният грим за очи - очна линия или сенки в топли нюанси (шоколад, капучино, ванилия).


Летният грим: 7 ярки вдъхновения Подчертайте вътрешния ъгъл на окото

Още един секси начин да разкриете красотата на ирисите си. Използвайте блестящи сенки в розово-лилаво, които придават дълбочина и страст на погледа.

Гланцът за устни в същия оттенък контрастира приятно на наситено черната спирала с удължаващ и сгъстяващ ефект.


Летният грим: 7 ярки вдъхновения Не забравяйте и външния ъгъл

Най-лесният начин да се възползвате от неоновия грим е като едва-едва докоснете външния ъгъл на клепача с меки сенки в зелено, виолетово или електриково. Очите изглеждат по-издължени и блестящи, а свежестта направо струи от вас!


Летният грим: 7 ярки вдъхновения Прасковен руж

Неслучайно се казва „Свежа като праскова“. Този вълшебен нюанс заличава умората с един замах на четката, а тъмните кръгове под очите са по-малко видими. Леко оранжевият руж е способен да придаде сияние и на най-семплия мейкъп с черен молив и гланц за устни.


Летният грим: 7 ярки вдъхновения Лилави сенки

Люляковите нюанси просто не излизат от мода. Добрата новина е, че подхождат на всеки цвят кожа и коса. Опушеният грим с виолетови сенки е способен да освети с фойерверк от страсти и най-тъмната лятна нощ. Лилавите сенки могат да се комбинират и със златисти, сини, розови или черни нюанси.


Летният грим: 7 ярки вдъхновения Цветна спирала

Определено има място в летния несесер, защото е готова за флирт. Синята маскара  става и за морско парти, и за разходка по улицата. Подхожда на сини очи, а тъмнооките могат да се спрат на тъмносиньо или цвят лила. Зелената спирала е родена за  дамите със зелени очи, но и на кафяви стои добре.

Най-важното е летният грим да отговаря на настроението ви – свежо и завладяващо!

Снимки: allwomenstalk.com