Секси пъстри очи. 7 мейкъп идеи

Светлана Видинска

Секси пъстри очиЛешниковите очи имат притегателна сила. Опасната комбинация от кафяво, зелено и сиво очарова и съблазнява. Много скоро откриваш, че не можеш да откъснеш поглед от тях. Пъстрите очи се нуждаят от подходящ грим, за да грейнат в пълния си блясък. Ето как!

Експерименти с цветовете
За разлика от сините и кафяви очи, чийто избор е по-ограничен, лешниковите изглеждат прекрасно с десетки смели и невъобразими оттенъци. Цветовата палитра прелива от златисто до наситено лавандулово с цел да се открои и изпъкне един или друг тон от магнетичната комбинация на пъстрите очи.

Кафяви сенки
В определени дни или в зависимост от настроението лешниковите очи изглеждат кафяви. За да подчертаете този кадифен оттенък използвайте меки сенки с цвят какао. За деня са подходящи светлокафяви оттенъци, а вечерта смело посегнете към най-тъмния мейкъп - горещ шоколад.

Секси пъстри очиСекси пъстри очи

Златисти нюанси
Красотата на пъстрите очи се крие в златистите и зелени петънца, които светят в тях. Златото е превъзходен начин да изпъкнат още повече. Ако не харесвате изцяло златистия грим в стил Арабски нощи е достатъчно да прибавите малко блясък към ежедневните сенки. Лешниковите очи имат нужда точно от това, за да заискрят.

Не на синьото
Идеалният грим за лешниковите очи е доста далеч от сините оттенъци. В някои случаи лекото подчертаване с тъмносиньо стои добре, но като цяло „небесната“ палитра не отива на пъстрите ириси. Особено ако в тях преобладават кафяви или зеленикави тонове.

Секси пъстри очиЛилаво за вечерта
Създайте драматичен мейкъп, като заложите на лавандула или слива. Тези нюанси са прекрасен избор за лешниковите очи, особено в комбинация с малка черна рокля. Освен това подчертават зелените искрици в погледа. Какво повече за неустоимо и фатално излъчване!

Бежово и карамел
Лилавото не е единственият цвят, който вади на показ зелените петънца в пъстрата палитра на очите. Същата цел имат бежово-карамелените тонове, които сякаш са създадени за лешниковия поглед. Независимо дали използвате бежов молив и сенки карамел или обратно, ще се уверите, че ирисите изглеждат още по-наситени.

Розово за романтика
За да смекчите дръзкия сексапил на лешниковите очи, използвайте нежно розови и морави нюанси. Те внасят романтика във всеки макияж, но най-вече в комбинация с пъстрите, преливащи от цветове ириси.
Имате ли още идеи?

Секси пъстри очиСекси пъстри очи