Креми Оташлийска - един български модел в интервю на New York Magazine

Креми Оташлийска - един български модел в интервю с New York MagazineТрудно е да повярваме, че чаровната Креми Оташлийска е на едва 16. Макар, че все още усъвършенства английския си, българската красавица цитира фрази на Оскар Уайлд сякаш това е второто й Аз. Любимата й мисъл, твърди тя, е: "Nowadays people know the price of everything and the value of nothing" или в превод "В днешно време хората знаят цената на всичко, но не знаят стойността на нищо".

Откакто направи дебюта си по време на есенното шоу на Balenciaga fall 2012, тя е също толкова заета със задачата да вземе шофьорска книжка, колкото със задълженията си пред фотообективите. За голямо нейно щастие, второто се получава далеч по-лесно от първото. "Веднъж опитах да карам, но се получи зле. Баща ми каза: "Ако не вземеш книжка, винаги мога да ти наема шофьор".

Макар, че все още не е усвоила правилата за движение по пътищата, българката успя едва за няколко месеца да си спечели работа с Numéro, AnOther и W, и дори вече работи със Steven Meisel по един от проектите на Баленсиага. По време на посещението й в нашия офис Оташлийска ни разказа за стреса от моделството, желанието да бъде млада майка и причината да гледа "Белязаният" постоянно.

New York Magazine: "Разкажи ни малко за детството си".

Креми - Докато бях в България, мисля, че имах едно от най-добрите детства. Не като днес с Фейсбук и всичко останало - бях навън, катерех се, израснах със синини и такива неща (смее се). Детството ми общо взето премина с две момичета и аз бях тази, която контролираше нещата. Казвах: "Ако не направите това, няма да си играем". Бях наистина лидер.

New York Magazine: Как те откриха?

Креми - В България баща ми имаше приятел, чиято съпруга има агенция. Тя ми каза: "Трябва да го направиш". И аз отвърнах: "Добре, нека опитам". Така преминах през тест в България - мисля, че бях на 14 тогава. Изпратиха го в Барселона, защото на практика живеех там. В Барселона ме харесаха от View Management, а оттам и Ford.

Креми Оташлийска - един български модел в интервю с New York MagazineNew York Magazine: Какво минаваше през главата ти в момента, преди да излезеш на подиума на шоуто на Баленсиага?

Креми - Аз бях наистина, наистина нервна. Надявах се да не падна. Подът бе направен от лампи и когато стъпиш на него, се чувстваш сякаш си на път да ги счупиш - при това носих високи токчета. Но когато се качих на подиума, си помислих: "О, толкова е хубаво".

New York Magazine: Някога тренирала ли си походката си?

Креми - Може би малко, когато носех високи токчета. Но човек не може да се научи как да ходи. Всичко идва отвътре – или го имаш, или не.

New York Magazine: Изненада ли те нещо в моделството?

Креми - Наистина е много трудно. Много хора си мислят, че просто стоиш пред камерата и изглеждаш красива, но не е така. Трябва да ставаш рано, да ходиш на кастинги, да се срещаш с много хора, трябва винаги да изглеждаш перфектно, без значение дали си спал или не. Понякога работиш над 12 часа или пристигаш някъде от някое летище и отиваш директно на работа.

New York Magazine: Какво е мнението на приятелите ти вкъщи?

Креми - Не са много тези, които знаят, защото не обичам да казвам. Иска ми се да им кажа, когато съм наистина известна! Сега вече все повече започват да разбират, защото питат "Какво правиш в Ню Йорк?". Наистина се радват за мен. Но повечето от приятелите ми са момчета - не харесвам момичетата, имам само две или три приятелки. Момичетата като цяло са фалшиви, а аз не харесвам този тип хора.

New York Magazine: Нека поговорим за нещата, които харесваш. Кой е любимият ти...

Креми -
Филм?
"Белязаният"! Наистина го харесвам, защото показва част от истинския живот - искам да кажа не целия, но... харесвам оръжията, харесвам този тип екшъни. О, и наистина обичам "Тетрадката"!

Музика? Хаус музика и българска музика. Сега, като живея в Ню Йорк, започвам да харесвам и R&B стила.

Книга? Роалд Дал. "Чарли и шоколадената фабрика" и „Големия Добър Великан“ - това са наистина готини книги.

Храна? Българската, както и турската. Освен това хамбургери и хотдоци, като на МакДоналдс. О, освен това всеки ден ям шоколад.

Известна личност? Анджелина Джоли. Тя е най-красивата жена в целия свят.

New York Magazine: Считаш ли се за красива?

Креми - Не... искам да кажа, не знам. Може би... да... но съм много критична към себе си и останалите хора. Перфекционист съм, но да, окей съм, но не харесвам краката си. Искам да бъдат по-дебели, твърде слаби са.

New York Magazine: Каква е най-голямата ти тайна?

Креми - Притежавам много обувки за моята възраст – може би 30-тина чифта. Но не ги нося всичките, само два или три чифта. Така се случва винаги! Любимите ми обувки са с тигрова шарка и на платформа, хубави са и са удобни.

New York Magazine: Имаш ли житейски девиз?

Креми - Не мога да говоря вечно за живота - като например, "Трябва да направите това и това...". Но като цяло животът е труден за всеки. Няма значение дали си богат или грозен, или пък беден. В България имаме поговорка: "Да станеш първи е трудно, но да останеш първи е още по-тежко".

New York Magazine: Къде се виждаш след 10 години?

Креми - Вероятно ще имам бебе. Или може би две, зависи как ще се развият нещата. Искам това да стане по-рано – на 21, 22 искам вече да съм майка. Много хора казват: "Нямам време за бебе". Но това е наистина тъпо за мен, защото това е просто едно дете, няма да умрете или нещо подобно.

New York Magazine: Къде се виждаш утре?

Креми - Ще си купя обувки, защото намерих едни наистина хубави от евтин магазин. Ще си ги купя, ще се размотавам и ще си почивам".

 

Интервюто преведе: Теодора Денева
Източник: //nymag.com
Снимки: //nymag.com