Надхитри глада! 5 лесни трика

Светлана Видинска

Искаш да отслабнеш, но не можеш да надвиеш чувството на глад? Спокойно, апетитът може да се излъже, и то по-лесно, отколкото си мислиш.

Надхитри глада! 5 лесни трикаЗапочни с плодове

Страхотен трик е да надвиеш глада с витаминозна и полезна салата. Само че е по-полезно да хапваш плодове и зеленчуци ПРЕДИ, а не след обяда или вечерята. Вкусна идея е салатата от зеле и моркови, забъркана със зехтин. Още по-добре е да изядеш един портокал – оранжевият плод намалява чувството на глад и впоследствие ще се заситиш с по-малко от обичайното. Любопитно е, че ябълките имат обратен ефект. Те повишават апетита и изобщо не са за препоръчване ако си на диета.

Надхитри глада! 5 лесни трика„Да“ на протеините

Продуктите, съдържащи протеини ни засищат по-добре от всички други, освен това са източник на енергия. Затова включи в менюто си птиче месо, риба, мляко, яйца, боб, леща, ядки и зърнени продукти.

Зеленчуците също се пръскат от протеини, както и антиоксиданти – супер комбинация!

Дъвчи бавно

Хапването на крак е най-сигурният начин да качиш теглото си. Спри да гледаш часовника и дъвчи бавно храната. Не обирай цялата чиния - винаги оставяй поне един залък. Така ще се чувстваш доста по-леко и комфортно.



Надхитри глада! 5 лесни трикаВода, вода и пак вода

Не забравяй да пиеш много вода или чай без захар - минимум 2 л дневно. Тези течности подтискат чувството на глад и не съдържат грам калории.

Виж, от кафето трябва да се въздържаш, защото обезводнява организма. Една чаша сутрин стига!

Хапвай сама... или с мъж

Психолозите са категорични, че ядем по-малко, когато сме сами. Обяснението е, че сме погълнати от мислите си или просто ни е скучно.


Надхитри глада! 5 лесни трикаОще по-интересно е, че жените, отивайки на ресторант с любимия мъж наблягат на нискокалорична храна.

След всичко това няма начин да загубиш битката с глада. Надвий го по най-полезния и здравословен начин, и съвсем скоро ще се поздравиш с нови килограми!