Как се прави арабски грим на очи

Как се прави арабски грим на очиАрабският грим е интензивен и основният акцент при него е върху очите. Изразът  “черни очи” идва от източната традиция да се очертава с черно целият вътрешен клепач.

Арабският грим може да бъде изпълнен в две техники – с матови или седефени сенки. За предпочитане е блестящият вариант, типичен за арабския свят не само в грима, но и в дрехите и прическата. За да се акцентира вниманието върху естествения цвят на очите, направете така:

Ако очите ви са кафяви или черни ще ви подхождат наситено сини, светло сини, червени (от огнен цвят до фуксия цвят), кафяви, жълти, зелени цветове. На дамите със сини или зелени очи подхождат следните нюанси: пясъчно-златист, сив, лилав, розов. Не забравяйте, че тези цветове се използват или солово, или съчетани помежду си, но задължително съчетани и с черен цвят.

Как се прави арабски грим на очи

С помощта на широка четка за сенки, се нанасят сенките върху целия горен клепач ( до веждите) и под линията на долните мигли. Цветът на сенките се избира в зависимост от избрания грим, но обикновено това е съчетаване на няколко цвята, което придава разкошен вид на грима.

Как се прави арабски грим на очи

Горния и долния клепач се очертават с черна очна линия, като се придава на очите бадемовидна форма. Заключителния етап е нанасянето на спиралата. Върху горните мигли тя се нанася на няколко слоя, а върху долните – само един слой.

Как се прави арабски грим на очиКак се прави арабски грим на очи

 

Снимки:

1. - 5. Снимки от семинар по арабски грим, проведен от Санти ди Мари в салон „Магама”.

Фото: © MAGAMA