Списание ПЕРФЕКТА – Професионалният избор за вашата красота

В октомврийския брой:

Качествената хидратация поддържа кожата свежа и красива
Шията – привлекателна и уязвима
Как да поддържаме косата жизнена и красива
Кои са най-продаваните антицелулитни продукти
Тютюнопушенето и алкохолът влошават акнето
Козметика с розмарин
Нови упражнения от метода пилатес
Специално интервю с певицата Аксиния
Коя е новата “Кралица на красотата България 2006”
Шанс да спечелите много награди

Аксиния
Амбиция и талант

интервю Детелина Милева
фотограф Васил Германов за Дилян Марков Студио
грим Лора Славова
прическа Елена Микова за Luksor
облекло Motivi, United Colors Of Benetton

В началото тя беше “първата изгонена от Стар Академи”. Звучеше направо страшно, нали?! А после за нея писаха, че е “единствената истинска звезда”, излязла от известното реалити шоу. Това пък звучеше многообещаващо!!! А как звучи Аксиния днес? Исках сама да опита да се опише с три много красиви думи. Не можа – от скромност!
На мен Аксиния ми “звучи” така – естествена, изискана, лечезарна.
Песента й “Да те обича като мен” бе оценена като “един от най-стойностните хитове, правени в България в последните години”. Младата певица смята, че това е било добро начало на бъдещата й музикална кариера. Предстои да излезе вторият й сингъл, а вече е записала и дует с Графа. Мечтае си да пее заедно с Мария Илиева, Белослава и Мариана Попова. Иска да се знае, че е достатъчно амбициозна и талантлива, за да постигне всичко, което иска! На 20 септември отпразнува 20-ия си рожден ден. Звездите са пред нея. Очакваме я!

Какво наистина се промени при теб за последната година, откакто си в София?
Много обичам този град, защото е свръхдинамичен, енергичен. Тук кипи един живот, който е незаменим, въпреки всички негативи, които дава. Тук станах много по-позитивна!

Твоят нов и смел път да спечелиш бъдещето минава през…
Работа и усилия.

Какво ти помага да намериш смисъла в живота?
Приятелите ми – хора, на които държа и които са не повече от трима.

Притежаваш ли умение да различаваш същественото от несъщественото?
Смятам, че засега се справям.

За какво искат хората да им се пее? Какви са ти впечатленията?
Тази тема за любовта е… изключително “вървежна” всеки път. Всички пеят за любовта, всички са влюбени, всички се разделят и са нещастни… Има много стойностни неща от живота, за които може да се пее. А в България например може да се пее малко на майтап за едновременното съществуване в столицата на черни затъмнени S-класи и каруци. Има такива парадокси, които наистина ги няма никъде другаде по света – бедност и свръхбогатство живеят едно до друго.

В автобиографичния филм за певеца Джони Кеш – Walk the Line се казва, че хората обичат да им се пее за нещата, които ще ги спасят. Теб какво те спасява?
Хубавото време и положителното отношение на хората. Днес повечето мои приятели, познати и колеги мислят по доста агресивен начин за успеха и го искат на всяка цена. Смятам, че има много хубави неща от живота, които не трябва да се изпускат в това гонене на високото, на славата, на престижа, на фотографските обективи и на медиите. За мен незаменими са точно простичките моменти сред природата или ласките от любим човек. Знам, че звучи банално, но наистина ми прави лошо впечатление това, което виждам покрай мен – хората стават все по-затворени в себе си и все по-лоши един към друг.

Какво би спасило бедстващия българин?
Тоталната промяната в мисленето му!

Твоята несъмнена печалба от Star Academy?
Опитът, който придобих. Разбрах, че хората невинаги са такива, каквито изглеждат и че трябва да бъда малко по-дистанцирана във всяко начало. Въпреки този опит, все още много губя от това, че съм открита и споделям. Особено от жени! Трябва да кажа, че много жени са ми забили ножа досега – винаги има някакво съперничество и конкуренция.

Не смяташ ли, че жените притежават и божествена сила?
О, ние сме такива чудовища, дяволчета!!! Една жена може да бъде всесилна според мен, особено ако знае как да използва точно женското в себе си – наивно и едновременно хищно.

Кое е тайното оръжие на твоята женска прелъстителност?
Моят подход обикновено е дистанцираност и студенина. В България много жени са “лесни” – точно в този лошия, пошлия смисъл. Смятам, че една жена трябва да си знае цената! Забелязвам как момичета – и по-малки, и по-големи от мен буквално се продават и то много евтино. За мен жената наистина е уникално, божествено създание и трябва да знае как да управлява своята женственост!

Как най-добре се справяш с вътрешните си кризи?
Случва ми се много често и обикновено това се поражда именно от общуването с хората. Справям се като за малко се отделям от тях. Имам си няколко книги, които много обичам да препрочитам – “Портретът на Дориан Грей” и “Степният вълк”.

Коя е най-вдъхновяващата книга, която прочете последно?
Ако ти кажа, че… последната книга, която си взех, е “Как да отслабнем завинаги”! И това може да бъде вдъхновяващо! Прочетох я, защото е голям хит, всички я четат и много ми я препоръчаха.

Най-романтичният ти спомен от лятото?
Не е нещо специално, просто се сещам за цветя…

Коя е царицата на цветята за теб?
О, аз съм традиционалистка в това отношение и смятам, че една червена роза може винаги да ме стопли или да ме умилостиви. Ако пък е цял букет – ще бъда тотално щастлива!

Ако можеше да се оприличиш с цвете, то щеше да е…
Кокиче.

Ако имаше малко време само за себе си, какво би направила?
О, аз постоянно си угаждам – бих хапнала шоколад – обожавам го! Много обичам да ходя на масаж, на козметик, на маникюр. Почти всяка седмица ходя и на фризьор – грижата за прическата си поверявам на Митко Дамов във Vogue Vision.

Как най-добре релаксираш?
Ако съм вкъщи чета – това ми е ралаксацията, но предпочитам да изляза някъде и да се мотая нагоре-надолу, така разпускам.

Твоята най-голяма дарба.
Все още не съм я открила, търся я.

Най-зле се справяш с…
Готвенето.

Какво включва твоята специална селекция козметични марки?
Използвам основа, фон дьо тен и пудра Chanel; спирали Clarins и Dior; гланцове за устни Manhattan и Yves Saint Lauren; грижа за косата L`Oreal Professionnel и Paul Mitchell; грижа за тялото Dove и Freeman; бяла козметика – хидратиращи кремове Avene и Eucerin.

Парфюмът, с който “се поливаш”?
Dior J`adore. Oбожавам този парфюм!!! Изключително женствен! Не може да ми омръзне!

Предпочитаният ти аромат за мъж?
Emporio Armani He.

Дрехите, които най-много ти прилягат?
Спортно-елегантни за ежедневието и елегантни за работното място. Харесва ми да пазарувам в Benetton и Mango.

А ходиш ли на пазара за краставици и домати?
Аз почти не ям и не готвя вкъщи, затова не ми се и налага.

В интервю за tialoto.bg казваш, че не си спортна натура и тренировките ти се състоят от секс и шоколад. Има ли удоволствия, които си си забранила?
Изобщо не съм си поставила някакви граници. В списъка на твоите мании водещо място се пада на:
Шоколада – от магазина на първия етаж в Mall-а или ръчно направен в “Апартамента”.

Ако беше майсторка на шоколад, каква шоколадова фигурка би направила?
Женска фигура, слаба и издължена, с ефирна рокля – истинско удоволствие за всеки мъж, който би я изял, защото в живота обикновено не се случва така – жените изяждат мъжете.

Любов, непорочност, страст, желание, брак, лукс, кариера, слава. Какво би избрала?
Непорочност и страст! Те могат да бъдат едно цяло в човека.

Смяташ ли, че можеш да си позволиш да извършиш някоя глупост или вече си едно изцяло целенасочено и дисциплинирано двадесетгодишно момиче?
Аз постоянно върша глупости и много ме е срам след това. Но ме е срам около половин час и после си казвам, че щом съм направила нещо, значи е имало причина, съдбата си знае работата. И така моите душевни терзания моментално спират!

Разбрах, че обичаш афоризми и сентенции. Имаш ли универсална крилата мисъл за всеки случай?
“Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем силно!” – написал го е Лучано де Крешченцо.

Правилото, което те води в живота?
Да се държа максимално добре с хората, защото съм убедена, че всичко се връща.

Към какво се стремиш като начин на живот?
Стремя се да живея простичко! Стремя се да живея така, че да не преча на хората около мен. Радвам се на най-дребни неща. Опитвам се да постигна тоталното спокойствие.

Твоето перфектно пожелание за нашите перфектни читателки:
Не се продавайте евтино, вашата женственост е безценна!!!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!