"Богинята на светлината" - книга за жените, които могат да бъдат богини

Богинята на светлината"Богинята на светлината" на издателство "Pro Books" е интересна книга за жените, които могат да бъдат богини. Нейната авторка Филис Кристин Каст замесва една доста опасна смес от древногръцка митология и интериорен дизайн. Територията, на която нейната история се развива е също толкова опасна и възбуждаща - Лас Вегас.

Книгата на Ф. К. Каст е подходящо четиво за тези, които обичат митологията, но харесват и пикантните съвременни истории. Книгата се разстила пред очите ни като касов холивудски филм, черпейки всички предимства на жанра.

Всичко започва от една инициатива на гръмовержеца Зевс, който недоволен от липсата на пламенност у олимпийските богове, отваря портал между техния божествен свят и съвременният. Целта е един път седмично неговите богове да слизат при смъртните и да черпят опит и вдъхновение. Преминавайки през портала близнаците Аполон и Артемида попадат най-неочаквано в капана на Бакхус, използващ случая да си отмъсти за пребрегването си от страна на Зевс.

По същото време и на същото място се озовава младата и талантлива интериорна дизайнерка Памела, която за пръв път посещава Лас Вегас по повод поръчка на неин клиент - ексцентричен писател. Опитвайки се да се потопи в разкоша и тайнствата на мястото, еманципираната, но самотна дама се оказва най-подходящата примамка за замисъла на Бакхус. Опиянена от сладостното вино и още нещо, тя се сблъсква с прелестен къдрокос и светъл мъж, който я омагьосва с галантност и финес.

Макар и породена от клопка, любовта между смъртната Памела и самият бог Аполон надминава границите на допустимото дори от страна на боговете. Преминавайки през различни перипетии тази родена в светлина любов успява да победи всички изпитания, дори и смъртта.