Колекция еко облекла на Евгени Петков

Евгени Петков-EUGENIO представя новата си колекция еко облекла, която ще бъде показана за първи път на международната Еко седмица на модата на борда на MSC Fantasia Eco Cruise в средиземно море. Първата Еко седмица на модата е част от международното изложение Expo green global. Събитието се провежда от 1 до 5 ноември 2011 г. на Еко Кораба - MSC Cruise Fantasia. Круизът ще премине през пристанищата Генуа, Барселона, Палма де Майорка, Айачо Корсика. Мотото на инициативата "Експо Грийн Глобъл" e "как да направим света едно по-добро място за живот, не само като бизнес, но и като начин и условия на живот". Участват еко-проектанти и дизайнери от 30 страни. Публиката ще има възможност да избере своя предпочетен дизайнер, модел и производител (продукт от изложението) и да гласува за тях в конкурса на последната Гала-вечер за наградата “Green Global”.

Колекция еко облекла на Евгени ПетковКолекция еко облекла на Евгени Петков

Българският представител в изложението Евгени Петков е подготвил 16 облекла в характерния за дизайните му етно стил. Наименована „Пътуване на изток”, колекцията е вдъхновена от източните култури, с препратки към отминали епохи. Вдъхновена от филма „Александър” и неговото пътуване през различни земи, където тои среща различни култури, стилове на живот както и разлини жени. Такава е и жената за която са предназначени облеклата - уникална, смела с много лица!

Колекция еко облекла на Евгени ПетковКолекция еко облекла на Евгени Петков

Към различните стилове са добавени и елементи от българския фолклор, който винаги е вълнувал дизайнера. Всичко това е пречупено през въображението на младия, но добре познат в еко средите дизайнер. Колекцията е изработена от еко материали, закупени от световно известни магазини за еко материали в New York, London и Milano. Любим материал на дизайнера е комбинацията Hemp-Silk, която е и основна в колекцията му. Не липсват и рециклираните материали, умело преработени в модерен вариант, както и ръчни плетива. Всичко това е гарнирано с автентични бижута от Йордания, Иран, Индия, Мароко и България. Едни от силно запомнящите се части в колекцията са изплетена от ратанова трева рокля, корсет от палмова кора, бански костюм, изплетен от еко памук, корсет, инкрустиран с камъни нефрит, тигрово око. За финала на дефилето Евгени е подготвил изненада - зрителите ще имат шанса да видят отново култовата булчинска рокля от Еко шоуто в Женева миналата година. Предпочетените цветове са предимно златно, кафяво, бяло, охра, беж, като в тази палитра са добавени различни акценти в червено, зелено, тюркоаз и жълто.

Колекция еко облекла на Евгени ПетковКолекция еко облекла на Евгени Петков

Eugenio ни потапя в атмосферата на неговата нова еко колекция чрез уникална фотосесия, публикувана в октомврийския брой на Harper’s Bazaar. Фотосесията е дело на топ модния фотограф Ивомир Пешев.

Колекция еко облекла на Евгени Петков

Зад обектива му застана избраната за Miss Pure Beauty Bulgaria - Ивелина Чоева, висока 181 см, която ще дефилира по време на Green Global Award - финалната гала вечер на EXPO GREEN GLOBAL. Ивелина e едно от новите многообещаващи лица на VISAGE MODEL GROUP, кoито са единствената модна агенция от България, партньор на международния конкурс Miss Pure Beauty. За да подчертаят красотата на модела в екипа се включиха гримьора на звездите Зоран и топ коафьора на Schwarzkopf за България Полина Боевска.

Снимки:
Еко модели на Евгени Петков
Foto © Ивомир Пешев / Harper’s Bazaar