Сватба като приказка

Младата дизайнерка на модна къща "Одета" Валерия Лазарчева се омъжи на 30 юли 2011 като в приказките. "Имало едно време,една принцеса"... Нали така започва почти всяка приказка? Кое малко момиченце не е заспивало с тези приказки? Е, понякога приказките стават реалност. Ето съвременната приказка за младата дизайнерка на модна къща "Одета".

Сватба като приказкаСватба като приказка

Родена в семейство на художници. Прекарала детството си в ателието на модната къща, покрай вечно заетата си майка (дизайнерката на сватбени и вечерни тоалети Донка Лазарчева), Валерия от малка се заразява с любовта към  красивите дантели, нежната коприна и магията на модата, която може да превърне "Пепеляшка" в приказна принцеса. Едва 5 годишна тя дефилира на подиума на Форум Българска Мода  в шаферска рокличка. Събира със страст всяко красиво парченце плат, за да майстори рокли за куклите си. Сама избира нелекия път на моден дизайнер и след техникума по облекло завършва Нов Български Университет със специалност "моден дизайн". "Университетът" на ежедневната практика в модната къща и дава възможност да експериментира и да превръща и най-смелите си идеи в реалност. За няколко години Валерия  създаде много от най-ефектните модели в колекциите на модна къща "Одета" и направи щастливи много булки, ето че дойде и нейният ред да бъде булка!

Сватба като приказкаСватба като приказка

Преди 3 години Валерия срещна своя принц Лъчезар Димитров. Той не язди бял кон, но е "цар" на компютрите и програмен координатор в Нова ТВ.Младоженците се венчаха в храма "Света Неделя", а след това отпразнуваха събитието с много танци в ресторанта на Парк Хотел Берлин в Бояна.

Младата дизайнерка  сама създаде модела на своята сватбена рокля, а екипът на ОДЕТА я превърна в реалност. Приказната рокля е изработена от тюркоазена коприна и ефирен италиански тюл в цвят шампанско. Валерия сама оцвети в тюркоазено фината френска дантела за корсета и го избродира с безброй безцветни кристали Swarovski, които блеснаха като капчици роса. За да изглежда като истинска принцеса, булката повери гримa и прическата си на Мария Господинова.

Сватба като приказка

Две от най-добрите приятелки на Валерия, облечени в елегантни тюркоазени рокли бяха винаги до нея. Малки шаферчета вървяха пред младоженците по време на церемонията и посипваха пътя им с листа от рози. Всеки детайл от украсата на ресторанта, всеки аксесоар от разноцветните камъчета по масите до оригиналните табели на масите, булката е подбрала сама. За  професионалното фото заснемането на събитието младоженците са благодарни на Валентин Киров, фотограф художник, артист на FIAP и преподавател по рекламна фотография в Нов Български Университет, който даде всичко от себе си за любимата си  племенница. За танците булката се премени в ефирна рокличка от шифон, която и позволи да се весели от сърце до зори.

Сватба като приказка

Младоженците изненадаха гостите си със своя първи танц, когато романтичният Блус премина в шеметна Салса (за хореографията те благодарят на приятелите си от САЛСА СПИРИТ). Когато се спусна нощта, в градината на хотела грейна огнено сърце от фойерверки, специален  подарък за младите от Здравко Фъртунков. За доброто настроение на гостите допринесе и перфектното обслужване от страна на персонала на ресторанта. От сега Валерия сънува новата си колекция, защото вярва, че всяка булка има право да бъде специална и неповторима в своя сватбен ден. С усмивка младата дизайнерка казва, че сега, след собствената си сватба и е много по-лесно да разбере как се чувства всяка бъдеща булка и колко е важно да се вслуша внимателно в желанията и. Тя пожелава любов и късмет на всички бъдещи младоженци, това им стига за да бъдат щастливи, като в приказките!