Как да удължите живота на дрехите си

Как да удължите живота на дрехите си В най-добрия случай прането е необходимо зло, в най-лошия – една нелека задача. Надяваме се, че долните редове ще ви улеснят в задачата за постигането на прекрасен външен вид без много усилия.

Имайте предвид, че съветите ни се отнасят за изпиране на стандартни миещи тъкани. Винаги ще има някои елементи в гардероба ви, които винаги трябва да се третират с повишено внимание, за да сте сигурни, че ще изглеждат блестящо, независимо колко време е минало.  

Разделяне на дрехите
Почти всички дрехи, произвеждани днес, стигат до нас с десетки етикети, които трябва да се следват внимателно. Ако една дреха има знак за химическо или професионално сухо почистване, то трябва да я почиствате само по този начин.

Плътни, стабилни тъкани:
Тъмни и бързо оцветени дрехи: дънкови поли и панталони, работно облекло, бархетни ризи и бельо, тъмни памучни пуловери, тъмни тениски Светли и пастелни цветове: ръчно състарени избелели дънкови поли и панталони, панталони каки, светли памучни ризи и пуловери, фланелени тениски.

Среднолеки материи:
Тези облекла обикновено се зацапват леко и равномерно. Нормалният цикъл на пране е достатъчен за повечето дрехи, но в случаи на тежки замърсявания, използвайте програма с накисване. (Ако вашата машина няма подобна програма, просто я стопирайте за15-20 минути след като барабана се напълни с вода.)

Тъмни и бързо оцветени платове:
Те включват рокли, панталони и поли, цветни и щамповани рокли ризи, блузи, чорапи и дрехи.

Светли и пастелни цветове:
Това са светли плетени рокли, чорапи, пастелни и бели тениски.

Леки тъкани:
Те обикновено се цапат най-малко и е добре да се измиват с най-щадящата програма или само ръчно. Ако можете, не ги перете след всяко носене, а на втория или третия път. Това важи най-вече за дрехите, които носите при официален повод. Те са не само скъпи, но и изискват крайно внимателно почистване. Тъмни и бързо оцветени дрехи: Те включват естествена и изкуствена коприна, синтетични и деликатни тъкани, като блузи и ризи, бельо и трикотаж.

Подготовка на прането
Добавете перилен препарат и омекотител, докато напълните предназначеното отделение. Това позволява на перилните агенти да се разтворят постепенно във водата и да се разпространят равномерно при прането. Това ще ги предпази от често срещаните проблеми с петна от прах по платовете след като са минали изплакване. Важно е омекотителят също да се добави в началото, а не в края на цикъла по същите причини.

Изборът на перилен препарат и омекотители може да промени целия ви свят. За бели платове пробвайте базирана на кислород белина, като допълнение към избелващия агент. За светли и пастелни цветове, обогатената с кислород белина ще подсили процеса на почистване, а и може да се ползва със всякакви цветове.

Омекотителите също са от съществено значение. Без значение дали говорим за плътни, средно леки и леки материи, дрехите ви ще усетят разликата и ще оценят добрата грижа. Изборът от омекотители в момента е огромен, но новите тенденции и технологии са онези, които ще улеснят избора ви и са най-добрите за модерните текстили, които се срешат все по-често.

Как да удължите живота на дрехите сиТакива като новият Bingo Soft Concentrate. Той се предлага в три варианта в зависимост от ефекта, който търсите. По-важното е, че омекотителят съдържа специално разработени микрокапсули, които осигуряват дълготраен ефект на парфюм. Тези специални микрокапсули проникват в тъканите по време на прането. Микрокапсулите се разграждат при всяко движение и триене, и разпространяват невероятен аромат на парфюма, който съдържат. Благодарение на уникалната си функция, дори платове, изпрани преди дни, ухаят като току-що свалени от простора.

Плътни и устойчиви платове:
Този тип тъкани обикновено се нуждаят от добро омекотяване и по-наситен аромат, който да проникне в дълбочина на плата. Ето защо концентратът Bingo Soft Spring Freshness е създаден за тези тъкани. Този тип омекотител не само ще направи прането по-меко, но ще насити дрехите с отличителен аромат, който ще се усеща с всяко докосване.

Среднолеки тъкани:
Облеклата от тези тъкани са склонни да се износват по-бързо, ако не са правилно третирани. Измийте ги със студена вода и добавете концентрат Bingo Soft Lovely. Освен това нежното омекотяване Bingo Soft Lovely носи загадъчен мирис на тайнствен парфюм - комбинация от цветя и екзотични подправки. Този вид омекотител е отличен за среднолеки тъкани, защото обикновено дрехи от подобни тъкани се използват ежедневно и малка доза лукс и мистерия в ежедневието ни е от решаващо значение за доброто ни настроение през деня.

Как да удължите живота на дрехите сиЛеки тъкани:
Тези тъкани са нежни, колкото нежна може да бъде само кожата на бебето. Те се нуждаят от специални грижи не само когато се носят, но и когато ги съхраняваме и особено, когато ги перем. Добавете концентрат Bingo Soft Sensitive със студена вода и резултатът ще ви изненада. Омекотителят е дерматологично тестван и към него не са добавяни изкуствени оцветители или избелващи агенти. Ефектът се вижда всеки ден и нежният чист аромат се усеща при всяко докосване на плата до кожата.

След като вече знаете в какво се състоят основните грижи за прането, запазването на дрехите ви за по-дълго време се превръща в елементарна задача. Все пак се старайте да не смесвате различните тъкани и цветове, защото дори да не виждате особена разлика, след време резултатите от необмислените ви действия ще ви се натрапят неприятно и дрехите ви ше изглеждат замърсени и износени, дори когато са току-що изпрани.