Баловете като Оскари: Съвети за избор на тоалет

1. И баба знае

Когато те боли зъб, отиваш на зъболекар, нали. По същия начин най-добра работа за тоалета върши професионалистът- стилист. Може би успяваш с всекидневното си облекло – все пак години си имал възможност да налучкваш на метода на пробата и грешката. Но абитуриентската вечер е нещо съвсем друго, случва ти се за първи път. Не питай мама, леля, баба и стринка. Те сигурно знаят как е било преди половин век, но напоследък нещата се промениха.

2. Дайте да се разберем

Къде ще бъде балът и как ще се облекат останалите? Проучи добре този въпрос, за да не се окаже, че всички са с черни рокли с гол гръб, а ти си с плажна рокля на цветя и сандали. Или всички са решили да бъдат в пънк стилистика, а ти се явяваш като героиня от романа „Отнесени от вихъра”.

Баловете като Оскари: Съвети за избор на тоалет Баловете като Оскари: Съвети за избор на тоалет

3. Шарено

Черно и бяло е класика, но не издава ли малко липса на въображение и кураж? Папагалските цветове пък често дразнят, а още по-често са на ръба на кича. Най-добър избор са благородните сложни меки тонове. Решаващо за визията е качеството на текстила.

4. Звезди в косите

Нека източникът на блясък не бъдат тюл, пайети и брокат, а добрата марка на дрехата и достойното поведение. Прекалено бляскавите тоалети бяха на мода преди години.

5. I am too sexy...

Да си секси е чудесно, но късите поли и големите деколтета не отиват на всеки. Истината е, че оскъдното облекло много се надценява, когато става въпрос за еротика. Сексапилът всъщност идва от излъчването и от това, което се върти в главата ти. Не е право пропорционален на количеството гола плът, а по-скоро е резултат от добрата кройка. Хубавите модели подчертават дискретно тялото и го правят по-красиво.

Баловете като Оскари: Съвети за избор на тоалет Баловете като Оскари: Съвети за избор на тоалет

6. Тюрлю гювеч

Всеки аксесоар, дреха, обувки могат да изглеждат добре сами по себе си, но, събрани заедно, да приличат на истински панаир. Лайфстайл марките предлагат всичко под един покрив – няма нужда да тичаш с парченце от роклята от магазин в магазин.

7. Last minute

Този принцип може да работи в туризма, но не и когато става въпрос за абитуриентски бал. От далеко, та да ти е леко – няма да можеш да вземеш решение, да избереш и да купиш всичко за един ден, дори ще ти е трудно за цяла седмица.

8. Скъпо и тъпо

Не винаги най-скъпите тоалети са най-хубавите. Със сигурност обаче евтиното си личи и от самолет. Съветът ни е да не хвърляш излишни средства, но и да не очакваш нещата да се случат без пари. Облечи се умно.

Баловете като Оскари: Съвети за избор на тоалет Баловете като Оскари: Съвети за избор на тоалет

9. От всичко по много

Много украса, много нещо. Обици, колиета, цветя, капси, пайети, джуфки...Всяка коледната елха направо ще пръсне от завист, но не и приятелите ти.

10. Ох, боли

Неудобните обувки са истинско изтезание. Колкото и да са красиви, не се жертвай. Едно време са казвали „трай , бабо, за хубост”, но тогава не са ходили по абитуриентски балове. Рискуваш да не можеш да изтанцуваш нито един танц и цяла вечер да седиш над ордьоврите.

11. Дрегер

Никой не изглежда добре пиян: тъпа усмивка, червени очи, размазан грим...такива работи. Внимавай с алкохола.

12. Шарка

Дори да си облечен като принц/принцеса, нищо не може да скрие рояка пъпки по лицето. Погрижи се за кожата си поне един месец предварително. Същото се отнася и за излишните килограми.

13. Първа помощ

Задължително сложи в чантата си резервен чорапогащник, мокри кърпички, комплект гримове, защото след 12 вече трудно ще се познаеш в огледалото.

14. Кисел гъзар

Вкиснат ли си, нищо не помага, и най-прекрасният тоалет. Киселите гъзари просто са комплексари, а не готини пичове.