Кой грим е подходящ, когато носим лещи или очила

грим за дами с контактни лещиКато правило контактните лещи по никакъв начин не ограничават при избора на козметични продукти, но е добре да се съблюдават няколко правила, които ще направят така, че да се минимизират неприятните възможни възпаления. За да се ограничат те, е необходимо да използвате само качествена козметика.

Спиралата. Това което се препоръчва за дамите с лещи, е те да се насочат към спиралите, които са на водна основа или такива, които са предназначени зa чувствителни очи. Те имат надпис: "hypo-allergenic". Нанасяйте туша за мигли на тънък слой, а след като изсъхне, го нанесете отново. По-добре е да нанесете 2 тънки слоя, отколкото да нанесете 1 дебел, защото така ще се избавите от остатъчни прашинки от спиралата и допълнително раздразване на окото.

Молив за очи. Използвайте само мек и водоустойчив молив. Поставяйте го само от външната страна на окото (никога във вътрешната страна), когато сте с лещи. Сменяйте молива за очи най-много на 3 месеца. След известен период от време, в който той се употребява, по неговата повърхност започват да се задържат микроби, които биха ви създали проблеми с възпаления и раздразнения на очите.

Грим. Не използвайте грим и сенки, които съдържат блясък или блещукащи частички, защото те често се ронят и могат да попаднат в окото ви и да ви раздразнят. Нанасяйте грима внимателно при затворени очи, така че да изглежда равномерно и да не ви дразни.

Когато носите очила? Първото нещо, което дамите, носещи очила трябва да направят, е да избераткогато носите очила подходящи рамки за лицето си. Цветните рамки придават особен чар и игривост, като привличат погледа на другите към очите ви, а прозрачните рамки или стъклата на много тънки рамки изглеждат почти невидими и наблягат върху естествените очертания на лицето ви.

Спирала. Можете спокойно да изберете спирала по ваш вкус, но трябва да я съобразите с рамката на очилата и стила ви на обличане. В този смисъл класическото черно е добър вариант (освен ако нямате много светли мигли и коса), но също така зеленото, синьото в спиралите може да отвори погледа ви и да зададе определена закачка в него. Ако имате чувствителна кожа и очите ви се възпаляват лесно, трябва да се придържате към продуктите за чувствителни очи. Като правило, когато носите очила, гримът трябва да е малко по-наситен като интензитет, отколкото, когато сте без тях. Същото важи и за спиралата - можете спокойно да я положите неколкократно (по-добре на тънки слоеве няколко пъти, за да не се образуват бучици), за да придадете на очите дълбочина.

Моливът за очи. Неговият избор се основава отново на това как бихте искали да изглеждате. Тук за разлика от положението, когато сте с лещи можете да поставяте на вътрешната страна на долния клепач молив. Ако имате светли очи, можете да поставите молив с техния цвят. Така те оптически ще се уголемят и ще изглеждат по- наситени като цвят. Добре би било да очертаете горния клепач с молив, така ще придадете изразителност на погледа и да туширате отблясъците от стъклата на очилата. Желателно е този молив също да има мека субстанция, но да не бъде течен.

Грим. Зад очилата или рамките очите са в известен смисъл скрити. Можете да намалите сянката, която се появява от очилата, като използвате мазни сенки с отбясъци. Желателно е те да бъдат с брокат или с фоторазпръскващи частици и да отразяват светлината. Ако залагате на ежедневния грим, бледо бежово-кафявите нюанси са много подходящи. В случай, че бихте искали вечерен грим, се насочете към сребристото и златното. Преди да започнете гримирането се постарайте да оформите веждите си така, че те да ви дадат пространство за действие. Винаги поставяйте под грима, дори той да е ежедневен, основа. Така той ще се задържи много по-дълго и няма да ви се налага да го освежавате.

actualno.com