НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА ЗА СТИЛА, УСПЕХА И
ИТАЛИАНСКИТЕ ЖЕНИ

*Чаровният модел стана лице на „Магама”

 

НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА ЗА СТИЛА, УСПЕХА ИКак би се представила ти самата на човек, който не те е виждал и не знае нищо за теб?

Бих се представила като добра и мила. Аз съм много спокоен човек. Харесвам себе си, начина по-който изглеждам и бих се описала като красива. Лошото е, че хората си изграждат някакво мнение за мен само по това как изглеждам, а външният вид не е достатъчен и понякога заблуждава.

Опиши ни твоя стил на обличане и кои са любимите ти аксесоари?

Обличам се спортно елегантно. Доста често през деня съм изцяло в спортно облекло, защото в него се чувствам много удобно. Когато излизам някъде вечер се обличам по-елегантно, разбира се, но не харесвам малките портмонета и чанти, предпочитам големите. От аксесоарите залагам на по-семпли неща, не си падам много по бижута, но харесвам големите обици. Що се отнася до бельото – откакто си сложих силиконов бюст си позволявам да ходя и без сутиени. Предпочитам по-свободни дрехи, не по тялото, да не стягат. Често съчетавам например туника с ботуши – много ми харесва тази комбинация.

Какво представлява за теб успеха?

За мен не е това, което хората си представят – ето тя се снима за корици на списания и това да е много голям успех за мен – не, за мен това не е успех. Доволна съм, че през последните две години имам и по-различни изяви. Била съм рекламно лице на различни кампании, например на хранителни добавки, както и сега на салоните „Магама”. Това е по-различно от снимките за мъжки списания. В България вече съм едва ли не навсякъде, снимала съм почти за всички списания. Но мечтата ми е да се реализирам като модел в Италия. Това би било успех за мен. Там има много красиви жени, виждам на какво високо ниво е всичко и много ще се радвам ако действително успея там.

НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА ЗА СТИЛА, УСПЕХА ИЗащо избра да станеш рекламно лице на „Магама” и какво мислиш за тази възможност?

Когато ме поканиха да стана рекламно лице, страшно се зарадвах, защото съм момиче, което много държи на външния вид. Винаги съм се стремяла да изглеждам перфектно и за мен това е чудесна възможност сега да се разнообразявам дори още повече от преди. Не обичам да задържам една визия и дали ще е цвят на косата или прическа, съм против еднообразието, така че започнах да се разнообразявам с перуки. Много съм доволна от косите им, защото до сега бях само с техни перуки. Още си пазя косата за уплътнение, която си взех от „Магама” и я ползвам. Много съм доволна и от новия метод на стикерите, които нямат лепене и топлинна обработка. Те не са като на лентите, които убиват и не можеш да си хванеш косата, сега мога да я прибера дори на кок. Много е важно също цялата коса да е естествена, а не само някакъв процент от нея, защото като започне да се третира със сешоар и преса, бързо се съсипва.

Много се харесвам с дълга коса, пък и мъжете като че ли по-трудно възприемат жената с къса коса. На мен просто много ми отиваше и аз се харесвах, но дългата коса е по-женствена. Самата аз се чувствам по като жена като съм с дълга коса.

Какви грижи полагаш за косата и прическата си?

Когато излизам обичам винаги да съм с права коса. Категорично не харесвам букли, например. Когато съм в Италия сама се грижа за косата си, иначе тук си имам личен фризьор. Използвам продуктите на Alcina, които ми бяха препоръчани от „Магама” и косата ми е перфектна.

Често пътуваш в чужбина. Какво е впечатлението ти за визията на модерната жена тук и извън България?

НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА ЗА СТИЛА, УСПЕХА ИИталианките определено ми харесват много повече, защото тук модерната жена изглежда като фолк певица. Не упреквам фолк певиците, и аз ги харесвам, но стилът на италианките е много по-различен – носят основно прави коси, нямат вафли в корените и този обем, който ние искаме да постигнем. Всичко е по-естествено и това на мен много ми харесва. Колкото по-естествено ти стои косата, толкова по-добре. Има някои къдрави коси, които харесвам, но се старая да избягвам буклите, машите и пресата. Италианките също така ходят почти без грим, много красиви жени са и това се вижда без този силен грим, който и аз харесвам, но истината е, че без него се вижда естествената красота на жената и изпъкват чертите на лицето. Обичам да се гледам без грим и през деня ходя само с гланц на устните и лек руж. Не слагам фондьотен, защото като имам фотосесии, съм винаги с тежък грим, а кожата все пак трябва да почива.

Какви качества трябва да притежава перфектният еротичен модел?

За мен най-важното в един модел е да има излъчване, независимо дали е еротичен или не. Лицето е най-важно, както и очите да играят с фотоапарата. Виждала съм много красиви жени, които нямат излъчване и нещата не се получават. Някои например казват – „Аз се научих да позирам” – но това не се учи, просто трябва да ти идва отвътре. Аз никога не съм се учила да позирам.

Коя е според теб най-сексапилната дреха?

Няма да кажа прилепнала по-тялото рокля, защото изобщо не е в моя стил. Много харесвам късите рокли, по-свободни, съчетани с висок ток. За мен това е много секси. Аз лично не мога да се възприема с рокля по тялото, не че не си харесвам тялото и, че не е хубаво да се подчертаят формите на жената, но за мен лично е по-секси нещо широко, много късо и с деколте.

Какво мислиш за френската любов... или за италианската с български мъж?

Важно е да има истинска любов.

Интервюто взе Силвия Тодорова

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine

Снимки:

1. – 3. Снимки на Николета Лозанова от рекламната фотосесия за „Магама”

Фото: © Велислава Каймаканова-Ножарова