2011 - годината на заека


2011 - годината на заека Според китайския лунен календар 2011 е годината на Заека. Малко тигърче и два заека позираха специално за повода пред фотографите в зоологическата градина в Сеул.

В нощта на 13 срещу 14 февруари тази година Китай отбеляза Празника на пролетта, който всъщност е Нова година според лунния календар. Това е най-любимият, почитаният и продължителен празник в страната. С голямо настроение тази година китайците посрещнаха годината на тигъра, но вече се готвят за следващата, която ще премине под знака на Белия заек.

Годината на Заека носи чистота, доверие, справедливост и любов. Съгласно китайският календар тя започва на 3 февруари 2011 г. и завършва на 22 януари 2012 г. Според традициите цветът на годината е белият, космическият елемент е метал, а щастливото число е 2. Положителните качества на заека ще ви донесат много хубави емоции. Той е дружелюбен и лоялен към всички, които обича. Внимавайте да не сте неспокойни и страхливи. /БГНЕС

2011 - годината на заека

Родените в годината на Заека са относително приятелски настроени хора, които ценят домашният уют и компанията на група от добри приятели. Те са добри учители, съветници и комуникатори, умеят да общуват добре в големи групи, но въпреки това се нуждаят от собствено пространство.

Известни личности, родени в годината на Заека:
Алберт Айнщайн, Леон Троцки, Франк Синатра, Папа Бенедикт XVI, Анджелина Джоли, Брад Пит, Джони Деп, Дейвид Бекъм, Тайгър Уудс, Уитни Хюстън.

Какво да очакваме през 2011 г.

Годината на Заека традиционно се свързва с дома и семейството, артистичните прояви, дипломацията, както и запазването на мира. Затова 2011 г. вероятно ще бъде сравнително по-спокойна от 2010 г., както на световната сцена, така и в личен план. През тази година очаквайте по-добро настроение, нови запознанства и трайни приятелства и връзки. Тъй като Заекът е предан и романтичен, браковете, сключени през 2011 г. ще са особено хармонични. Настъпващата година е благоприятна за сключване на сделки, преговори и инвестиции, всяко вложение ще се възвърне с лихвите.