Нов продукт за интензивна хидратация на кожата


Новата подобрена серия за грижа Aqua Sensation на NIVEA VISAGE предлага модерна технология с активната съставка Hydra IQ и използва собствения "интелект" на кожата, за да снабди клетките с интензивна хидратация, достигайки дори до по-дълбоките слоеве на кожата.

Нов продукт за интензивна хидратация на кожата Hydra IQ не само оптимално хидратира сухата и много сухата кожа, но също и нормалната до смесена кожа. Именно това е целта на експертите на Байерсдорф при разширяването на серията Aqua Sensation. При всички продукти Hydra IQ спомага за формирането на нови канали за създаването на идеален хидро-баланс в клетките на кожата. Серията Aqua Sensation се приспособява към спецификите на различната кожа и комбинира приятна текстура, високо ефективна технология, специална акивна съставка и атрактивен аромат.

Здравата кожа се състои от 80% вода и затова в нея се складира около една трета от всички резерви на H2O в кожата. Външните влияния като слънце, вятър, студ, стрес, прекалено малко сън, нездравословни хранителни навици и неправилна грижа изсмукват влагата от кожата. Ако нивата на хидратация в кожата не се възстановят, метаболичните процеси в клетките не могат да функционират правилно. В резултат кожата става прекомерно чувствителна, снабдява се неефективно с хранителни вещества, а кръвообръщението се забавя.

В основата на нововъведението за хидратиращата грижа, което е в основата на подобрената серия Aqua Sеnsation на NIVEA VISAGE е откритие, спечелило Нобелова награда. През 1988 г. американският биолог Питър Агре открива непознати молекули, които създават канал в стената на клетката. Тези т. нар. аквапорини регулират движението на водата навън и вътре в клетките. През 2003 г. Агре получава Нобелова награда в областта на химията за своето откритие.

Проучвания на екип „Развитие на продукти“ на Байерсдорф показва, че броят аквапорини в клетъчната мембрана определя колко ефективно водата се разпределя в кожата. Колко по-добре е структурирана мрежата от аквапорини, толкова по-ефикасно се хидратира кожата, а когато са създадени повече аквапорини, водата може по-добре и по-бързо да преминава от клетка в клетка и да достига до по-дълбоките слоеве на епидермиса.

Серия Aqua Sensation за нормална и смесена кожа

Нов продукт за интензивна хидратация на кожата

Aqua Sensation Освежаващ почистващ гел

Формулата, съдържаща Hydra IQ и екстракт от краставица, превръща ежедневната ви почистваща процедура в истинска хидратираща баня за кожата. Сутрин гелът почиства и освежава кожата, подготвяйки я перфектно за последваща грижа, а вечер цялостно и нежно премахва грим и нечистотии.

Aqua Sensation Освежаващ дневен крем

Лекият и интензивно овлажняващ крем с Hydra IQ и екстракт от краставица осигурява на кожата интензивна и дълготрайна хидратация, а специалната UVA/UVB филтърна система на NIVEA предпазва кожата от външните влияния, причинени от слънчевата светлина и от преждевременното стареене на кожата. Кремът се абсорбира мигновено и остава кожата свежа и подхранена.

Нов продукт за интензивна хидратация на кожата Aqua Sensation Околоочен крем

Леката формула, съдържаща Hydra IQ и екстракт от краставица, спомага за оптималното поддържане на хидро-баланса в чувствителната зона около очите.

Намалява тъмните кръгове, следите от умора, подпухналостта и появата на леки бръчки, като помага на зоната около очите да изглежда освежена отново.

Подходяща за носещите контактни лещи.

Серия Aqua Sensation за суха и много суха кожа

Aqua Sensation Почистващ крем

Нежният почистващ крем осигурява незабавна грижа за кожата, като я хидратира допълнително. Кожата се чувства гладка, еластична и подхранена.

Нов продукт за интензивна хидратация на кожата Aqua Sensation Подхранващ овлажняващ крем

Лекият и богат крем с Hydra IQ и масло от ший помага за регулиране на хидро-баланса, достигайки дори по-дълбоките слоеве на кожата, като осигурява бърз, интензивен и дълготраен ефект. Формулата подобрява структурата на кожата, интензивно овлажнява и я запазва гладка. Кремът се абсорбира моментално и оставя чувство за обгрижена кожа.

С SPF 15 и допълнителни UVA филтри кремът спомага за защита на кожата от външните влияния и слънчевата светлина и предотвратява преждевременното й стареене.

Aqua Sensation Подхранващ нощен крем

Гладкият нощен крем с Hydra IQ и масло от ший подобрява структурата на кожата, интензивно овлажнява, изглажда кожата и я поддържа еластична, а провитамин B5 подпомага регенерацията й през нощта. Кожата е оптимално хидратирана, може да я почувствате подхранена и изглеждаща видимо възобновена на следващата сутрин.

Всички продукти са дерматологично и офталомогично тествани.