Crocs - едни от най-грозните, но и най-удобни обувки в света


Crocs - едни от най-грозните, но и най-удобни обувки в света Всичко започва през Юли 2002 г., когато планът да залеят света с грозни обувки дошъл в главата на трима приятели от Боулдър, Колорадо.

Тогава, подобни обувки били произвеждани от компанията Foam Creation Inc., която приятелите закупили през 2004 г., за да получат изключителните права върху патентованият материал, наричан Crosilite.

Първоначално обувките са създадени като обувки за яхти, лодки и плаж, защото имали превъзходни грайфери и осигурявали добра защита на краката. Те са леки, плуват над водата и не потъват, което ги правело подходящи за спасители.

Crocs - едни от най-грозните, но и най-удобни обувки в света Първият модел обувки Crocs, наречен Beach, бил представен през 2002 г. по време на Изложението за яхти във Флорида, където всички произведени чифтове (200 броя) са били разпродадени за два дни. От там те добиват огромна популярност по целия свят, която се дължи не толкова на външният им вид и естетически качества, колкото на удобството и практичността им.

Crocs са изработени от патентован материал, който се напасва по формата на крака и е устойчив на бактерии и миризми.Те имат вентилационни отвори, през които въздухът преминава и по този начин се запазва комфорта на краката. Друго предимство е, че чехлите се поддържат много лесно и не се хлъзгат. Crocs са считани за най-удобните обувки в света. Те се произвеждат в широка гама цветове, като моделите Beach и Cayman са достъпни в над 20 цвята.

Crocs са предпочитани най-вече от хора, които трябва да прекарват голяма част от деня прави, а и се чистят лесно. Въпреки не особено добрият си външен вид, Crocs имат много известни почитатели като Никол Епълтън, Джак Никълсън, Ал Пачино, Мат Деймън и др.

Снимки: crocs.co.uk