Модна къща "Жени стил" представи колекция есен-зима 2010/2011 "РЕНЕСАНСОВА ЗИМА"

Колелото на модата се завъртя и претвори в новата колекцияза сезона есен-зима 2010–2011 на модна къща „Жени стил” една истинска „Ренесансова зима”. Вдъхновение за колекцията дизайнерката Евгения Живкова е почерпила от епохата на Ренесанса и края на 40-те и 50-те години на миналия век. Но въпреки ретоспективните препратки, облеклата са предназначени за силните жени, готови да гледат в бъдещето и да търсят възможност за ново развитие.

Евгения Калканджиева е лицето на колекцията, съставена от 55 облекла, разпределени в 10 теми. Манта и къси палта с ¾ ръкави се съчетават с къси поли и класически прави панталони. Саката са вталени, по реверите и раменете има вграждания от различни платове. В някои от моделите акцент са чупките и плисетата в талията. Блузи с високи поло яки, завършващи с къдри и рюшове, допълват саката.

Модна къща Жени Стил представи колекция есен-зима 2010/2011 Модна къща Жени Стил представи колекция есен-зима 2010/2011

Силуетът при роклите и полите е разнообразен. В колекцията присъстват както класическите прави поли и рокли, така и разкроените с трапецовидна форма напомнящи за края на 40-те и 50-те години на ХХ в., когато широката разкроена пола и рокля са хит в модата, съчетани отново с вталени сака. Дължината на полите и роклите също е разнообразна – около коляното и къси над коляното. Някои от моделите са с обърнати навътре и зашити за подплатата подгъви, като по този начин придават допълнителен обем на силуета. Използването на плътен широк ластик в комбинация с дантела при роклите е новост за този сезон.

Ежедневните сака и рокли, с ¾ ръкави се допълват от дълги кожени ръкавици.

Модна къща Жени Стил представи колекция есен-зима 2010/2011 Модна къща Жени Стил представи колекция есен-зима 2010/2011

Препращането към Ренесанса най-силно се забелязва при официалната тема. Раменете и ръкавите на роклите, също както и блузите, са с подчертан обем, дрехите са затворени и с високи яки, които завършват с рюшове. Талиите са леко повдигнати и с дълбоки чупки. Тези модели са изработени от комбинация на тафта, дантела и батиста, които придават царствен вид на облеклата. Ренесансовото вдъхновение е претворено за съвремието именно чрез подчертаното скъсяване на облеклата.

Десениете са райе, каре, флорални мотиви, дюс и пачуорк. Цветовата гама включва бяло, черно, сиво, бежаво, синьо, лилаво и антрацит. А използваните материи са: кашмир, студена вълна, плътна и фина дантела, тафта, трико, батиста, кадифе, мрежа.

 

Снимки:

1. - 2. Евгения Калканджиева представя модели колекцията "Ренесансова зима"
3. - 4. Модели от новата колекцияза сезона есен-зима 2010–2011 на модна къща "Жени стил"

Фото: © Соломон Франсес

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine