ВАСИЛ КЪРКЕЛАНОВ ЗА КОНКУРСА TOP MODELS OF ROSEBUD

Vasil-KarkelanovНа какви критерии трябва да отговарят участничките в кастинга на конкурса Top Models of Rosebud?

Целта на New Face Search е да открие момичетата, които в най-голяма степен олицетворяват българската красота в нейният чист вид. По възможност, без чужди влияния, копиране на локални моди, изкуствени подобрители и оцветители. Могат да участват както професионални модели, така и момичета без опит в тази област, но с подходящи физически данни и излъчване. Важно за представянето им на кастинга е да вложат максимална енергия и да покажат себе си по-най добрия начин, да бъдат усмихнати и комуникативни. Това трябва да излъчват и фотосесиите на страниците на списание Rosebud, както и видеото, реализирано с тях.

Какви са вашите персонални впечатления от участничките в кастинга?

Постъпилите заявления за участие до момента са няколко хиляди и са изключително „шарени“. Може би, защото използвахме потенциала на Facebook. Има дори много писма от момчета, при положение, че има ясен текст за условията на кастинга. Забелязах интерес, както от обикновени момичета със самочуствие, така и от професионални модели. Пак отбелязвам обаче, че за нас професионалните умения не са определящи. По-важни са интелигентното и отворено излъчване, хармоничните пропорции на телата, пластичната култура. Тук могат да се изявят момичета с данни и ниво, които са се притеснявали да участват в други конкурси, поради съображения, свързани със съмнения в компетентността и професионализма на журито или с манипулиране на резултатите. В интерес на всички от екипа на New Face Search е да открием най- интересните и подходящи модели, с които да представим красотата на българските момичета в Северна Америка и Европа, чрез публикациите на страниците на списанието, ТВ шоуто и интернет.

Vasil-KarkelanovТъй като имате впечатления от досегашните момичета, снимани за спиание Rosebud, кое е общото и кое различното между тях и настоящите лица на списанието?

В предишните броеве на списанието са заснети модели, предимно от САЩ с тяхното характерно кукленско излъчване, познато ни и от други списания, снимани там, третиращи женската красота и сексапил. Надяваме се ние да внесем разнообразие и екзотика, представяйки красотата на България и Балканите. Нашите момичета притежават различна емоционалност, темперамент, излъчване. Мисля, че сме по-богати откъм типажи и диапазонът е много по-широк.


Снимки:

1. Васил Къркеланов е официален фотограф на конкурса Top models of Rosebud.
Фото: © Личен архив на Васил Къркеланов

2. Брат Пит на корицата на списание Rosebud.
Фото: © Rosebud

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine