Млякото - помощник в диетите

Ако искате да отслабнете по-бързо, консумирайте повече млечни продукти, съветват диетолози.

Нивото на витамин D в кръвта също играе положителна роля при спазването на диети с цел отслабване. В проучването, продължило 2 години, взели участие 300 души на възраст между 45 и 60 години, които се подложили на различни диети: диета с ниско съдържание на мазнини, Средиземноморска диета и такава с ограничено съдържание на въглехидрати. Резултатите показват, че участниците, които пиели мляко всеки ден успели да свалят около 6 кг. от теглото си. Доброволците, които не консумирали мляко отслабнали с по-малко от 3 кг. за същия период. Това е първото проучване, което доказва, че хората, губещи килограми, увеличават нивата на витамин D в организма си, предаде ЕФЕ.

Млякото - помощник в диетите

Употребата на  обезмаслено прясно мляко сутрин създава чувство за ситост след закуската и води до снижаване на приеманите калории при следващото хранене.  Чрез експерименти е доказано, че хората, които пият мляко на закуска, понижават с 9% приетите калории при обедното хранене, а това е равностойно на 50 калории.

Млякото - помощник в диетитеДиетолозите смятат, че най-полезно и оптимално ще действа млякото върху целия организъм при прием от 600 мл ежедневно. Но помнете, че става дума за обезмаслено мляко и трябва да се внимава при употребата му, тъй като много хора имат непоносимост към лактозата, други са алергични към млечните белтъчини. Не се препоръчва приемане на мляко и при мигренни пристъпи или главоболие от друго неустановено естество.