Модни тенденции за сезон есен-зима 2010/2011

Теодора Денева

Все още поглеждайки през прозореца успяваме да бъдем докоснати от слънчевите лъчи и ни се струва, че това може да продължи вечно. На много от нас не ни се иска да разваляме тази илюзия, но за съжаление трябва да сме реалисти. Лятото е към своя край и идва време за приятните разходки из парка, където детето в теб проговаря и ти започнеш да ходиш по изпопадалите пъстроцветни листа от дърветата. Есента е красив сезон, дори и със своите по-хладни, по-дъждовни и дори много мрачни дни. Да, есента чука на вратата и е време да обърнем поглед към тенденциите за новия сезон.

Безспорно много от вас са си задавали въпроса "Какво ли ще е модерно тази есен?". Не се питайте повече, защото ние ви представяме основните тенденции за сезон есен 2010.

Определено модата е циклична. Все по-често на модния подиум можете да видите модели и кройки, които са били актуални във времената на младостта на нашите майки и баби. С една дума - консервативност. Това според дизайнерите ще е основният стил през тази есен-консервативният. Дизайнерите залагат на по-семплите палта - дълги, вталени, без излишни украси и орнаменти, модели, с които жената ще изглежда скромна, но в същото време и много женствена и елегантна.

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Панталоните са дълги или скъсени до глезените, широки или тесни. Широките в ханша и стеснени към дъното панталони, с дължина до глезена, ще са едни от най-актуалните през този сезон. Модерни ще бъдат и панталоните тип "банан" и панталоните под коляното. Забравете за пъхнатите джинси в боти или ботуши - те няма да са на почит през тази есен и зима.

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Костюмите с панталон са не само една практическа необходимост, особено при бизнес срещи, но ще бъдат и много актуални за есен 2010. В комбинация с различни материи, стилове и цветове, едно обикновено сако и панталон могат да привлекат окото на другите и с право да залсужите овации за добър избор.

Модните блузи за сезон Есен-Зима 2010-2011 са преди всичко женствени и в прозрачни материи. Романтика и сексапил са думите, които характеризират стила и модата сред блузите и ризите за наближаващия сезон. Като цяло прозрачните тъкани стават все по-популярни и използвани в колекциите на наши и световни дизайнери. Тези материи изглеждат едновременно скъпи и съблазнителни и могат да намерят приложение както в ежедневието, така и при официални поводи (ако са премерени разбира се). Една строго официална блуза с деколте до шията, но с прозрачни ръкави също би стояла добре. Друг хит са сатенените ризи с панделка на яката.

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Основните цветове през есента на 2010 ще са бежово, светло сиво, цвят горчица, черно и червено. Ако искате да избягате от черното, то алтернатива не него ще бъде светло сивото или пепелявите му оттенъци, които дизайнерите най-често използват за палта и елегантни бизнес костюми. Ако държите в гардероба си да имате и нещо в по-ярки цветове, то се насочете към по-пастелните нюанси на жълтото и червеното, като цвят горчица и цвят череша.

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Да не забравим да обърнем внимание и на аксесоарите и на онази материя, която вече пореден сезон не слиза от модните тенденции. Това е кожата.
Кожа, кожа и само кожа. До сега дизайнерите наблягаха на коженото яке, но сега кожата ще присъства почти в целия ви гардероб - от поли и къси панталонки до рокли и дори до панталони за официални поводи. Според някои дизайнери една жена може да изглежда елегантна, консервативна и делова дори в кожено черно сако в комбинация с бяла пола.
Що се отнася до вида на кожата - тя ще е за всеки вкус, еко, естествена или с косъм. На модните подиуми не спират да дефилират манекени, облечени в луксозни палта от лисици, як или норка. От кожа са обувките, ботушите и чантите. Именно на това наблягат едни от най-големите модни брандове - Chanel, Roberto Cavalli и Marc Jacobs. Кожените шапки, качулки, яки, маншети и ръкавици също акцентират върху хитовата материя. Така че не се отказвайте от кожата и през този сезон.

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010

Снимки:

1-2. Модел с марка KENSOL на модна къща Месалина
3. Модел на модна къща Маркам фешън
4. Модел с марка KENSOL на модна къща Месалина
5. Модел на модна къща Маркам фешън
6. Модел с марка KENSOL на модна къща Месалина
7. Модел на модна къща Маркам фешън
8. Модел на модна къща Роси
9. Модел с марка KENSOL на модна къща Месалина
10. Модел на Marc Jacobs
11-12. Модели на Alexander Wang
13. Модел на модна къща Роси
14. Модел на модна къща Маркам фешън
15. Модел на Mодна къща Роси
16-18. Модели на Chanel
19-20. Модел на Marc Jacobs