Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В новия брой:

Специално интервю с хубавата Елена от Big Brother 2
Специални грижи за чувствителната кожа
Пърхотът изисква комплексно лечение
Хормонално лечение на акнето
Изкуственият тен – привлекателен загар без риск за здравето
SPA ефектът – перфектен релакс чрез водата
Красота и здраве през бременността
Секс и умора
Шанс да спечелите много награди

Елена
от Big Brother 2

Любовта е ключът към щастието!

интервю Детелина Милева
фотографии Ангел Цветанов
грим Кирил Чалъков с продукти Guerlain Paris
прическа Пепи, студио за красота Luksor
облекло Motivi
ботуши Shoe Art

Вече всички я познават след участието й в шоуто. Родена е на 12 декември 1981 г., зодия Стрелец. Определя се като весела, със сигурност – инат и много наивна. Не може веднага да се сети за второто си най-любимо нещо на света, но за първото е съвсем сигурна – това са приятелите и родителите й. Четири месеца след края на неромантичната развръзка в Big Brother 2, тя все още вярва в романтичната любов. Вижте мнението й за звездната слава, самочувствието и новите VIP съквартиранти.

Актрисата Катрин Хепбърн казва, че ако спазваш всички правила, губиш цялото удоволствие. Съгласна ли си с това твърдение, предвид на това, че ти разби правилата в BB2? Естествено! Цял живот само дисциплина не може!

Какво би казала на тези, които не са ти фенове? Оказа се, че са твърде много. О, нищо, абсолютно нищо. Това въобще не ме интересува.

А ласкае ли те възторгът на феновете ти, които също са много? По-скоро се радвам, че има хора, които в някаква степен ме разбират. Защото не можеш да кажеш, че някой напълно те разбира, при условие, че не е бил на твоето място. В крайна сметка има много хора, които са преживели подобни неща, и е хубаво, когато има някой, с когото да ги обсъдиш.

Като казваш, че имало хора, които са били в подобно положение, първо се сещам за Елена Троянска. Не, в никакав случай! Аз не правя такава връзка.

Може ли заради женска красота да започват войни между народите? Може и да са започвали много отдавна, но според мен тази история си е мит. В нея по-скоро става въпрос за мъжко достойнство, а не толкова за женска красота.

Би ли искала да си на мястото на хубавата Елена? Не, в никакъв случай! Такава отговорност чак пък толкова, цял народ… моля ви се!

“Най-лошото в която и да е романтична любов е, че след нея ставаш толкова неромантичен” – пише Оскар Уайлд в “Портретът на Дориан Грей”. След романтичната ти любов в ВВ2, сега неромантична ли си? Не, това не е вярно! Романтичка съм!

Бракът изчерпва ли любовта? Зависи от двамата в брака!

А кое е по-сериозно според теб – любовта или бракът? Бракът е по-сериозен като институция, а любовта за мен е по-сериозна като чувство.

Какво е любовта според теб – илюзия, лудост, театър? Лудост е по-скоро, защото когато обичаш някого, си готов да преобърнеш света заради него.

Много смело бе да показваш чувства пред цялата страна в шоуто. Като смела жена ли се определяш? По принцип не бих казала, че съм толкова смела, но явно за мен любовта наистина е най-важното! При такова силно чувство, което изпитах, явно всичко друго покрай мен е било сиво.

Цветно ли е около теб сега? Цветно е. Аз обичам цветовете и се старая да ги намирам даже, когато ги няма. Иначе съм фен на черно-бялата фотография.

Кой е твоят цвят? Бях пристрастена към черното, обличах се все в черно и всички непрекъснато ми правеха забележки да нося по-светли цветове. Сега харесвам зеленото, бежовото, бялото, някои нюанси на синьото. Не харесвам лилавото.

Сега, след участието ти в шоуто Big Brother 2 си вече толкова известна. Спират ли те много непознати хора на улицата? Звънят ли ти непознати по телефона? Да, доста често. Има такива, които ме спират, за да ми кажат колко им е лошо мнението за мен, има и такива, които ме спират за да ми кажат две хубави думи. А по телефона ми звънят всякакви хора, защото той бе публикуван на корицата на едно списание. Но аз вече не вдигам на непознати номера.

Твоят телефон вдига тиражите, така ли?! Не смяташ ли, че много хора са си изкарали заплатите на твой гръб?! То направо си е така! Това е истината, от нищо – нещо, особено за жълтите издания. Правене на пари без никакви усилия.

Приемаш ли жълтите писания като добра безплатна реклама? Аз нямам нужда от реклама, рекламата съм си аз сама за себе си. Не чета такива вестници и списания, отвреме-навреме някой ми се обажда да ми каже, че пишело нещо си.

Обиждат ли те понякога тези писания? В началото доста се впрягах, но вече гледам да не обръщам внимание. Злобата по принцип край няма, така че…

А не ти ли омръзва от всичките тези интервюта, които трябва да даваш? Зависи, има и такива, които са малко по-интересни. Единственото нещо, което ми беше омръзнало до безкрайност, беше точно след като излязох от къщата – от 7.30 сутринта чак до вечерта беше едно и също от всички медии. Тогава даже попитах не е ли възможно да се съберат всички заедно и да ме питат по веднъж.

Всъщност доволна ли си от факта, че вече всички те познават? Много пъти са ме питали, кое е повече. Не мога да преценя – то си има и плюсовете, и минусите, то е на приливи и отливи. Може би плюсовете са повече въпреки всичко.

Не смяташ ли, че славата е глупост? Глупост – не! То и без слава има достатъчно глупост. Това е явление, което обществото само създава. Човек става известен, когато хората и главно медиите започнат да му обръщат много внимание.

Леонардо Ди Каприо казва, че славата е чудовище, което трябва да се научиш да контролираш! Да контролираш славата е нещо много хубаво, но не знам каква школа трябва да минеш за това, нямам идея. Има много неща, които не зависят от теб.

Защо хората толкова се интересуват от личния живот, от интимните връзки на известните? Защото не им е наред техният, затова! Хората в България като цяло са недоволни от себе си и точно това е причината. Човек, доволен от себе, си никога не би се впуснал до такава степен да критикува или да иска сметка за нещата, случили се в къщата. Те би трябвало да бъдат полезни малко или много за всеки, който е гледал.

Кой би бил най-големият комплимент за теб? Да ме обича човек, който аз обичам!

Получи ли вече такъв комплимент! Не!

Беше ли истинска в телевизионното шоу? Да!

А кога се чувстваш най-жива? Като дойде пролет – слънцето и хубавото време страшно много ми влияят. Най-жива се чувствам и когато имам време да направя нещо различно от обичайното.

Как релаксираш най-добре? Най-лесно ми е да слушам музика – Hotel Costes, Кайли Миноуг, Лени Кравиц, Depeche Mode, Inxs… аз без музика не мога!

Без какво друго не можеш? Без музика, без приятели, без книги…

Последните книги, които те впечатлиха? “Жената на 30 години” на Балзак, която прочетох преди да вляза в Big Brother 2 и книжката на Графа, която прочетох след това.

Кои са хората, на които най-много се доверяваш? Аз имам един недостатък и много се надявам това да се промени – адски много разказвам за себе си почти на всички. Повечето неща за мен обаче знаят приятелките ми Поли и Весела. Майка ми също знае много неща за мен, но откакто съм излязла от къщата, гледам да не я натоварвам повече с всичко, което ми се случва, защото не й е лесно и без друго.

Всъщност въпросът, който занимава целокупния български народ, е дали отново си със съпруга си Миро? Не, живеем отделно, но се виждаме и в момента сме в много добри отношения.

Значи не сте семейство. Още не сме се развели, но ако някой има предложения към него, може да му ги отправи.

Гледаш ли VIP Brother? Рядко, но го гледам, защото трябва да правя определени коментари за предаването. Не, че не искам да го гледам, но понякога направо ми е тежко, честно казано!

Имаш ли фаворити сред сегашните обитатели на къщата? Нямам фаворит сред жените и според мен нито една от тях няма да спечели. Мъжете са много по-силни като група, като избрани характери, като отделни личности, въобще като интересни хора. Моите фаворити са Дичо, Денди и Дим Дуков.

На кого би заложила? Аз съм за Дичо – той е доста популярен и дотук със сигурност не се е изложил като човек. Константин може би ще спечели заради това, че попфолкът е много популярен в България.

Какво е мнението ти за присъствието на дете в такова шоу? Това е решение на майката, а аз не мога да кажа на една майка, как да си гледа детето. Аз не бих го направила със сигурност!

Ако ти трябваше да определиш трима души, които да влязат във VIP Brother? Венета Райкова щеше да е едната, може би фолк певицата Гергана и…

Остава да избереш един мъж! Гримьорът Кирил Чалъков! Абсолютно! Даже щях да гласувам за него. Знам, че много ги мрази тези неща, но аз съм сигурна, че вътре щеше да ги разбие!

С какво се занимаваш в момента? През лятото ми предстои да се дипломирам по специалността “Моден дизайн” в НБУ. Забавлявам се, когато мога и в момента личният ми живот е на втори план. Станах рекламно лице на дънките UB Jeans, а освен това съм и в дизайнерския им екип. Все още нямам собствена колекция, но искам това да се случи, независимо дали ще е за тази марка или не.

Добра ли си в готвенето? Не мога да кажа, че съм добра, защото не готвя чак толкова често. Лошото при мен е, че никога не мога да повтарям рецептите, но понякога се получават страхотни неща. Обичам да готвя с пилешко месо и зеленчуци, защото предпочитам тези по-диетични ястия. Много обичам пиле с ананас и мед – майка ми го прави невероятно!

Как поддържаш форма? Спортуваш ли? Не ми стига много времето, но когато мога ходя на фитнес, карам колело, играя федербал. През зимата съм скарана със спортовете, защото не карам нито ски, нито кънки, нито сноуборд.

Кои са любимите ти козметични марки? Много харесвам Estee Lauder, но невинаги мога да си позволявам тази марка.

Козметичните продукти, които използваш най-често? Хидратиращите кремове на Avon и Oriflame, класическия син крем на Nivea, измиващия гел за лице на Garnier. За грим – предпочитам спиралите на Estee Lauder и L`Oreal Paris, и сенките на Manhattan. За устните харесвам по-безцветните нюанси – ползвам гланцовете на Nivea и Leocrema.

Обичаш ли да сменяш марките? Аз съм експериментатор, пробвам различни неща. Не мога да кажа за нещо, че не ми харесва, преди да съм го пробвала.

Позволяваш ли си да излезеш и без грим или това е задължителен ритуал за теб? Не бих казала задължителен, но винаги си слагам поне спирала.

Кои са ти най-любимите цветови съчетания за грим? Бежово и кафяво, по-телесни цветове – зависи с какво съм облечена, разбира се. Понякога нещо ми щуква и се мажа така… като цветен телевизор.

Как се грижиш за прекрасната си коса? По наследство ли е такава? Да, от баба ми и майка ми. Честно казано не полагам специални грижи за нея. Когато бях по-малка майка ми ми правеше маски с жълтък, витамин А и рициново масло. Сега понякога ползвам ампулите на италианската марка Denise за изтощена коса или против цъфтящи краища. Веднъж имах неблагоразумието да си направя кичури и след това косата ми беше много изтощена – тогава ползвах маска за боядисана коса Elseve на L`Oreal Paris. Любимите ми шампоани за коса също са Elseve.

Кои са твоите аромати? Beyond Paradise на Estee Lauder, Happy Heart на Clinique, класическият Emporio Armani.

По колко време дневно ти отива за разкрасяване? Много малко – гримирам се за отрицателно време, 5-10 минути.

На кого се доверяваш при покупка на козметика – на консултантите в магазина, на съвети от модните списания, на приятелките си? На консултантите в магазина със сигурност, но преди всичко на приятелките си.

Какво мислиш за българските марки козметика? Никога не съм използвала, но може би трябва!

Докъде една жена трябва да стигне в желанието си да изглежда перфектно? Какво мислиш за естетичните корекции, толкова на мода в момента? Всеки сам да преценява за себе си. Ако на някой не му пречи да се накълца целия, нека да си се кълца! Аз не съм против, със сигурност. Даже преди имах една голяма мания заради комплексите си относно бюста – имах силно желание да си направя операция. Сега абсолютно се отказах от това.

Вярно ли е, че жените най-много се страхуват от бръчките? Не знам, съмнявам се! Аз самата нямам такива страхове.

Има ли известна жена, с която би ти било интересно да се запознаеш? С доста от известните българки вече се запознах след шоуто, но все още не съм се срещала с Лили Иванова.

Въпросът, който винаги задавам, е: Какво би посъветвала жените без достатъчно самочувствие? Ами, какво всъщност да им давам съвет, като аз самата нямам кой знае какво самочувствие и се боря с това. Имам някакъв напредък между другото. За да имаш самочувствие, трябва да познаваш себе си, а при мен това беше проблем – имах малко колебания относно самата себе си.

Сега сигурна ли си по отношение на себе си? Почти – има неща, които още дооправям като си говоря с вътрешния си глас.

Как би довършила фразата: Животът е… такъв, какъвто си го направиш!

Къде е ключът към щастието според теб? В любовта!

А къде е еликсирът на младостта? Пак там!

И накрая – твоето перфектно пожелание за нашите читателки?
Да не мислят за бръчките!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!