Васил Михайлов разкрива уникалният метод на подстригване Stephan


Силвия Стоянова

Васил Михайлов разкрива уникалният метод на подстригване Stephan Методът на подстригване Stephan е създаден от един от гениите на френското коафьорство Стефан Сьонес. Той е базиран изцяло на професионална логика, която може да бъде практикувана от всеки един фризьор. „Тайната” на метода Stephan се състои в индивидуалния подход към всеки клиент, базиран на логическите професионални принципи. Той е популярен сред коафьорите от цял свят и се преподава в школите на марката, като я отличава от всички останали образователни програми в сферата на фризьорството.

В България Академия Stephan е единствената школа за фризьори, лицензирана да преподава. Нейният артистичен директор е популярният български фризьор Васил Михайлов – коафьор с редица специализации в чужбина, сред които и такава в световния гигант L’Oreal. Васил Михайлов е работил задно с едни от най-популярните световни фризьори като Жан Марк Жоберт, Кристоф Гайе, а в момента работи за множество модни шоута у нас, видео продукции, фото сесии за списания и др. Той сподели специално за списание Fashion Lifestyle Magazine прифесионалния си опит с метода Stephan.

Васил Михайлов разкрива уникалният метод на подстригване Stephan

Васил Михайлов разкрива уникалният метод на подстригване Stephan

Г-н Михайлов, какво всъщност представлява уникалният метод на подстригване Stephan?

Това, което го отличава от другите и го прави уникален, е професионалната логика, на която е базиран метода и която може да бъде практикувана от всеки фризьор. Познавайки основите на метода фризьорът може да реализира всяка своя идея и в същото време прецизно да се води по индивидуалните изисквания на клиента и типа на негова коса. Всъщност точно на диагностиката на косата методът отдава изключително значение, защото това е основополагащо при работата на фризьора. В академията в България сме изготвили целогодишна програма от ателиета за напреднали фризьори, които се допълват и дават възможност за пълно разбиране на метода Stephan и съответно за реализиране на по-сложни прически включително и за сценични проекти.

Aкадемия Stephan, която преподава този метод, е част от международната френска франчайз верига Stephan University с над 35 годишна история. С какво е по-различна Aкадемия Stephan в България?

Stephan имат школи за обучение на няколко континента и всяка година над 400 курсисти правят първите си стъпки във фризьорството само в школата в Тулуза. В България също има академия Stephan от 2007, която е единствената лицензирана да преподава метода на подстригване у нас. В нея сме създали учебна програма, адаптирана изцяло към условията за обучение на фризьорите в България. Със сигурност това е уникална за целите Балкани образователна система и в учебните модули, които сме подготвили присъстват напълно нови за нашата страна елементи, техники, практики и възможности като цяло.

Как да изберете подходящия за вас банскиКак да изберете подходящия за вас бански

Каква е професионалната перспектива за курсистите на Aкадемия Stephan?

Успешната професионална реализация на нашите курсисти e oсновна грижа на академията. Най-добрите от тях получават ексклузивно предложение за работа в структурата на франчайзинг салоните на Академия Stephan и покана за съвместни изяви с артистичния екип на Академията. На изявените се подсигуряват работни места в престижни салони по предварително сключени договори със салоните. Всички курсисти получават пълно съдействие и препоръки при намиране на работа.

Кое е най-важното нещо, което научават фризьорите при вас?

Наш приоритет е да организираме обучението изцяло в духа на марката Stephan. За нас е важно не само да предадем ефективно популярния в цял свят метод на работа, а и самото послание на марката, което включва естетически лукс, актуалност и артистичност. Освен артистичната страна на обучението, учим учениците си на дисциплиниранираност, лоялност, бързина, комуникативност, прецизност и изпълнителност. Това са основополагащи неща в програмата ни за обучение.

Снимки:

1. Васил Михайлов – двукратен участник в световните шампионати на ОМС (световната организация на фризьорите) – в Париж през 2002 г. печели пето място.
2. – 3. Васил Михайлов демонстрира уникалния метод на подстригване Stephan
4. – 5. Фотосесия на Академия Stephan за Renault

Фото: © Архив на Академия Stephan