Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В мартенския брой:

Специално интервю с Нети
Разкрасяващи субстанции изглаждат бръчките
Луничките – елемент от чара или козметичен дефект
Да “завием” кожата си с крем
Косата – жизнена и блестяща
Терапия на акнето с витамин А-киселина и ацелаинова киселина
Wellness – пътят към житейските мъдрости
Емоционална и сексуална интелигентност
Шанс да спечелите много награди

Нети
Краят на зимата

интервю Детелина Милева
фотографии Ангел Цветанов
грим Кирил Чалъков с продукти Versace
прическа Жоро Петков, Beauty салон Кемпински хотел Зографски
официални рокли бутик Paola Apsi
обувки Krizia&Bordji Shoes
бижута Oxette

Всяка вечер за нея настъпва време на страсти и емоции. Тя се преоблича, гримира се и се преобразява в бляскаво театрално създание. А през деня си е пак момичето Нети, което гледа на живота през очила с диоптър. “Силен при това – четири!” – уточнява тя. Родена е на 14 септември, зодия Дева и по всичко личи, че е в идеален синхрон със съпруга си Дони, който е Телец. Песента им “Този филм” от едноименния албум оглави почти всички родни музикални класации. Казва, че ако не беше певица и актриса, сигурно щеше да е в лудница! Струва ми се, че попресилва – филмът нe свършва така!

Смяташ ли, че с няколко бързи въпроса бих могла да разгадая мистерията Нети?
Надявам се, че не! Понякога даже съм изпитвала приятно усещане, когато режисьорите виждат в мен характери, които аз самата не съм предполагала, че мога да изиграя. В крайна сметка в живота непрекъснато играем някакви роли.

И не смяташ ли понякога, че водиш двойнствен живот? Не само аз, всички живеем такъв живот. Просто актьорите, понеже това е специфично за професията им, се вглъбяват в това. Помисли си, ако можеш да се отстраниш от себе си, през колко различни настроения преминаваш в един ден – понякога силно еуфорични, понякога драматични… Можеш да вземеш всички тези състояния и да ги използваш при някоя роля.

В този смисъл, смяташ ли, че си добра в професията си? Да, умея да се превъплъщавам, но това не трябва да го казвам аз, защото би прозвучало някак си самомнително!

Ти си Пепеляшка, Пипи, Хубава жена или по-скоро нещо друго? Мога да бъда всичко това, а мога да бъда и грозна жена, и лоша жена, и пияна жена, и… всякаква жена.

Но не и вкъщи, нали?! Не, не! Вкъщи нямам повод да съм такава!

Ти си жена, която иска да направи впечатление! Правя го и без да го искам, между другото, което не е чак толкова приятно, колкото може би всеки би си помислил! Понякога ми се иска да не правя впечатление, а да преминавам така… инкогнито.

Ти си дръзка, чувствена, мистериозна, непринудена, романтичка... Поправи ме, ако нещо не е вярно или продължи с истинските определения за себе си. Тези определения трябва да ги даде някой, който наистина има наблюдения над мен. Аз просто… не мога… По-скоро бих казала, че съм адекватна на всяка ситуация, която ми се предлага! Това е моето основно старание – все пак да съм добра! Искам да съм и прощаваща – към хората, към приятелите си, да съм със съзнанието, че всеки прави грешки, че всеки се изнервя понякога, че всеки има слаби моменти… и че трябва да прощавам!

Стараеш се да бъдеш филантроп! Да, и оптимист също!

По къкъв начин смяташ, че влияеш на жените и мъжете, които те гледат в театъра? Не знам доколко въздействам на мъжете, това не ми е много ясно, но от разговорите ми с момичета и жени оставам поласкана да разбера, че те откриват в мен образа на съвременната и действена жена, умееща да излиза от всяка ситуация, т.е. положителен човек като цяло. В същото време се радвам, че не виждат в мен някаква кипра, някаква прекалено префинена снобка…

Всеки творец се храни от аплодисментите. Достатъчни ли са ти? Виждаш ми се поотслабнала? Ами, явно винаги съм получавала една и съща доза аплодисменти, защото си стоя на тези килограми от 16-годишна. Чувствам се добре, благодаря!

Какво трябва да има Нети, освен Дони? Светът на изкуството ли е от първостепенно значение в живота ти? Всеки човек наистина живее в своя конкретен мини свят с не повече от 15 души в него. Аз много харесвам моята среда и ми е приятно да живея в нея. Без нея и двамата с Дони в голяма степен бихме се чувствали като на някакъв ужасно самотен остров.

Оскар Уайлд казва, че човек не трябва да се жени за голямата си любов. Той е имал нещастен живот и затова е останал такъв циник. Макар, че е умеел да се изразява толкова добре, че някой може и да му повярва! Което не е хубаво! Циници са онези, които ги е страх да бъдат щастливи!

Каква трябва да бъде една жена, за да успее в агресивния свят на мъжете? Светът очевидно е техен! Наскоро в списание прочетох една симпатична фраза, която запомних: “Мъжете правят каквото могат, а жените правят всичко останало.” Много е феминистко! Ако една жена реши да успява, трябва да прави повече усилия, разбира се, но като че ли наистина жените са по-борбени и по-жилави, имат много повече средства, за да успяват. Те умеят и да лавират, и да използват женствеността си.

Ще ти прочета откъс от една книга – “Как да превъзпитаме мъжа си” от Диля Еникеева: “Добрият съпруг не е подарък от съдбата, а творение на целенасочените усилия на умната жена. Изкуството да се манипулират мъжете се овладява през целия живот. Всяка жена трябва да знае кога да помоли, кога да заплаче и кога твърдо да отстоява позициите си, за да получи желаното.” Смяташ ли, че си овладяла това изкуство? Груба грешка! Ако жената смята, че тя ще манипулира през цялото време, това за мене не е брак, а някаква игра на котка и мишка, подмолна и студена война! Това няма да има добър край. Аз не смятам, че някой трябва драстично да бъде променян от другия. Просто всеки трябва да намери човека, с който най-добре да се разбира, такъв, какъвто е!

Гледаш ли “Приятели”? Телефонът ти звъни с мелодията от сериала. Дааа! И ми е приятно, когато ми казват, че приличам на Фийби!

Тогава сигурно не ти е убягнала една крилата фраза на Рос: “Ако искаш мъжът да надебелее, а жената да престане да се бръсне – ожени ги.” Как е при вас с Дони? Смазва ли те бракът? Може би щеше да бъде така, ако и ежедневието ни беше такова лустросано – ставаш, отиваш, работиш, връщаш се и всичко ти е все едно… При мен например, просто професията ми така или иначе изисква моят мъж често да ме вижда много блестяща, така че… няма как да се изоставя! А пък той много се старае да не напълнее, за което го уважавам.

Твоята перфектна форма свързана ли е с глад и ограничения? За мое щастие природата ми е такава. В момента това е идеалът за красота на европейците – да си по-слаба, по-висока. А, ако се бях родила някъде в Азия, никой нямаше да ме погледне. Не правя нещо много специално, не прекалявам с храна. Приятно ми е, когато имам време да отида на фитнес или сутрин да направя упражнения – йогистки или от класическия балет.

Любимото ти питие? Сутрин правя фреш. Купих си блендер, много е практично, препоръчвам го на всяка домакиня. Какъвто и плод се сетиш да сложиш – все ще е хубаво!

А забъркваш ли вкъщи на огнището магически и тайнствени отвари за красота и вечна младост? Не, предпочитам да си ги получа в тубичка от моята козметичка Мери от студио La Famme на ул. Гурко 27. Тя познава добре моята кожа и ми препоръчва нещата, които са ми нужни – за лице използвам марките Mary Cohr и Darphen.

От какво зависи изборът на парфюм при теб? От настроението, от сезона, от времето. Сутрин отварям прозореца, поглеждам навън и тогава избирам аромата си.

Кой е най-омайният ти аромат? Нямам някакъв единствен. Тъкмо бях решила, че това ще е Trusardi Skin и открих Very Irresistible Givenchy. Изобщо, като че ли най-много харесвам парфюмите на Givenchy. Когато бях манекенка, участвах в ревюто на Пако Рабан у нас и тогава той подари на всяка една от нас парфюма си Paco Rabanne Pour Elle. Тогава бях все още момиче и това бе един от първите ми прекрасни парфюми. Наскоро си го купих отново.

Парфюмеристката Урсула Вандел, създателката на Boss Intense, казва: “Един парфюм трябва да носи комфорт и да радва сетивата, а не да ни напомня за баналното ежедневие.” Какво те издига над баналното ежедневие? Наистина уханието е нещо много съществено като усещане. Да започнеш деня си, да излезеш откъщи, обгърнат от приятен аромат на лукс и нежност – това донякъде е и твоят собствен щит срещу всички намусени лица навън.

Защо избра да бъдеш блондинка, така за по-интересна ли се намираш? По ми отива според мен.

Имам една руса приятелка, която обича да казва: “Не знам бе, блондинка съм!” По-лесно ли е според теб да бъдеш блондинка? Въобще не се възприемам така и не отпращам към себе си вицовете за блондинки. Не бих се крила зад цвета на косата си, той не определя количеството на мозъчните ми клетки.

Според един моден сайт всяка жена трябва на всяка цена да има в гардероба си следните 10 неща:
Костюм от три части – сако, пола и панталон в тъмен цвят. Нямам.
Тъмносин блейзер. Нямам.
Бяла блузка. Имам си.
Бежови панталони. Имам.
Кашмирен пуловер или блузка и жилетка в един цвят. Нямам.
Дънки. Много.
Малка черна рокля. Няколко.
Вечерна рокля. Много.
Шлифер. Не.
Добро самочувствие. Като цяло – да!

Би ли добавила нещо? Бих добавила това, че въобще не съм фен на това да се определят неща от типа всяка жена трябва да има еди-какво си… Какво значи това?! Ами, че тя ако е от Индия как ще има блейзер или шлифер!

Коя е според теб съвършената дреха за една жена? Нейната кожа! Ако в нея се чувства добре, каквото и да облече, ще изглежда перфектно. Нали знаеш – на хубавите хора, как беше, и чувал да им сложиш… Така е, абсолютно!

Коя е според теб филмовата героиня, облечена перфектно? Много неща ми правят впечатление, аз непрекъснато снимам с телефона си детайли, които са ми интересни, които искам да покажа на някого, които ми дават някаква идея… и не мога да определям нещо като най-най! Последно например ме впечатли филмът “Анна и кралят”. Не просто костюмите в него, а по-скоро играта. Всичко беше много детайлизирано, но без да се набива на очи, леко и елегантно.

Въпросът, който винаги задавам, е: какво би посъветвала жените без самочувствие.
Не е честно аз да ги съветвам! От моя гледна точка е много лесно, разбираш ли?! Аз си имам човек, който да ме обича, имам си работа, имам си признание… и не мога просто да кажа – ами, намерете повод да имате самочувствие, вие сте всичко, вие сте силни! Това са някакви бошлаф работи! Всеки трябва сам да си помогне срещу меланхолията и песимизма, а по какъв начин – не знам!

Настроението ти моментално става весело, когато… Когато видя деца да си играят например – на всеки би му станало весело.

Планираш ли да имаш деца? Ще дойде и този момент. Това е много важна стъпка и затова трябва да си много отговорен! Не искам да съм от тия майки, които са затрупани с работа и детето им е като товар.

В какво се крие според теб еликсирът на младостта? В позитивното мислене, в това да приемаш и да даваш любов – не знам дали това ще те предпази от бръчки, но със сигурност ще те предпази от унил вид.

А къде е ключът към щастието? В търсенето!

Пожелай нещо свежо и пролетно на читателките ни! Нека да слушат българска музика и да изградят в себе си хубав вкус за красивото – от жената зависи да направи живота красив!

Как свършва този филм? С лято във рая. Много ми харесва припева на песента: “Този филм е за лято във рая. В този филм ще свърши зимата. А за другите филми – не зная. Ние с теб ще измислим климата!” Ето още едно хубаво пожелание – всеки да си измисли собствения филм и собствения климат!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!