Интервю с Хана Евънс, създател на иновативната английската марка Piccalilly

Интервю с Хана Евънс, създател на иновативната  английската марка Piccalilly Интервю с Хана Евънс, създател на иновативната английската марка Piccalilly за бебешки и детски дрехи от органичен памук.

Тя разказва как е започва историята на Piccalilly, какъв е пътя на памука, в какво вярва и какви се ценностите, на които залага компанията. И научаваме как се правят детски дрехи от ново поколение.

Отскоро британската марка Piccalilly се предлага ексклузивно и в България.



Как започва историята на английската марка за детски и бебешки дрехи Piccalilly?

Приключението "Piccalilly" започна през 2006. Скоро след раждането на моята втора дъщеря, ме съкратиха от работа. Вместо проблем, за мен това се оказа огромна възможност да престана да работя от 9 до 5 и да създам компанията Piccalilly.

Предишният ми опит като служител в компания-вносител, член на BAFTS (Асоциацията на етичните магазините на Обединеното Кралство) също много ми помогна. Натъжаваше ме „незначителността” на етичните продукти и искаше ми се да произвеждам ново поколение едновременно етични и екологични продукти, които са едновременно с модерен дизайн, търсени на пазара и купувани от новото поколение социално отговорни родители. Семейства, които няма да правят компромис и с добрия дизайн и стил.

Когато започнахме с марката Piccalilly, пазарът във Англия на органични дрехи беше тъкмо прохождаше. Бебешките и детски дрехи от органичен памук на пазара бяха бледи, жълтеникави, липсваше им цвят, добър дизайн и привлекателност.

Случайно попаднах на нов иновативен проект в Калкута, Индия. Не исках да пропусна тази възможност и заминах в Индия да се срещна с пионерите по този проект за органичен памук. Научих, че е възможно да се получава бял памук с екологични техники и можех да създам ново поколение етични и екологични дрехи. Тази новост предоставяше уникално предимство на земеделските работници, а и крайните продукти: детските дрехи са много по-нежни към кожата на новороденото бебе.

Всичко това ми изглеждаше като една добра идея и така се роди Piccalilly.

Представете ни Piccalilly. С какво тя е специална?

Нещата за английската марка Piccalilly се случваха доста бързо. Започнахме през 2006 като новатори в производството на бебешки дрехи от ново поколение – ярки, весели и красиви, от органичен памук и 100% етични (Fairtrade). После хората взеха шеговито дани казват «да порастнем», така започнахме да предлагаме също и дрехи за малко по-големи деца.

Всъщност истината е, че не искаме да правим нещата прекалено бързо.

Не можеш да искаш да спасяваш планетата и едновременно с това да основаваш бизнеса си на бързо сменящата се „сезонна” масова мода.

Затова и ние тук в Piccalily правим нещата малко по-различно. Наричаме го нашия Picalilly- начин. И с тази идея в главата работихме много, за да произведем серии продукти, които да отговарят на тази нашата етика и ценности, в които вярваме.

Защо се спряхте на органичния памук за вашите бебешки и детски дрешки?

Повечето родители искат да дадат най-добрия старт в живота на своето бебче. Аз съм 100% убедена, че бебешките дрехи от органичен памук помагат за този добър старт. Кожата на бебето е 5 пъти по-тънка от тази на един възрастен. Именно затова е много важно да избираме какво ще сложим до кожата на мъничето.

Органичният памук на Piccalilly е не само по-мек, но и не съдържа вредни химикали. Така дрешката от органичен памук няма да предизвиква алергии и ще е нежна към кожата на бебето.

Но ползите не спират дотук. Влиянието на вредните химикали върху околната среда е огромно. Употребата на отровни пестициди и изкуствени торове застрашава здравето и живота на земеделските работници. Освен това, работниците често попадат в капана на свръх задлъжнялост, купувайки на заем (!!) все повече и повече пестициди. Затова и самоубийството на земеделските работници в Индия, които не могат да плащат натрупаните дългове за химикали се превръща в много сериозен проблем. Отглеждането на органичен памук, без вредни и скъпи химикали позволява на работниците да се освободят от този капан на отровните препарати и да не замърсяват околната среда с тях. И това не е всичко – екологичният памук е изключително мек и същевременно много по- здрав и не съдържа химикали.

Памукът на Piccalilly е сертифициран от Феъртрейд организацията, това е гаранция че производителите на нашия памук получават справедливо заплащане. Да познаваме в детайли нашата производствена верига е много важно за нас. Специално затова бяхме организирали и фото изложба, посветена на хората, работещи за марката Piccalilly.

Какви са модните тенденции, на които залагате за Пролет/Лято 2010

Ние от Piccalilly нямаме подхода на бързо сменящата се "масовата сезонна мода". Имаме устойчив, дългосрочен и отговорен подход към нашия бизнес.

Това засяга и гамата ни от продукти, които правим. Искаме децата да са деца и да се обличат като деца. Същевременно разчупваме стереотипите и заменяме меките пастелни розови и сини тонове с ярки и наситени цветове и дизайни.

Ние не правим "масова сезонна мода" детски дрехи, а модели и дизайни, които да са актуални във времето от качествен био памук. Това означава, че те ще са модерни по - дълго и ще се носят повече даже и от 2-ро или 3-то дете.

 Piccalilly Piccalilly

Цветовете и дизайните на вашите детски дрехи Piccalilly са страхотни. Разкажете ни повече за тях?

Тук в Piccalilly обичаме цветовете. Липсата на свежи цветове и дизайни на пазара на еко-дрешки беше една от основните причини да създадем марката Piccalilly. Оттогава в тази област сме водещи на пазара.

За цветовете и дизайните са използвани бои, сертифицирани по стандартите GOTS (Global Organic Textile). Боите са водо – разтворими и безвредни за околната среда.

Разкажете ни повече за Вашата нова линия за по-големи деца?

Получихме страхотни отзиви за бебешките ни дрешки и веднага клиентите ни казаха да «порастнем». Така започнахме да увеличаваме гамата и да правим серии за малко по-големи деца. Нашият бизнес се развива и в момента работим върху дрешки за по-големи деца. Гамата ни сега включва тениски, рокли и изключителна серия хавлийки със страхотния стил на Piccallly.

 Piccalilly Piccalilly

 Piccalilly  Piccalilly

Детските дрехи, които предлагате са етични (Fairtrade). Защо за Вас това е толкова важно?

Piccalilly е марка с много измерения. Н ние работим на много нива, за да я развиваме и да произвеждаме страхотно изглеждащи еко- дрехи за деца. Третото измерение е нашата социална отговорност. Етичната търговия е заложена в сърцето на Piccalilly.

Знакът Fairtrade гарантира, че доставчиците ни и цялата ни производствената верига отговарят на етичните критерии и всички получават справедливо заплащане.

Органичният памук на Piccalilly е сертифициран от Fairtrade организацията. Този сертификат е нещо много важно. Като се грижим за хората, които работят във всички наши производствени звена, ние знаем, че създаваме качествени детски дрехи от най-висок стандарт. Това са детски дрехи, на които можем да се доверим . В Piccalilly работим заедно с нашите Fairtrade партньори по проекта COFA (COFA (Chetna Organic Farmers Association). Земеделците, работещи по CHETNA проекта, получават авансово заплащане. Така те могат да финансират производството. Полученият екологичен памук заминава веднага във фабриката за преработване. Така знаем от къде идва нашият памук и имаме 100% гаранция за него. Чрез финансиране и обучение CHETNA проектът подпомага земеделските работници да използват екологични методи в отглеждането на памука. Това е един успешен проект, в който ние инвестираме всяка година и броят на производителите постоянно се разраства. Последно земеделците, работещи по CHETNA проекта бяха повече от 1500!

Кои са вашите клиенти и с какво те са специални?

В Piccalilly имаме широк кръг от клиенти, най-вече защото нашите колекции са привлекателни за различни хора. Нашата марка е хит сред родителите, търсещи етични и екологични продукти. Те разбират, че органичният памук е най-доброто за тяхното бебе, за земеделските работници и за околната среда. Дизайнът на детските дрехи Piccalilly е шик и модерен. Затова нашите колекции успешно достигат до широк кръг клиенти, които държат на стила. Това са само част от причините Piccalilly да бъдат харесвани от широк кръг родители, баби, дядовци и хора, които търсят специални подаръци!

Снимки: www.organicproducts.bg