Слънчеви очила според формата на лицето


Слънчеви очила според формата на лицето Тенденциите при слънчевите очила се променят всяка година. Съществуват много видове, марки и модели на пазара. Ето как да изберете модерни слънчеви очила, съобразени с формата на лицето ви и вашите нужди.

2010 е белязана от цветните стъкла и модели. През предходни години, повечето очила бяха едноцветни или декорирани само с един метален акцент. Тази година не само рамките ще бъдат окъпани в цвят – той ще се разпростре по самите стъкла, в ярки нюанси и преливащи един в друг цветове. Модерни ще са и оттенъците в стъклата, като например тези при очилата на Роберто Кавали – те имат лек, лилав оттенък, който им придава шикозно излъчване.

За рамките, топ дизайнерите препоръчват не само цвят, но и шарки – животински щампи, точки, ивици, каре и др. Това ще ви позволи да съчетаете очилата си с любимият ви шал, чанта или бижу.

Друга тенденция за 2010 ще е носенето на очила, с "обгръщащи" лицето рамки. Този стил ще пробие бързо, защото така оформените рамки следват линията на лицето и подчертават неговата структура, правейки го да изглежда по-слабо.

Не се притеснявайте да носите очила тип "унисекс" като например модерните през тази година "авиаторски" очила или квадратните такива.
И най-важното – очилата трябва да са съобразени с формата на лицето ви. Тук златното правило е да избирате модели, чиято форма е противоположна на тази на линиите на лицето ви. Например – ако имате ъгловати и остри черти е добре да изберете овален модел очила и обратното.

Слънчеви очила според формата на лицето Идеалната форма на лицето е овалната, с изразени, високи скули и скосена брадичка. На този тип лице изглеждат добре всички модели и рамки.

Не всеки разбира се е с овално лице. Има още шест вида форми на лицето. Не всички хора имат типична форма, която може да се определи от тези шест вида, но малко или много всеки се вписва в някой от тях. Останалите шест други форми на лицето са:

Слънчеви очила според формата на лицетоТриъгълно лице. Ако чертите ви имат форма на триъгълник, т.е. много остра брадичка и широко чело, значи имате лицето на Виктория Бекъм. Подходящи са очилата с тънки рамки и овална форма. Най-добре е да заложите на тъмните тонове като кафяво или черно.


Обърнат триъгълник - това лице е с тясно чело, разширяващо се към бузите и брадичката. За да се балансира, трябва да се "разшири" в горната си част, като това може да се постигне с големи и широки рамки в различни цветове и шарки. Така се акцентира върху очите и се отнема вниманието от непропорционалната долна част.

Квадратно лице. Добре е да смекчите чертите си с кръгли слънчеви очила в по-светли нюанси на стъклата. Такова е лицето на Дженифър Анистън, която избира очила с подходяща големина, тъй като твърде малките ще правят визуално лицето ви голямо.

Слънчеви очила според формата на лицето Правоъгълно лице. То се характеризира с по-широка челюст. Такова е лицето на Кейт Мос, която, за да прикрие недостатъците носи големи очила.

Кръгло лице като на Дрю Баримор. Трябва ви модел с по-дебели рамки, който да удължават лицето ви вертикално.

"Диамант" – това е най-рядко срещаната форма. Характеризира се с тясна линия на очите, изпъкнали скули и тясна брадичка. За да подчертаете очите изберете рамки, които попадат на линията на веждите. Идеални за тази форма на лицето са очилата тип "авиаторски".

Овално лице. Според каноните на красотата това е най-хубавото лице, тъй като позволява да носите всички видове очила. Овални черти има Бионсе, която може да си позволи дори по-дръзки и големи очила, без значение дали са кръгли или не. БГНЕС

Слънчевите очила са един от задължителните аксесоари през този сезон. Но не забравяйте, че тяхната главна роля е да защитават очите от вредните слънчеви лъчи. За това, каквито и очила да изберете, нека те да са качествени и с подходяща UV защита.