Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В новия брой:

Специално интервю с певицата Светла Иванова
Сънят изтрива бръчките и разкрасява кожата
Стресът влошава акнето
Пачули – ароматът на индийските принцеси
Арсеналът на SPAсението
Защо тревата на съседа винаги е по-зелена
Опасни ли са мобилните телефони
Шанс да спечелите много награди

Светла Иванова
Чувствено докосване

Интервю Детелина Милева
Фотограф Дилян Марков
Грим Кирил Чалъков с продукти Versace
Прическа Мария Томова, салон Вени
Облекло Astella, Escada Sport,
Обеци Contessa

Родена е на 23 октомври, зодия Скорпион. Още от 7-годишна се занимава с български народни танци и модерен балет. Завършва висше педагогическо образование в Софийски университет и школа за манекени и фотомодели. Печели няколко конкурса за красота, но стремежът й към сцената и любовта към музиката надделяват. Дебютът й на българската попсцена е през 2003 г. със сингъла “Всичко е Любов”. Следват “Взрив от ритъм” и “Нас двамата”, а римейкът на “Обичам те дотук” и абсолютният й хит “Mr.DJ” затвърждават успеха. Светла е оценена и от MTV Europe, и немския канал Viva Plus. Последната й песен носи провокативното заглавие “Сластно” и вече атакува класациите. Всъщност зад чувственото излъчване и неизчерпаемата енергия на певицата се крие огромна артистична амбиция. Вижте повече за увлечението й по йога и стремежа към истинските музикални провокации:

Би ли могла да разкриеш част от твоята светла и твоята тъмна страна? Всеки човек ги има в себе си. Не мога обаче да кажа къде е границата при мен или да изброя определени качества. Естествено, имам недостатъци, но не се сещам за някакви тежки пороци. Опитвам се да бъда добра според критериите, които сама съм си изградила през годините.

Ти сериозно се занимаваш с йога. Би ли живяла на Изток, ако имаше тази възможност?
Много искам да видя Индия. Да се докосна до религиите и културите, които се преплитат там. Индия наистина е и родина на йога, с която отдавна се занимавам сериозно. Не зная дали бих живяла за по-дълго на Изток. Сега съм в България и тук ми харесва!

Ако трябваше да избираш, какво би предпочела – източното спокойствие, издигане над суетата на нещата и стремежа към себепознание или европейското самочувствие, стресирано отчуждение и автоматизиран делник? Дори и в най-забързаното ежедневие и в постоянния стрес човек може да намери своето вътрешно спокойствие и да бъде над дребнотемието. За мен такава дилема не съществува.

Как би изтъкнала предимствата на йога, при условие, че би искала да я препоръчаш на нашите читателки? Йога няма недостатъци и по никакъв начин не натоварва. Чрез нея човек може да усети и да контролира енергията в себе си. Освен здраве и добро самочувствие, йога дава и друг поглед за нещата вътре в нас и около нас.

Най-добрият съвет за здраве и красота, който би могла да дадеш? Не обичам да давам съвети. Всеки има собствена рецепта.

Кое е най-важното за теб, за да се чувстваш добре? Мисля, че съм космополитна личност и бързо свиквам с промените, с новите неща. За мен е важно да гледам позитивно на всичко и това се отразява на външността ми, и на поведението ми въобще. Важно е да знам защо съм на определeно място и какво точно правя. Така сама си създавам сигурност и комфорт. Ценя много свободата и възможността да реализирам идеите си.

Какво е нужно на една жена, за да бъде в хармония със себе си? Не знам дали има универсална рецепта. Важно е да знае какво иска и да не губи свободата си, в най-широкия смисъл на думата.

Успяваш ли да кажеш всичко с песните си? Опитвам се да кажа точно това, което искам. Всяка песен е различна сама по себе си, посланията също.

Какво всъщност искаш да внушиш на младите хора, за които пееш? Аз се опитвам да достигна не само до младите хора, аз пея за всички. Не се старая да внушавам нищо – музиката е свобода и въпрос на избор! Искам хората да изпитват истинско удоволствие от нея.

Какво те вдъхновява и стимулира в музиката ти? Животът, разнообразието, нещата, които ми се случват, и най-вече хората, които срещам постоянно. Музиката те прави различен, пренася те на други места. С хубавата музика можеш да бъдеш такъв, какъвто сам пожелаеш! Музиката е моята страст и аз й се отдавам изцяло.

Любовта ли е отговорът на всички въпроси?
При любовта няма въпроси и отговори. Те остават за другите, отстрани. За мен любовта е всичко!

Какво печелиш от това да се занимаваш с музика в България? Правя това, което истински обичам. И то точно в България!

А какво губиш? Сигурно доста – енергия, време, средства. Но не заради музиката, а заради дребните битки и пречки, пред които се изправяме всеки ден. Знам колко трудно е да създадеш и наложиш качествен продукт в попмузиката у нас.

По-трудно ли е за една жена да успее професионално и да бъде самостоятелна? Мисля, че жените просто трябва да имат по-голямо самочувствие и да си вярват. Успехът е трудно постижим и не зависи от пола. Иначе амбициозната жена винаги прави впечатление. Важно е да не губи своята същност, своята женственост.

Какво би посъветвала жените без достатъчно самочувствие? Когато осъзнаеш, че самочувствието ти е ниско, вече си направил първата крачка. Време е за втората. Просто действайте и правете нещата с любов! Знаете сами какво ви трябва. Резултатите ще дойдат!

Всеки има своите 15 минути слава. Кои са били твоите или смяташ ли, че още не си ги преживяла? Славата е тежко нещо и е много лошо, ако се превърне в самоцел. Бих заменила тези 15 минути слава за нещо друго.

Какво искаш да ти се случи, какво очакваш от живота? Искам всичко днес! Искам да се случат много неща, но ги виждам единствено като резултат от собствените ми усилия. А от живота очаквам само приятни изненади!

Какво не би искала да ти се случва никога? Да изчезне вярата ми! Какво е щастието за теб? Когато не се питам дали съм щастлива!

Работи ли ти късметът? Опитвам се да му помагам с каквото мога.

Казват, че имитацията е най-добрият комплимент. В този смисъл кого би имитирала? В този смисъл не бих направила такъв комплимент, защото ще говори зле за мен.

Доколко е важен външният вид за един изпълнител? На какво залагаш в клиповете си? За мен това е от особена важност – как ще представиш песента, как ще предадеш най-добре посланието, което носи. Изпълнителят трябва да има излъчване, да говори с тяло, жестове, облекло – важен е всеки детайл. Колкото до клиповете ми, старая се да са различни и да казват колкото се може повече на зрителите. В този случай моята визия изпълнява определена функнция, но при всички положения тя си остава само едно допълнение към песента.

Какъв е стилът ти на обличане в ежедневието? Харесвам елегантния стил. Предпочитам обувките на висок ток и въобще всичко, което прави жената още по-женствена.

Най-авангардният моден дизайнер според теб? Много са, но аз предпочитам Ямамото.

Козметичните продукти, които използваш винаги? Крем за лице, спирала и гланц за устни.

Любимите ти аромати? По всяко време – Coco Mademoiselle на Chanel, а през зимата – Angel на Thierry Mugler.

Смяташ ли, че една жена може да изглежда добре и без грим? Определено!

Ужасяваш ли се от пластичната хирургия? Не. Ако това е единственият начин да се справиш с комплексите си, разбирам хората, които прибягват до нея.

По какъв начин успяваш да зарадваш сетивата си, когато искаш да избягаш от баналното ежедневие? Нямам специални трикове, защото за щастие моето ежедневие не е банално!

Какво би казала на младите момичета, които искат да изглеждат перфектно и да успеят в кариерата си? Да пазят своята индивидуалност и да не спират да мечтаят. И най-важното – да действат, да преследват целите си докрай! Нищо не идва наготово. Важното е стъпка по стъпка да усещат, че се движат в посоката, която са избрали.

Пожелай нещо свежо на читателките ни! Да се събуждат винаги с усмивка в началото на всеки хубав ден, който ги очаква!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!