Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В новия брой:

Специално интервю със звездате на Star Academy – Мариела
Да се възползваме от слънцето – да, но на каква цена?
Гланцът за устни – блестящият конкурент на червилото
Гримът за очи – как да подчертаем индивидуалността
Епилацията – 5 решения за всеки проблем
Акнето се явява под различни форми
Как да съхраним красотата и младостта или ключовете към дълголетието
Какво трябва да знаем, когато оборудваме козметична кабина
Сексуалните фантазии
Шанс да спечелите много награди

Мариела
Лятно изкушение от Star Academy

интервю: Детелина Милева
фотограф: Дилян Марков
грим: Кирил Чалъков
прическа: Любен Николов, салон Luksor
облекло: Sisley
бижута: Contessa

За да участва в звездното шоу, тя пропусна края на 12-ти клас, абитуриентския си бал, кандидатстудентските изпити… Всъщност за нищо не съжалява – тя винаги е мечтала да пее на сцена. “Всичките тези жертви си струваха, защото мечтата ми вече се сбъдна” – казва Мариела. Естествена, искрена и амбициозна – това са трите определения, с които тя сама описва себе си. Родена е на 7 март 1986 г., зодия Риби. От малка развива многобройни таланти и умения – ходи на пиано, хор, танци, художествена гимнастика, плуване. Още с влизането си в Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуство във Варна, в паралелка за изобразително изкуство, има амбицията след това да учи архитектура, интериорен дизайн или озеленяване. Участието й в Star Academy, според нея обаче доказва, че й е писано да се занимава с друго – музиката. ”Неизбежно е – усмихва се най-смелото момиче в Академията. – Не съм се отказала от архитектурата, но в момента музиката взе превес.” Вижте повече за музикалните й предпочитания, любовта, родена в къщата, и трогателната обич на феновете.

 Човек трябва да е доста смел и да има самочувствие, за да се реши да участва в Star Academy. Значи ти си смело момиче със самочувствие, така ли е? Не знам, колебая се как да отговаря за самочувствието, защото всъщност Академията беше проба на всичко – на човека Мариела, на таланта на Мариела, на самочувствието й, на всичко, което може да покаже Мариела. Аз лично съм доволна от постигнатото.

Каква оценка би поставила сама на представянето си? Много добра!

Какво откри в Star Academy? Много неща – открих себе си, открих човека, който да е близо до мен, открих страхотни хора, с които с удоволствие бих се срещала и в реалния живот, открих и добри преподаватели, които ми помогнаха да разкрия таланта си.

Какъв е най-ценният урок, който получи от преподавателите в Академията? Нещата са цялостни – те всички се опитваха да ни помогнат да изглеждаме добре на сцената.

Ако можеше да избираш сама своя учител по “музикален талант”, кого от известните българи би избрала? Мисля, че Мария Илиева би била един страхотен преподавател по пеене, защото има какво да покаже, има необходимите опит и техника. Тя съчетава много качества и като цяло, според мен, е много подходяща и за приятел, и за водещ, и за певица, и за учител.

Смяташ ли, че беше безпристрастно и обективно оценявана в Академията?
За публиката не мога да кажа, че е била безпристрастна, защото всеки си има свой фаворит и при гласуване са водещи именно страстите.

Какво би казала на тези, които не са ти фенове? Не мога да им кажа нищо лошо – не може да ме харесват всички. Всеки има право на избор.

Кои са хората, които биха гласували с две ръце за теб? Най-близките ми – майка ми, баща ми, брат ми,… Дани.

 Остана ли у теб някакво чувство за неудовлетворение след Star Academy? От мен самата – не! Не съжалявам за нито един миг в Академията, не съжалявам за нищо направено!

Гледала ли си пародията на Господари на ефира, в която хора стават за смях? Гледах веднъж и ми беше много забавно! Всъщност след като излязох от къщата не гледам много телевизия, предпочитам да бъда на въздух, сред приятели.

Имаш ли фаворити сред тези, които останаха? Естествено! Моите симпатии към хората в къщата не спират с излизането на Дани. Не мога да конкретизирам финалиста, но симпатиите ми клонят към Вики, Жоржи, Маринчо… те стават все по-добри! Браво колеги, гордея се с вас!

Всъщност щастлива ли си, че и Дани излезе? Да, защото съм с него. Щастлива съм и за това, което той постигна – представи се доста добре и мисля, че оттук нататък му престоят по-хубавите моменти.

От коя надежда не си се отказала? Аз не се отказвам лесно от нищо и надеждата да успея, си остава в мен!

Ласкае ли те фактът, че вече имаш много фенове? Аз им благодаря, защото наистина са много мили – ей така, както си вървя, идват и ме гушкат… Вчера например ме спря едно момче и си приказвахме, получих и много мило писъмце от едно момиченце… такива неща силно ме трогват, почти се просълзявам.

Какъв би бил най-големият комплимент за теб? Да ми кажат, че съм истинска! Ценя хората, които ме харесват такава, каквато съм – леко небрежна, по начина, по който се изразявам – без задръжки… Иначе всеки може да сложи някаква маска, но на мен това никога не ми се е налагало.

На какво би казала “Да”? На шоколад, на любим човек!

На какво би казала “Не”? Със сигурност на наркотиците, на глупостта, на лицемерието!

Любовта ли те намери или ти намери любовта в Star Academy? Определено не съм очаквала това да се случи и в началото беше шокиращо за мен! Възпирах се, обмислях, беше ме страх от самата мен… Осъзнавах, че това вероятно не е най-удачното място за нещо подобно, осъзнавах и това, че чувството може да е временно, да не е толкова истинско... все пак съм на 19 години – нормално е да имам временни увлечения. Затова ме беше страх. Времето обаче ми доказа, че това чувство е много истинско и много чисто. То ми даваше сили, беше ми опора в Академията! Дани, благодаря ти!

Не е ли много смело да се показват чувствата пред камера? На мен ми се вижда смело да излезеш, за да пееш и танцуваш, пък какво остава за нещо, което е толкова дълбоко в теб. Изисква се доза смелост… но, знаеш ли, като каза камера… в един момент ние забравихме за камерите. Чувахме ги как се движат, как фокусират, осъзнавахме, че ни снимат, но свикнахме с това. Нямаше нещо, което да можеш да скриеш и беше по-добре да се отпуснеш и да бъдеш такъв, какъвто си, а не да си казваш “Олеле, сега ме снимат и не трябва да правя това или онова…” В един момент това място се превърна в наш дом.

 Кое изпълнение на Дани ти хареса най-много? Песента, която ми посвети –
“Is This Love” на Whitesnake.

Това ли е любовта? Да, това е!

Кой е за теб идеалният мъж? Идеални няма, но тези, които се доближават до моя идеал са Били Зейн, Вин Дизел, Ерос Рамацоти… и Дани!

Има ли според теб перфектни жени? Е, всички знаят, че няма, но има такива, които се доближават донякъде до тази идея – Анжелина Джоли, например или Холи Бери. Те притежават тази невероятна доза сексапил, небрежност, женственост и нежност, те могат да бъдат над нещата. Тези качества привличат вниманието ми.

Какво би добавила към фразата: “Животът е хубав…”? Животът е хубав, ако си го направим такъв!

Твоята представа за един перфектно прекаран ден? Да станеш с усмивка, да правиш това, което най-много искаш, да се срещнеш само с позитивно настроени и стойностни хора, да си доволен от постигнатото и от себе си.

Къде е ключът към щастието според теб? Е, ако намеря човек, който да може да ми отговори на този въпрос… не знам. Мисля, че се крие в самите нас.

Има ли само един цвят, с който най-добре би описала себе си? Това е бялото – ще ти кажа защо. В един много интересен час по литература разглеждахме символите. Тогава разбрах, че бялото съдържа в себе си всички останали цветове – и аз съм човек, съчетаващ в себе си много настроения, мисли и чувства, представлявам богата палитра от различни качества.

Кои са певиците, които с пълно право би нарекла “Най-истинските музикални Диви”? Харесвам Селин Дион, Уитни Хюстън, Тина Търнър, но не мога да поставя на пиедестал само една от тях.

На какво се дължи според теб невероятният успех на чалгата в България? Първо – нека да го наречем попфолк, за да не се обиди някой – да, мога да си обясня успеха му с това, че ние сме балканска страна и малко или много този леко ориенталски ритъм просто ни е заложен.

Ти самата слушаш ли попфолк? Не, не ми се е случвало да седна и да слушам някакви там “Сини прашки”, но бих се заслушала в някои балади.

Вярно ли е, че попфолкът е толкова популярен, защото сваля задръжките на хората и на него те се отпускат най-много? Кои хора, не знам… всеки се отпуска и се чувства добре на различна музика. Попфолкът е весела музика и това е предназначението й – да весели хората, а че се слуша масово, не означава, че това е музиката.

Какво слушаш за заспиване? Обичам лирична музика, нещо, което да ме успокоява. Напоследък слушах Дани – изпълненията му от лайфовете, някои записи…

Най-добрият антидепресант за теб? Релаксираща музика, човек, с когото да мога да си приказвам и споделям всичко, и… да си хапваме нещо вкусничко.

 Как поддържаш перфектната си форма? Шоколадът не пречи ли? Пречи, но на мен ми носи някаква доза настроение и така работя по-добре. А за добрата форма – както забелязахте в къщата всички спортувахме много активно. Признавам си обаче – откакто излязох от Академията, си позволих малко да си почина, но това няма да е задълго, защото много държа на външния си вид.

Какво включва хранителният ти режим? Не си поставям ограничения в храненето – мисля, че всеки трябва да се храни с това, което му харесва най-много, но и трябва да си знае мярката. Обичам хората, които си знаят мярката за каквото и да било – да знаят кога да приказват, да знаят кога да мълчат, изобщо да бъдат тактични…

Предпочитаната козметика? Марката, която предпочитам, е Avon – мама е дистрибутор и затова имам достъп до тази козметика. Честно казано съм доволна, защото има доста качествени неща. Все още не използвам много бяла козметика, освен един дневен крем с витамини, а любимият ми продукт за тяло е лосион с аромат на пъпеш – от него направо огладняваш. В ежедневието си не обичам натрапчивия грим и използвам само спирала и молив – просто колкото да подчертая очите си. Харесвам свежите и почти прозрачни, невидими цветове.

Максимата, която те ръководи в живота? Напред и нагоре!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!