2010 - година на Тигъра според китайския зодиак

2010 - година на Тигъра според китайския зодиак2010 ще бъде годината на тигъра според китайския зодиак. Тя започва на 14 февруари 2010 г. и завършва на 2 февруари 2011 г.

В Древен Китай тигърът е бил символно животно на третия знак на зодиака (Ин), който съответства на Близнаци. Той е символ на смелост. Древните китайци смятат, че това е знакът, който пази дома от трите основни бедствия: огън, крадци и духове. Хората, родени в годината на тигъра, са силни, грациозни, независими и смели. Те са приятелски настроени и любвеобилни, но понякога могат да се егоисти и лесно избухват. Тигрите търсят внимание и власт, често са завистливи. Тe живеят опасно, което често им навлича неприятности, нетолерантни са, обичат да рискуват и винаги търсят вълнуващи преживявания.

Хората, родени в годината на тигъра, обикновено са много харесвани, защото са харизматични личности. Родените под този знак, изпадат в дълбока депресия, ако не изпълнят дадено задължение или са непродуктивни в личния или професионалния си живот. Достигането до най-високо ниво е тяхната основна цел, да бъдат на властова позиция е най-големият им стремеж. Те учат бързо, имат нужда от предизвикателства и често предпочитат да работят сами.

Някои от хората, родени под знака на тигъра, често сменят професията си, защото лесно се отегчават. Те са родени лидери и се представят най-добре, когато работят за постигането на позиции, свързани с власт и влияние. Така че, когато нямат поле за напредък, често започват да правят нещо друго. Сред известните хора, родени под знака на тигъра, са Агата Кристи, Сибил Шепърд, Деми Мур, Хилъри Суонк, Джоди Фостър, Мерлин Монро, Пенелопе Крус, кралица Елизабет II, Том Круз. БГНЕС