Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В новия брой:

Специално интервю с Гери – модния консултант на предаването Огледала
Парфюмът – ефирно огледало на стила
Кожата около очите – този коварен издайник
Борба с целулита вкъщи
Козметика за красиви крака
Акнето – заболяване или козметичен дефект
Как да направим свой козметичен сълон
Как да се преборим с мързела
Да се справим с гнева си без гняв
Сексуалните митове на българина

Гери от Огледала
в искрящата игра на модата

интервю: Детелина Милева
фотографии: Дилян Марков
грим: Кирил Чалъков
прическа: Дима Стил
облекло: Triumph International, Motivi, Luisa Spagnoli
бижута: Contessa

Навярно всяка жена би се чувствала страхотно на нейно място – Гери е модна консултантка в предаването Огледала по bTV. Работата й е свързана с много свобода, позитивно настроение и нови познанства. Да развиваш капризната спирала на модата, да гадаеш магическата й същност или да танцуваш в празничната й игра – това дори не може да се нарече работа. Самата тя признава, че работата й наистина е по-скоро любимо занимание и хоби за нея: “Всичко ме провокира, кара ме да експериментирам, а това ми доставя истинско удоволствие.”
Красавицата с кадифен поглед е на 23 години, зодия Телец. Какво успяхме да открием зад екзотичната й външност – вижте сами:

“За мен диктатът на модата свърши”, заявява Армани през 1997 г. Как би коментирала? Свързвам това изказване с промените в световен мащаб, със свободния дух и по-разчупеното мислене на хората. Другото е, че модата постоянно се върти по една спирала и както се казва – нищо ново под слънцето!

Ето ти още едно крайно изказване на Армани: “Пресата дава на читателите изопачена представа за модата. Те я изобразяват като свят, пълен с луди хора, които обличат въображаеми мъже и жени.” Трябва ли наистина да си луд, за да оцелееш в света на модата? Много са различни разбиранията за лудост – всеки, който има собствен стил, се смята от нормалните за луд, а повечето хора трудно възприемат новите и смелите идеи. Всъщност всеки има своето виждане за живота и понякога наистина е лудост да бъдеш различен.

Ти си в крак с модата или в крак със собствения си вкус? Мисля, че няма човек, който да работи в сферата на модата и да не се влияе от нея. Винаги следвам моя личен стил, но комбинирам и с нещо, което в момента е модерно или обратното – в модното вплитам и нещо свое. Облеклото именно прави хората различни.

За облеклото ти в предаването се грижи специална стилистка. Как ти самата се обличаш в ежедневието си? Когато съм сигурна в себе си и нямам никакви проблеми, се чувствам номер едно, каквото и да облека! Когато съм потисната за нещо, може би за да си вдъхна увереност, предпочитам да изглеждам по-секси – прилепнал потник, висок ток… в такива ситуации модата е като лечение за мен. Правя си и нещо като цветово лечение – тъмните цветове ме карат да се чувствам по-уверена в себе си, докато по-светлите, по-цитрусовите – оранжево и жълто, ми носят много слънчево настроение, карат ме да бъда постоянно усмихната и жизнерадостна. Зеленият цвят, който сега е много модерен, ме кара да се чувствам желана.

Кои са любимите ти цветове в грима? Когато искам да изглеждам свежа, използвам само коректор и спирала. Отиват ми розови или сини сенки, залагам на искрящите и натрапчиви нюанси. Идва лятото и всяка жена може да експериментира с по-светли и експресивни цветове – говоря, разбира се, за вечерта, защото ако се появиш така през деня, може да изплашиш някого на улицата.

Позволяваш ли си да излезеш и без грим? Разбира се, не смятам, че е нормално през деня жените да ходят прекалено ”нацапани” с грим.

Има една интересна фраза – “последен писък на модата”. Значи актуалната мода е нещо, което ”пищи”, нещо много крещящо, което има за цел да провокира. Модата е творчество, а всеки творец има своето мнение и различен стил. Даден дизайнер не е съгласен с наложеното до момента и прави своя бунт – страхотна, различна колекция, наистина някакъв ”писък”, който се отразява навсякъде. Затова ги има например Валентино или Жан Пол Готие.

Кой е според теб “последният писък на модата” у нас? Разглеждайки витрините оставам с впечатлението, че това са дантелките навсякъде и съчетанието на розово с тревно зелено. Последният писък на модата при нас вече не е последният в чужбина. Ние получаваме актуална информация за най-новите тенденции, но като че ли хората ги възприемат по-бавно и докато съберат смелостта и куража да изпробват нещо, то вече остарява. Все пак смятам, че последната провокация на дизайнерите към жените са мини полите – те отново се връщат на мода след целия този милитъри стил. Актуални за сезона са още дългите поли с много воали, ефирните материи, блузките с буфон ръкави и воалчета, набраните потничета... Женственост, сексапил, нежност, романтично излъчване – това са тенденциите, на които жените отново трябва да заложат това лято.

Ти самата като романтична ли би се определила, подвластна ли си на чувствата? Всяка жена е създадена да бъде и майка, така сме програмирани – да бъдем разбиращите, да бъдем по-нежната и по-красивата част от двата пола. Аз самата съм много чувствителна и отдадена на емоциите – бързо избухвам и лесно се успокоявам.

Кой е най-добрият съвет за красота, който би могла да дадеш на жените? Да се обърнат към своето вътрешно “аз”, към вътрешната си красота. Ако нещо тегне в душата ти, то веднага ще се изрази и на външния ти вид. Представете си само силата на погледа – когато човек е ядосан, погледът му може дори да убие, а когато е щастлив, може да запали у всекиго искра на надежда. Това е съветът ми за красота – нека всички жени бъдат в хармония със себе си!

Красотата идва и от самочувствието. Какво би посъветвала една жена без достатъчно самочувствие? Наистина при всяка жена винаги има някакво потъпкване в работата, някаква конкуренция... и ако тя няма една истинска приятелка, която да й каже, че е страхотна, ако няма един мъж, който да й подари цветенце без повод, тогава тя няма да има нужното самочувствие. Затова бих й пожелала да се обгради с истински хора, които успешно ще могат да я променят!

“Няма нищо по-шик от жена, която не трябва да мисли какво да облече...”, казва нюйоркският дизайнер Зоран. Така ли е? Жената, която не мисли какво да облече, има страхотно самочувствие и си знае цената. Това е силната жена, която знае, че всяка дреха ще й стои добре. И ето пак стигнахме до това, че наистина всичко е въпрос на самочувствие!

Обикновено се казва, че жените, които имат пълен гардероб с дрехи, изпадат в най-страшни дилеми и винаги казват, че нямат какво да облекат. И на мен ми се е случвало. Имам всевъзможни “парцалки”, казвам “парцалки”, защото модата се мени и в крайна сметка се оказва, че нещо, за което си платил голяма сума, излиза от мода след 2 години например. Когато съм разсеяна и не мога да определя как точно искам да изглеждам – секси, загадъчна или като малко дете... започвам да вадя всичко и да се чудя. Накрая се оказвам в куп от дрехи. Тогава изпивам едно кафе или си пускам музика и... всичко си идва от само себе си.

Значи цялото това чудене, какво да облече, си е едно театрално преживяване за жената, една игра на промяната, едно истинско забавление. Да, разбира се, че е забавно, но само ако не се увлечеш много! Това занимание може да бъде и опасно – има жени, които се обличат с часове и могат дори да пропуснат вечерта.

До какво ниво според теб е стигнала българската мода? Силно съм впечатлена от някои дизайнери – Виргиния например, която освен роклите, произвежда обувки и аксесоари, също Беллора, която е правила шапки за сватбата на принц Чарлз и Камила. Българските дизайнери вече се търсят и на Запад – мисля, че това е най-голямото им постижение.

Коя е съвършената дреха за една жена според теб? Както е казала и Коко Шанел - това е късата черна рокля. Тя е много комбинативна, може да се носи и през деня и вечер. И освен, че жената трябва да бъде сексапилна, тя трябва да изглежда и много мистериозна – всеки обича да разгадава интересните хора, а черната рокля е идеална за това. Тя показва хубавите ти крака, черното те дистанцира от останалите, деколтето е загадъчно... мисля, че тове е перфектната дреха!

По колко време според теб една жена трябва да прекарва пред огледалото? Какъв е здравословният максимум? Ще ти кажа какво правя сутрин – ставам, поглеждам се в огледалото и се усмихвам широко – така, с усмивка, искам да започне денят ми. Оправям си косата, слагам крем за лице и крем за около очи и съм готова. Това са 10 минути.

Какво мислиш за жените, които основно се занимават със самовлюбено оглеждане в огледалото? Мисля, че си губат времето! Все пак могат да свършат и някоя важна работа или да се срещнат с приятелите си. За да се почувстваш красива, трябва хората да ти го докажат.

Имало ли е случай, когато изобщо не си искала да се погледнеш в огледалото?
Да, когато съм много ядосана или тъжна, защото аз ти казах, че за мен огледалото е усмивка, щастие и жизнерадост.

Може ли да се каже, че човек е най-насаме със себе си, когато застане пред огледалото? При мен не е така. Аз се чувствам най-насаме със себе си в тъмна стая, със запалени свещи и музиката от Буда бар. Мисля, че за да се почувстваш сам със себе си, трябва да поговориш с душата си. Не смятам, че отражението в огледалото е отражение на твоята душевност, не, то е само отражение на физическото ти тяло.

Питаш ли го като в приказката коя е най-хубавата на света? О, не, знам, че със сигурност не съм аз, пък и мисля, че е тъпо да си най-хубавата! Никога не ми е било цел да бъда хубава. Винаги съм искала да бъда такава, каквато съм, и хората да ме приемат и да ме обичат точно такава. Ако трябва да бъда най-хубавата, със сигурност ще трябва да направя много жертви и изцяло ще се загубя в това търсене на красота. От мен няма да остане нищо и не смятам, че тогава ще бъда щастлива. По-важно от това да бъдеш красив е да бъдеш добър, лоялен, страхотен като човек.

На кого вярваш най-много? Честно казано не вярвам на сърцето си, защото много пъти ме е подвеждало, много пъти сама себе си съм лъгала – за чувствата си например. Иначе вярвам във възможностите си и в упоритостта си да постигна нещо.

Била ли е при теб любовта? Няма човек, при когото да не е била. Ако човек има сърце, я е усетил със сигурност!

Изпитала ли си разочарованието? Да, случвало ми се е да скъсат с мен, не ме е срам да го призная. Повечето хора казват, че на тях това не им се е случвало, но смятам, че всички лъжат. Рано или късно всеки си намира майстора, както се казва!

Как би определила щастието? Щастието е нещо, което всички искат, но много малко успяват да получат. Хората смятат, че щастието е да израстват все по-нагоре в кариерата си, в многото пари, в лукса... това са сега критериите за щастие в България. И след като постигнат всичко това, те не са щастливи.

Късмет ли е за теб работата ти в Огледала? Ако човек иска нещо много, той го постига. Аз имах идеята да се занимавам с нещо такова и то стана, така че, не е неочаквано. А късметът е да бъдеш там, където трябва, в точното време и с точните качества. Мисля, че късметът ми работи.

Имаш ли някаква любима максима, която те ръководи? Човек е създаден да бъде щастлив, както птицата е създадена да лети. Това е нещо, което никой не трябва да забравя.

Твоето перфектно пожелание за нашите перфектни читателки?
В старанието си да бъдат перфектни повечето жени изгубват най-хубавото си качество – това да бъдат самите те. Пожелавам на всички да останат себе си!

Сигурна съм в това, че хората са родени с някаква мисия. Мразя злобата в хората.
Зависима съм от желанието постоянно да обичам и да бъда обичана. Не съм зависима от общоприетите норми и от мнението на останалите. Не се старая да подражавам на никого. Всеки трябва да има собствен стил. Обичам да се забавлявам, да правя неща, които не съм планирала – за мен животът е удоволствие. Спечелила съм приятели.
Изгубила съм приятели. Не искам да се чувствам неуверена и когато се погледна в огледалото да виждам тъга. Искам да ме обичат такава, каквато съм и винаги да съм жената-слънце!

Гери
Предпочитаната козметика

Мисля, че едни от най-добрите марки за бяла козметика са Darphen и Chanel. За грим изцяло залагам на Chanel. Харесвам различни парфюми, но този, който изцяло изразява мен, е Coco Mademoiselle на Chanel – това е вечерният ми аромат. През деня изцяло предпочитам Bvlgari Blue.

Добрата форма
Предпочитам масажите и по-рядко ходя на фитнес. Нямам никакви ограничения в храненето. Веднъж в месеца ходя на солариум. Хобито ми е спортната стрелба, това страшно ме презарежда, а най-голямото ми удоволствие и релакс е ваната с етерични масла от роза.

© Любомир Стойков
Всички права запазени!