Анелия Хохвартер: Обичам да се фукам с Маркам

 Анелия Хохвартер: Обичам да се фукам с Маркам

Д-р Анелия Хохвартер работи във Виена от 1994 година. През 2009 година тя получава третото място в класацията на Австрия за социален ангажимент. Как и защо един български лекар във Виена се запознава с облеклата на Маркам, ще разберем от д-р Анелия Хохвартер.


Кажете ни няколко думи за себе си.

Казвам се Анелия Хохвартер и сам родена в плевенското село Горна Митрополия. Завърших пети курс медицина в Плевен и се дипломирах във Виена. От 1997 година работя в клиниката Рудолфстифтунг, Виена.

Занимавам се преди всичко с оперативна дейност. От две години нашата клиника е учебна база на университет Виена и аз преподавам на студентите практичната част и ги подготвям за теоретичния изпит.

Занимавам се и с научна работа в областта на автоимунните заболявания и последиците и уврежданията върху ретината.

Как стана така, че бяхте включена в класацията за социално ангажирана личност?

В Австрия всяка година има номинации на жени в 14 категории за постижения в различни области на живота. През 2009 бях номинирана в Австрия в категорията социален ангажимент за моите лекарски мисии в Йемен и за научно-просветната ми дейност в България, както и за поведената от мен акция за спасяването на църквата Света Троица в моето родно село.

Прегледах в годишната си отпуска 450 пациента и оперирах пет тежко болни и дарих за бедните пациенти 70 меки лещи, които бяха присадени в университетската клиника в Плевен.

Предложението за жена на годината за социална дейност издигна посланика на Йемен и бях в първите сто най-заслужили жени, за които се гласуваше по интернет около месец.

Класирах се на трето място, което за мен беше голямо признание.

Как и кога се запознахте с облеклата на русенската фирма Маркам?

С продуктите на Маркам са запознах преди години, мисля, че три или четири, не знам точно, но като че ли съм ги имала винаги.

За пръв път се изфуках в Париж на интернационалния конгрес по автоимунни заболявания на окото, където представих моя постер и бях в десетте най-добри постери от 450. Моят гардероб е 50% Маркам и 50% други - Версаче, Долче и Габана, Ескада, която фалира сега, а Маркам още я има....ами защото е търсена...

Можете ли с няколко думи да споделите впечатленията си от облеклата с марка Маркам?

Харесва ми мисленето на Маркам - те успяват да направят всяка бизнес дама спортна, млада и готина - хем си шик, хем бизнес, хем изглеждаш младежки...И снимките не могат да предадат чувството, което ми създават облеклата.

Имам една много хубава българска думичка, която искам непременно да употребя: обичам да се фукам с Маркам, тъй като се чувствам много добре, модерна, удобно и актуална, на висота. Облечете нещо на Маркам, излезте пред една аудитория от петстотин души да говорите по една научна тема и ще разберете за какво става въпрос - неописуема самоувереност и наслада. И това не са ласкателства, аз не съм рекламно лице на марката, а си купувам техните облекла сама. То си и заслужава.

Интервю: Искра Пулин