Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В новия брой:

Специално интервю с Надя Иванова – новото лице на Jeni Style
Втора Златна игла за дизайнерката Мария Недкова
Унисекс ароматите
Тайните на грима – тониране на лицето
Серумите – бърз и забележим резултат
Как да съхраним красотата и младостта на кожата
Сладката дума сол
Проблеми с вените – как да облекчим краката
Power yoga за тотално тяло
Любовният триъгълник
Снахи и свекърви – една невъзможна любов
Шанс да спечелите много награди


Надя от елит е новото лице на Jeni Style

интервю: Детелина Милева
фотографии: Ангел Цветанов
грим: Кирил Чалъков с продукти Dior
прическа: Весела Тошева, салон Естетика 90
облекла: Jeni Style
обувки: Pepina M

Момичето с най-ведрата усмивка се появява в ефира всяка неделя след игралния филм по БНТ и носи лежерно настроение на зрителите. Вече трета година Надежда Иванова води едно от най-гледаните светски предавания – “Елит”. Младата актриса грее и в постановките на Народния театър – “Жените на Джейк”, “Призраци в Неапол”, “Кралят елен” и “Кимоно”. Тя бе предпочетена и от дизайнерката Евгения Живкова – на 1 март бе официално представена като новото лице на Jeni Style и за пръв път дефилира в бляскавото ревю на модната марка. “Харесвам това, което г-жа Живкова прави, и самата нея като личност. Убедена съм, че ще си допаднем и нашата обща работа ще бъде удоволствие и за двете” – споделя Надя. За нас е удоволствие да ви представим чаровницата, която ще навърши 24 години на 11 май.

Красива жена, прекрасна жена, тя е ОК. Кое от тези три определения би избрала, за да характеризираш сама себе си? Тя е ОК!

Как ти самата би се определила с няколко думи? Много ми е трудно да се определя сама, но… може би упорита.

Какво харесваш в себе си? Би ли искала да промениш нещо? О, да, бих искала да променя много неща у себе си – например страстта ми към спора – често ме упрекват, че обичам да споря само заради самия спор. Трябва да си призная, че наистина обичам да споря. Може би това понякога напряга хората около мене. Не обичам да признавам, че не съм права – това може би също бих променила. И харесвам, и не харесвам ината си, естествено харесвам го, когато е впрегнат в правилната посока.

Какво би казала на тези, които не са ти фенове?
Нищо. Какво да им кажа? Не е задължително всички да са ми фенове!

“Новото лице на елита” и “Най-свежото лице в БНТ” – това са определенията, които ти дават модните списания през 2003 г. Какво би казала за себе си през 2005-та? Вече не съм ново лице в телевизията, но все пак при мен има нещо ново, защото сега съм новото лице на “Жени Стил”.

Новата колекция на Жени Живкова е наречена “Чисто съвършенство”. Както самата тя споделя, естетическата цел на колекцията й е българката да се доближи максимално до “чистото съвършенство”, т.е. чрез външността и характера си да демонстрира перфектност, стил и елегантност. Коя е според теб българката, която най-много се доближава до тази идея? Много трудно би ми било, ако трябва да се спра само на една личност… Може би самата Жени наистина е олицетворение на перфектност, елегантност и стил.

Стилът на Жени наистина е подчертано елегантен. Как би характеризирала своя собствен стил на обличане? Като променлив. Днес може да съм спортно облечена, утре да съм елегантна – аз съм човек на настроенията.

Къде в живота виждаш чистото съвършенство? В природата.

Жени Живкова обяви, че те е избрала за рекламно лице на модната си марка, защото си артистична и известна, и освен това олицетворяваш духа на днешното младо поколение. Какъв е духът на днешното младо поколение според теб, не е ли то малко объркано? Може би има и малко обърканост, разбира се, но аз смятам, че това го има във всяко поколение. Във всеки човек дори има елемент на обърканост – докато осъзнае себе си, мястото си, докато осъзнае какво иска, как да го постигне… нормално е да се лута.

Ти самата осъзнала ли си какво искаш? Да, осъзнала съм какво искам, мисля, че съм осъзнала и как да го постигна, малко по-трудно ми е осъществяването на тези цели. Искам да се занимавам с телевизия и с театър, остава да се утвърдя в тези две поприща.

Какво е необходимо на един актьор, за да успее? Малък процент талант, голям процент работа и огромен процент късмет и шанс!

Имаш ли свободата да се занимаваш с това, което искаш? Когато човек иска да постигне нещо, той винаги ще намери дори и най-криволичещите пътечки до него! В този смисъл се чувствам свободна.

Какво е според теб лицето на българския елит, къде виждаш българския елит, какво изобщо означава елит? Нормално е това да са политиците, лекарите... въобще смятам, че в елита на едно общество са хората, които се занимават с интелектуален труд.

Как си представяш най-верните зрители на предаването “Елит”? Не ги ограничавам в някаква определена възрастова група или пол. Предполагам, че преобладават жените и това е нормално – самото предаване е насочено повече към женската аудитория. Не зная... предполагам, че това са хората, които имат нужда да се разтоварят или на мен поне така ми се иска!

Смяташ ли, че телевизията помага на хората да поддържат доброто си настроение? Да, телевизията е преди всичко за развлечение!

Забавни ли са забавните предавания? Не всички, да не кажа, че болшинството не са!

Гледаш ли изобщо телевизия? Не съм телеманиак, но се опитвам да следя предаванията.

Обичаш ли да гледаш тв сериали, кои са ти най-забавни? Да, харесвам “Приятели”, “На гости на третата планета”, “Всички обичат Реймънд”... неща в този стил.

Как би продължила фразата “Всички обичат...”? Всички обичат себе си!

По какъв начин смяташ, че влияеш на хората, които те гледат и слушат?
Надявам се, както вече казах, да ги разтоварвам, да ги зареждам с положителна енергия и добро настроение.

Кой би бил най-големият комплимент за теб? Признанието за добре свършена работа!

Ти обожаваш… Аз много рядко използвам тази дума, но когато я използвам, тя обикновено е насочена към най-близките ми хора.

Нещата, без които не можеш? Трудно ми е да определя, но не мисля, че има нещо, без което наистина да не може. Към всичко се свиква, човек се нагажда, ние сме адаптиращи се същества.

След ревюто на “Жени Стил”, четох твое изказване, в което споделяш, че ненавиждаш високите токчета. Какво друго ненавиждаш? Не че ги ненавиждам, смятам, че високите токчета са много полезно за жените творение, но на мен ми е трудно да се справя с тях. “Ненавиждам” – това пак е прекалено силна дума за мен.

Нещо, с което трудно се справяш? Ставането рано сутрин – с това определено се справям трудно!

Да работиш в телевизията е напрегнато и изнервящо занимание. За мен не е!

Театърът е далеч по-елитно занимание от телевизията. Не мисля така. Разликата между едното и другото е в това, че едното е по-комерсиално… за съжаление.

Не смяташ ли, че театърът губи в битката с телевизията и киното? Да, от комерсиална гледна точка наистина губи, но не мисля, че въобще трябва да се прави някакво сравнение – това са съвсем различни изкуства, които си имат своята публика.

Какви са плюсовете да работиш в телевизия и съответно в театър? Работата в театъра е по-скоро страст – там можеш само да усещащ публиката, да гадаеш дали тя те харесва или не. В телевизията можеш веднага да видиш реални цифри от рейтинги.

Театралната постановка, която много обичаш? “Вълшебна нощ” на Сашо Морфов.

В твоята работа има ли романтични преживявания? Аз не съм много наясно какво ще рече романтично преживяване в работата. Бих нарекла романтично преживяване, ако някой ми подари букет цветя, докато съм на сцената в театъра.

Има ли известни жени, с които много би искала да се запознаеш?
Да, най-вече сред актрисите. Много от българските актриси вече познавам – Мария Каварджикова, Мария Статулова. С Невена Коканова за съжаление не успях да се запозная.

А от актрисите, обсипани с блясъка на Холивуд?
Сюзън Сарандан, Мег Райън, Джулия Робъртс, Анджелина Джоли и още много. Любопитно ми е какво представляват и като хора, извън киното.

Коя е безупречната жена според теб? Това е много относително понятие, а и критериите на всеки човек са съвсем различни.

Какво мислиш за жълтите вестници? Не ги купувам, но все има някой, който да ме информира какво пише в тях. Какво да мисля, не знам… щом има търсене, има и предлагане!

Приемаш ли писанията в жълтата преса като добра безплатна реклама за теб или те понякога те обиждат? Не могат да ме обидят, тъй като хората, чието мнение ценя, много добре знаят, че това са несериозни вестници. Не им обръщам внимание.

Кои са били най-невероятните неща, които си чела за себе си в жълти издания? Този въпрос ми го задават често. Трудно ми е да квалифицирам кое е най-невероятното.

Ти си известна личност и често си обект на публичен интерес. Не ти ли омръзва от всичките тези интервюта, които трябва да даваш, от всичките често задавани въпроси? Не мога да кажа, че ми омръзва, по-скоро се чувствам неудобно, че трябва да говоря за себе си едни и същи неща.

Защо хората толкова се интересуват от личния ти живот, от интимните ти връзки? Аз самата водя предаване за светски клюки и освен това е нормално хората да не се интересуват от моето мнение по някакъв сериозен политически въпрос, а от това какво съм си купила днес да речем.

Предаването “Елит” се занимава със звездите. Не смяташ ли, че около тях има прекалено много суета? Синдромът “звезди в България” наистина е малко смешен. Някои от тях не могат да си платят наема или да си купят кола, а се наричат звезди! Плюс това, какво значи звезда?! Обикновените хора наричат звезда някоя много популярна личност, защото не могат да се докоснат до нея, а у нас всеки може да срещне така наречената звезда. В този смисъл, мисля, че в България няма звезди, а популярни личности.

Какво ще си помислиш, ако утре например се събудиш и се окаже, че ти си Холивудска звезда – “Аз сънувам…” или “И това е ОК.”? При всички случаи, че сънувам, защото, ако съм станала Холивудска звезда, със сигурност ще си спомням пътя, по който съм минала, за да стигна дотам.

Твоята перфектна форма свързана ли е с глад и някакви ограничения в храненето? Не, не се ограничавам! Понякога ходя на фитнес или си правя разтоварващи диети със салати, но те не траят дълго.

Как си почиваш най-добре, кой е най-добрият антидепресант за теб? Трябва ми много сън.

Налягала ли те е някога депресия? Случвало се е, но самият факт, че ме е налегнала депресия, по-скоро ме забавлява.

Ако имаш 2 свободни часа и можеш да направиш нещо само за себе си, какво би избрала – телевизия, театър, кино или нещо съвсем различно?
Сигурно ще зависи от настроението ми, но бих избрала всяко едно от тези неща – и телевизия, и театър, и кино, а и нещо съвсем различно.

Едва ли някой си представя, че ти се занимаваш с готвене, но все пак в приготвянето на кое ястие си най-добра? Имам желание да се науча да готвя много добре и съм сигурна, че някога ще успея. Правя опити, но на този етап не ми се удава кой знае колко. Със сигурност бих могла да направя салата.

Имаш ли някакви любими марки облекло, на които си вярна? Не, не робувам на марки. Днес всички имаме свободата сами да определяме своята собствена мода, като изключим моментите, в които ни заливат например вълни от електрикови цветове, дантелки или десени “пантера”, което понякога много ме дразни.

Кои са любимите ти козметични марки? Lancome и Estee Lauder – и за грим, и за бяла козметика.

Как се гримираш обикновено? Наблягам на очите.

Позволяваш ли си да излезеш и без грим? Разбира се!

Кой е идеалният аромат за теб? Свежият! Не обичам сладките, тежки парфюми. Харесвам Pleasures на Estee Lauder и Light Blue на Dolce&Gabbana.

По колко време дневно отделяш за разкрасяване? Не отделям някакво конкретно време, а и не правя кой знае какво всеки ден.

На кого се доверяваш при покупка на козметика – на консултантите в магазина, на съвет от модните списания, на съвет на приятелките си? Най-вече разчитам на хората, които продават козметика, те трябва да са наясно с всичко.

Какво мислиш за българските марки козметика, използвала ли си някои от тях? Да, използвала съм крем за лице с невен и бях много доволна от него. Смятам, че българската козметика е на ниво.

Докъде една жена трябва да стигне в желанието си да изглежда перфектна? Къде би трябвало да са границите? Да се определят тези граници е едно от най-трудните неща, особено с нивото на днешната медицина. Много е важно човек да се чувства добре със себе си и да се харесва, но ако нещо е много фрапиращо и толкова му тежи, нека го оправи. Мисля обаче, че много от младите момичета прекаляват, дори понякога влошават нещата.

Ти си жена със самочувствие, нали?! Да!

Какво би посъветвала жените без достатъчно самочувствие? Да намерят начин да си създадат сами самочувствие, защото ако очакват то да дойде от околните, няма да стане! Смятам, че хората ще те уважават и харесват, ако ти самият се уважаваш и харесваш.

Кога се чувстваш най-сексапилна? Може би, когато съм се погрижила за себе си.

Кога се чувстваш най-жива? Напролет! Сега, в момента!

Ти си Надежда, на какво се надяваш? На много щастие!

Кои са според теб съставките на щастието? О, ако ги знаех... Но дори и да ги знаех, нямаше да ви ги издам!

Накрая – твоето перфектно пожелание към нашите перфектни читателки:
Пролет е, идва и лятото! Забавлявайте се, изглеждайте добре, чувствайте се добре! Щастието е начин на мислене!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!