Как да поддържаш гардероба си подреден

Да поддържаш гардероба си подреденДа поддържаш гардероба си подреден и най-вече функционален, е истинско изкуство.

Ако вие сте като една голяма част от жените, сигурно винаги смятате, че няма какво да облечете, докато същевременно гардероба ви едва стои затворен от пренаселване с дрехи, които не използвате. А причината за това не е, че дрехите са лоши, сами по себе си, а че обикновено са купувани "на парче", без да съобразявате кога, как и с какво ще ги носите.

Ето няколко стъпки за редактиране на гардероба:

1. Изберете вашите 8 най-добри дрехи. Това, което първо трябва да направите, е да изберете любимите си дрехи и да започнете оттам. Обикновено това са нещата, които най-добре ви стоят и не е задължително те да са най-новите.

Независимо от стила им, материята, кройката, тези дрехи се разпознават по реакцията, която предизвикват у вас: "Ето това е!". Те са достатъчно уникални, че да ви карат винаги да се чувствате супер с тях.

Да поддържаш гардероба си подреден2. Извадете дрехите на пода. Или на леглото – все едно. Идеята е да виждате всичко пред себе си, така че да ви е лесно да анализирате и да съчетавате цветовете, а след това – да прецизирате комбинациите за различни случаи.

Изборът на цвят: Освен ако гардеробът ви не е само черно, бяло или неутрални цветове, започвайки от любимите дрехи, трябва да ги отделяте цветово по начин, който отразява сезоните. Като правило, две от вашите любими дрехи трябва да са неутрални за улесняване на комбинациите.

3.Моделите. Най-важното за откриването на добри модели дрехи е да помните и сравнявате кройката и пропорциите с други дрехи. Например, тесните ви панталони ще се съчетаят с яке до ханша, но широките ви панталони – не. И отново – следете за цветовете на дрехите, които подбирате.

Да поддържаш гардероба си подреден4. Направете списък на това, което ви липсва. Сега следва най-забавната част – времето за пазаруване. След цялата тази уморителна работа по ваденето и сортирането на любимите ви дрехи и модели, би трябвало да установите, че имате предпочитание към определен стил, кройка или цвят, за разлика от други.

Ако имате твърде много строги дрехи, помислете да добавите към тях по-различна материя или цвят. Имайте предвид, че списъкът ви ще се допълва, така че бъдете отворена за актуализации.

5. Създайте няколко комплекта и ги пробвайте – заедно с обувките и всичко останало. Изискани или спортни, високи или равни – обувките са много важни за това, как ще изглежда целия ансамбъл заедно. Като облечете всичко, ще установите кое съчетание изглежда най-добре – като цветове, модели, пропорции – за цялостния ви вид.

Да поддържаш гардероба си подреден6. Изберете чанта. Не залагайте на сигурно: черна чанта с черни дрехи е... ужасно. Сега имате шанс да добавите цвят и контраст, докато оставате в гамата си. Имайте предвид, че са ви нужни 3 вида чанти: една официална, една ежедневна и една вечерна.

7. Аксесоари. Бижутата са нещо твърде лично, така че пробвайте гривните, обеците и колиетата най-накрая и заложете на това, което смятате, че стои най-добре.

8. Направете снимки. Да! Направете снимки на комплектите, още по-добре на вас, облечена в различни комбинации и ги използвайте да си правите бързи справки. Така ще бъдете подготвена за всяко едно събитие.

Източник: actualno.com